АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 7

• 19 975
  • 755
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте, момичета. Ние продължаваме със зеленчуците- за сега тиква, морков, картоф, пащърнак, броколи, сладък картоф и мисля после карфиол да предложа. Чудя се дали има още някакъв зеленчук, който би трябвало да давам на тази възраст -6+.

Другото, което ми е доста неясно, е може ли да добавям някакъв плод към кашата следобед ( все още само я опитва, започнах с елда) или ще станат доста неща изведнъж.

Предстои ни въвеждане на жултък. Педиатърът казс по 1/4 през 2 дни. Предполагам трябва да е стрит в зеленчуковото пюре и тук вече започва чудрнката. Вие някакви смесени пюрета ли предлагате от зеленчуци?

# 301
  • Denmark
И днешният обяд Simple Smile абсолютно еднакъв като състав, но с различна термообработка и консистенция.
Да, фен съм на броколи Joy

# 302
Ние днес ходихме до мола с мъжа ми.
Купихме дрешки за малкия и за племенника, взех прах за пране от ДМ, че само той изпира нещата на малкия, взехме пюренца - едно зеленчуково и две месни на ДМ, които не знам кога да давам, но пише 5+ месеца.
Взехме и преграда за спалнята, защото се е видяло, че малкият ще спи там...
Ако изобщо благоволи да спи де. Две нощи ми разказва играта. Вече гледам като луда Confused

# 303
И при нас онази сутрин щеше да има беля: оставям ММ с бебето на спалнята, а аз отивам да си мия зъбите.Връщам се и какво да видя- бебето види с краката и дупето от леглото, а таткото е заспал. Grinning
Марая, Ричард справя ли се с такава текстура? Моето бебе, ако не е фино пасирани пюрето, уж се дави, ама май просто я е гнус да усеща парченца. Grinning
Днес дадох 90 грама пюре, понеже не искаше повече. После пийна 20мл мляко и започна да се лигави с шишето, което ми подсказа, че явно не е много гладна. Не е ли малко това количество храна?

# 304
Буба пък за пореден път се мъчи да изпадне от дивана, провира крак през пролуката между дивана и масичката.
 ЛайкА, откъде сте купили преградата за легло( гледах такава на Лорели в базар.бг, но се чудя).
Въобще не бързам със захранването, в ужас съм, че може да се обрине, каквато ми е с чувствителна кожа и организъм.

# 305
Момичета от Плевен, препоръчайте ми добра лаборатория в града за взимане на кръв на бебе и изследване на урина! Може и на лични Hug

Не знам какво се случи при нас, но от неделя е някакъв малък ад. Не спи през деня изобщо, само мрънка и иска на ръце. Аз естествено с тези болки в кръста едвам издържам, но я нося иначе изпада в истерия Sad

От зеленчуците засега съм въвела - тиква, картоф, морков. Утре почвам или пъщърнак или тиквичка. Казаха ми да почвам и с 1/4 жълтък. Количествата ни пюре са все още макс 60гр. Мисля че може и повече да хапне, но някак не ми се иска да насилвам нещата.

За падането...снимам аз как се върти в леглото да пратя клипче на бабите и нашата стига края на леглото. Пуснах телефона и във въздуха я хванах Joy бая се изплаших! Оттогава съм на тръни постоянно!
Ловли, тоя номер с количката и аз без малко да го направя, но се усетих бързо и свалих чантите. Съжалявам за това, което си преживяла!

# 306
От Хиполенд я взехме.
На Лорели били по-ниски и взехме Brevi.

# 307
И ние сме постоянно на ръце Frowning1
Тук таме успявам да го сложа на дивана или активната гимнастика, но пак седя до него. Днес спи, но кратки дрямки. Уморен е обаче като го сложа да спи и веднага почва да реве.

# 308
  • Denmark
И при нас онази сутрин щеше да има беля: оставям ММ с бебето на спалнята, а аз отивам да си мия зъбите.Връщам се и какво да видя- бебето види с краката и дупето от леглото, а таткото е заспал. Grinning
Марая, Ричард справя ли се с такава текстура? Моето бебе, ако не е фино пасирани пюрето, уж се дави, ама май просто я е гнус да усеща парченца. Grinning
Днес дадох 90 грама пюре, понеже не искаше повече. После пийна 20мл мляко и започна да се лигави с шишето, което ми подсказа, че явно не е много гладна. Не е ли малко това количество храна?
Ако е гладна, ще разбереш, не се притеснявай Sweat Smile Ричард до ден днешен си "снаква" малки порции на често.
За текстурата - трябваше да минем на такава заради повръщането и е много по-добре. Харесва му и "дъвче" Simple Smile

# 309
Аз 3-4 дниго приспивах по три пъти денем, но той две нощи ми се буди по никое време и иска да си будува.
Днес спа само два пъти и сега заспа по очи, защото много му се спеше вече.
Ще видим как ще е тази нощ с тази дълга пауза преди вечерния сън.
И при нас иска все на ръце, всичко да пипа... Но аз го оставям да си стои по корем на земята и му давам книжки да си разглежда. Така най-много се отплесва да се занимава сам Joy

# 310
При нас две вечери си заспива към 20и30  и след час се буди с истеричен рев и така до към 00:30 няма заспиване. Гушвам я, играем си, като я взема спира да плаче и всичко е наред. Не знам на какво се дължи... Дали е от зъбки, при положение, че след това почти не си лапа ръцете. Първия път мислих, че нещо е сънувала ли и аз не знам, но две вечери по едно и също време... Ще видим довечера как ще е. Че и свекървата ще спи у нас и вече се напрягам. Ще има все да пита що плаче, ам какво й е, що не спи бла бла мрън...

# 311
Ние днес бяхме при дерматолог за трети път, заради АД. Общо взето каза нищо да не правим, той щял да си мине. Grinning Гръбчето и е ужасно раздразнено, сигурно много я сърби, милата.
Мисля дали да не пробвам с хомеопатия. ММ не вярва в този метод и не е съгласен, та ще има спор между нас май май. Не смятам, че ще навреди.

# 312
Момичета какви блендъри ползвате за пюретата? Гледам в нета и вече тотално се обърках? Гледах това и се чудя дали ще ми е достатъчно?

https://www.johnlewis.com/bosch-msm6b150gb-hand-blender-white/p6 … &gclsrc=aw.ds

# 313
Ние имаме този , не сме го използвали за пюрета за бебе, но сме много доволни.
https://www.currys.co.uk/gbuk/household-appliances/small-kitchen … &gclsrc=aw.ds
ellocin пробва ли да изплакваш бебешките дрешки допълнително и да ги гладиш? Също така да я къпеш през 2,3 дена? При малкия се оказа, че е май от водата понеже тук е много твърда. Другото, което може да пробваш е да превариш зехтин , да го сложиш на водна баня и марля със сух невен в зехтина. Няколко часа на водна баня да се освободят полезните вещества на невена и след това го мажи с това олио. Невенът е точно за рани, за много суха и раздразнена кожа и за рани.

# 314
Паола, сега говорих с моя позната която е ходила на курс по захранване към нашата община и ми каза, че съветвали храната да се мачка с вилица, за да може детето да свиква на по- груба текстура. Иначе и аз имам нитрибулет и ако трябва ще ползвам него.

Общи условия

Активация на акаунт