АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 7

• 19 996
  • 755
  •   1
Отговори
# 285
Спокойно и ори нас беше така. Първо опитах с картофено пюре с мляко, но изобщо не му хареса. След това дадох сладък картоф и му хареса, но все още избутва храната с език. Надявам се скоро да изчезне този рефлекс.

# 286
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Тъкмо и аз влизам да кажа , че за пръв път дадох на малкия да яде с лъжица .... картофено пюре. Ама не е за разказване, такава кисела физиономия никога не бях виждала Joy Започнах да се смея с глас. После започна да се дави?!? Изплю го , и продължаваше да се мръщи. Опитах с втора лъжица (викам може сега да разбере, че трябва да яде).... но втория опит беше още по-неуспешен, пак взе да се дави, почервеня целия и...повърна. Не знам дали да пробвам утре пак или да отложа? След 2 седмици става на 6 месеца.

Ходих в аптеката за клизма (поредната) . Детето не беше акало от миналия понеделник, т.е. вече 7 дни!! Питах за нещо друго, лактулоза например... Аптекарката каза, че се дава само инцидентно, но не може за постоянно. Единствения ми ход е да почнем захранването докато стигнем до сливите и крушите. Друго не мога да измисля с това дете.

И друго нещо, да ви се оплача. Вчера бебето падна от дивана - уж го бях оставила на баткото да го гледа, а той нашия си щрака на таблета. Аз си изсушавах косата уж набързо и белята стана. Но нищо му няма, само се беше изплашило горкото.
Но днес стана по-голяма беля... Пазарувах с децата в Лидл, бях го измислила много хитро, тежките две торби с покупките ги сложих на дръжките на количката. И вървим си към колата, вадя ключвете , за миг оставих количката и отварям вратата на колата.... И хоооп, цялата количка с двете торби и бебето паднаха назад, направо ми призля, за секунда ми спря сърцето направо! Аз съм егати майката,как не го предвидих, с тези тежки неща. Нищо му нямаше на бебето отново , беше вързано с коланите, но все пак падна назад , милото Cry Исках да ви споделя, да внимавате, да не си изпатите като мен.
Спирам да пиша, че голям ферман стана.

# 287
Това е рефлекс който ще изчезне.
Погледни тази статия, има интересни неща във връзка с рефлекса.
https://therapycenter.bg/razvitie-na-umeniyata-za-hranene/

# 288
Добро утро от нас вече час мнооого наспати.
Ловли тъкмо вчера си мислех, колко ще е хубаво в майчинството да имаме по 4 ръце. Ей така с двете гушкаш нежно бебко и с другите две си щъкаш нещо. Joy Hands Open Hands

# 289
  • Пловдив
Моето зверче днес отново не ака, а вчера ѝ дадох за първи път пащърнак, който хич не хареса, но все пак похапна от него. И днес никакво ако, ще ти се не знае и пащърнака 😑 Повече няма да давам, уж го дават разхлабващ, а сега пак трябва да мисля как да я прокарам. То се е видяло, че пак ще давам тиква или броколи и да се надявам да си свърши работата сама. Много мразя така като стане, горкото дете само я мисля как може да ѝ тежко на коремчето...

Аз поради тази причина следобед въведох плодове вместо каша. Давам слива, банан с авокадо засега.... сливата много помага.
Тези дни ще въведа и круша.😊

# 290
Вчера наваксах с много задачи и изкарах 6 часа навън......едва си усещах краката. Днес имам също толкова много.
Бухта втора вечер ми се хили и играе след 23:00, явно вече и тя влиза  в етапа регресия на съня. В Мол Плаза Пловдив вчера отвориха с намаления в повечето обекти, доста неща накупих на децата за добри пари.

Момичета, Савова е пуснала линк към много хубава статия. Иска време, някои деца малко по -трудно минават бариерата сучене, смучене, преглъщане и се "бунтуват" повече. Аз все се каня да мина и да заредя зеленчуци за захранване, но все нещо става. Но пък преди няколко дни ѝ дадох ябълка да ближе и после като видеше резенче ябълка и се облизваше. Снощи обаче нарязах круша, няма такова зверене. А тя дори не беше сладка, нито сочна. Дадох голямо парче и с такава злоба я хвана, почна да го облизва, няколко пъти го налапва цялото и се сърди, че го вадя от устата. Аз дърпам- тя дърпа и суче, и смуче...чак се зазрева накрая, че взех крушата.

Ловли, съчувствам ти, аз за това си взех количка с голяма кошница Wink Добре, че си сложила коланите! А за баткото, дано не го е приел тежко, че братчето е паднало и дано не си вмени вина.

Rrr3, че даже и 6 ръце. Като дойде време за гушкане и все викам на баткото , че имам само 2 ръце: с едната държа бебето, с другата го гушкма, кучето идва при нас, баткото иска вода( примерно), да му пусна детско, да му намеря някоя играчка, да му дам сандвич и т.н.....И той почна да ми излиза с този лаф. Аз му казвам , докато си играе да прибере другите играчки, които не ползва : " Мамо, имам само 2 ръце"....

# 291
Ловли, може би се повтарям, но можеш да пробваш Боуен терапия. Малкия имаше проблеми с изхожданет около 3тия месец, не ходеше изобщо без клизми и след като отидохме на такава терапия започна да си се изхожда всеки ден, много голям ефект имаше при него.
И аз искам 4 ръце! Та ако може и повече😄

# 292

Ходих в аптеката за клизма (поредната) . Детето не беше акало от миналия понеделник, т.е. вече 7 дни!! Питах за нещо друго, лактулоза например... Аптекарката каза, че се дава само инцидентно, но не може за постоянно. Единствения ми ход е да почнем захранването докато стигнем до сливите и крушите. Друго не мога да измисля с това дете.
В друга тема прочетох, че когато кърмата вече не достига на бебето, то започва да я усвоява напълно и няма 💩. Затова не е сигурно, че е запек. Много кърмачета на тази възраст правят такива дълги паузи, а след като се захранят нямат проблеми с изхожданията. Моето момиче също имаше такава серия, сега като че ли се оправят нещата. Обнадеждена съм.

Последна редакция: вт, 02 фев 2021, 09:11 от Shanan4e

# 293
Ама аз мога ли да дам пюре от слива? 😱 Още не съм въвела всички зеленчуци, ама тиквата май не действа както ми се иска. Сливата чиста ли да я дам?

# 294
Алетея, на мен ми казаха, че може да се дава слива по време на захранване със зеленчуци.

# 295
  • Пловдив
Ама аз мога ли да дам пюре от слива? 😱 Още не съм въвела всички зеленчуци, ама тиквата май не действа както ми се иска. Сливата чиста ли да я дам?

Може да 😊😊 дадох я още преди 2 седмици , на следобедна закуска. Взех готово пюре слива на гербер, много и хареса на малката. След това я до храних с мляко колкото искаше- изпи.

При нас нямаше никакъв проблем с тази система, та след това въведох и банан, след това и авокадо + банан.

# 296
И ние снощи имахме приключение. Аз стоя на дивана и вечерям. Малката съм я сложила както всяка вечер до мен и едната ми ръка пред нея да я усетя ако реши да се обръща. И аз се завъртам да си гребна салатка и я усещам как се завърта и ще падне. Успя да ми избута ръката, аз пуснах вилицата и се завъртам да я хвана. Улових я на сантиметър от пода сигурно. То детето даже и не разбра. Толкова й се спеше вече, но изкарах 1 мини инфаркт. От няколко дни чакам нещо такова да стане, че вече много се врътка. С преобръщане за норматив стига от единия до другия край на леглото...

# 297
Момичета, чудовището си свърши работата изневиделица и сега даже трябва да ѝ пера ританките и бодито, защото излезе през крачола на памперса 🤣 Но благодаря за информацията за сливата, ще ми полезна, ако друг път отново имаме проблем.

Иначе, когато ям, я оставям в кошчето за кола, което съм оставила до мен на дивана в кухнята и я закопчавам с коланите му. Така никога не сме имали проблем с падане, а и на нея ѝ харесва да си стои в него и да си играе с някоя играчка докато мама хапва.

# 298
Момичета, само да напомня, плодовото пюре не замества хранене, то може да е междинно, десерт или просто така като опитва. То не засища за дълго.

Нели, и Бухта така се движи по пода, върти се Simple SmileИ винаги гледа да е извън постелките, ако може и извън килима на паркета най-добре или в леглото на кучето. Simple Smile

# 299
  • Denmark
Ние пък хапваме заедно вече

Обяд за Ричард: картоф, сл картоф, броколи, авокадо и жълтък
Обяд за мама: салата с останалото яйце 😅

Ловли, не се самообвинявай така... Децата ти имат късмета мама да е с много силна нервна система 😳 възхищавам ви се, наистина, на мамите с повече деца! Потретвам се вече сигурно, но... Важното е, че всички са невредими!

Нашият татко отдавна изпусна от поглед малкия и беше уж тупнал от дивана на възглавница ама се беше уплашил. То и аз де. Сега не го оставям никъде освен на спалнята, ограден със завивки и възглавници,но скоро и това няма да върши работа Rolling Eyes
На земята също не е безопасно. Приплъзва се и се набира на холната масичка и тази на телевизора и си дрънва главата често Sweat Smile Като цяло без надзор само докато си спи в леглото Sweat Smile
Много стои на ръце и колене, но не тръгва да лази Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт