АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 7

• 19 935
  • 755
  •   1
Отговори
# 315
  • Denmark
Аз мачкам с вилица и даже на плодовите пюрета се мръщи, че са гладки. Днес му дадох пуешко и него го пасирах с обикновен пастор и добавих към намачканите заленчуци.

# 316
Днес официално "захраних", не броя облизването и смукането на ябълка и круша. Имах сладък картоф....намачках с вилица. Първия път лапна лъжицата...беше ѝ странно. После и дадох да ближе лъжицата и цяло сварено парче да мачка и смуче. Не беше много очарована, Пред нея сложих кърма в пюрето...хахах така се ококори Simple Smile
Преди много години бях чела, че всяко едно минаване на нож/ острие на блендер.....отнема част от хранителните вещества. Някакви си там окислителни процеси....те за това казват салатата да се къса и пуснаха и керамични ножове. А блендирането /пасирането на нишестето води до образуване на дъвка Simple Smile
Момичета, някой мнение за английските :Тийта, Бонжела...

# 317
Савова напълно достатъчен е пасатора. За начало е супер после найстина с вилица,  за да се учат да дъвчат.

# 318
Паола, колко време може да стои така направено олиото?

# 319
G.Savova аз както казах не използвам нутрибулет-а за бебчо, а за нас. Също така ще захранвам водена от бебето, което означава, че директно му давам пръчици от зеленчуци и плодове и да си гризка сам , изцяло се отказах от пюретата 😁.
ellocin около година му е трайността. Тази рецепта, което ти казах е бързата. Иначе по-добрият вариант е да се напълни малко бурканче до половината с цвят и да се залее със студен зехтин. Оставя се на слънчево място на прозореца например и се забравя за месец. Цветовете ще погълнат част от зехтина, да го имаш предвид.

# 320
А не трябва ли да има зъби за да гризка? Аз съм тотално вече объркана, но ще взема да прочета и този метод. Иначе на няколко пъти давам парченца пипер, ябълка, праз и ръба но май не защото иска да ги яде, ами за да си начеше венците Smile.
Обаче какъв рев дръпна след като му взех праза, не съм го чувала да реве така Joy.

# 321
  • Пловдив
Мисля, че могат да дъвчат и с венците.
Аз ще започна да давам парченца храна да гризе от 6 месец нататък- примерно нарязана надълго краставица, морков, банан... така се учат да дъвчат, а и да опитват нови консистенции на храната.
Вече съм захранила с пюрета, но ще давам и така описаните нарязани на дълго плодове и зеленчуци, като алтернатива.

# 322
Мерси, Паола за пояснението! Heart
А не ви ли е страх, че ще се задави? Мен от това най ме е страх.
На моето момиченце му се е нацепило крайчето на устата, където се събират двете устнички. Дайте идеи с какво мога да намажа, което и да оближе, ще е ок. На мен като ми се нацепи там и адски ме боли, та...

# 323
Страх ме е естествено, но като давам нещо го гледам. Като дадох парчето пипер, беше се отчупили едно малко парче и не разбрах, докато той не го изплю Joy.

# 324
Снощи гледах едно видео на българска инфлуенсърка и тя обясняваше, че е захранила детето си и по 3те метода. Основно е хранела с пюрета, но е използвала и другите 2, за да опознава детето храната. Все си мислех, че така се объркват повече, но явно при тях е проработило. Та май и аз ще пробвам с парченца след някой друг ден.

Абе аз да попитам за консистенцията на безценното ако на децата ви след захранването - промени ли се много? Днес едвам я изходих, държейки я присвита, беше мноооого гъсто и плътно, а за сега съм давала по няколко лъжички тиква с кърма. 🤔

# 325
ellocin може да го намажеш с кремче за зърна без отмиване. Хидратира и омекотява и не е проблем да бъде погълнато.
G.Savova варят се на пара или сварени да са мекички и дъвчат с венците си. По принцип този метод е по-добър за бебетата на кърма, защото не ги насилваш да изяждат определено количество храна, а ги оставяш да се запознаят с различни видове , същевременно дохранваш с кърма или АМ. Затова е перфектно за тези,които имат желание да кърмят по-дълго време, защото не бързаш да заменяш хранене, това се случва след годинка чак. Прочети, интересно е.
Относно задавянето, гледах лекция точно с Мария Нориега,която е написала и книгата за захранване , водено от бебето и тя казва,че рефлексът за задавяне се задейства много по-напред на езика, докато на възрастните по-назад и това предпазва от задавяне. Също след 6-ти месец вече могат да хващат , да слагат в устата си предмети и да стои стабилно затова и тогава се започва това захранване.

# 326
Откакто я захраних започна да ака по 2 пъти на ден, даже три.Единствено днес не е акала изобщо. Напъва се цял ден и не успя. Cry Вчера и дадох банан и мисля, че от него се запече..
Паола, чудесна идея!

# 327
  • Пазарджик
Това с невена трябва да го направя някой ден. И аз благодаря Паола!
Като беше на шест месеца големият ни син бяхме на почивка на балкан. Явно от смяната на надморската височина като забочнаха да го мъчат зъбките стана някакъв ад. Направо бяхме решили да се прибираме. Обаче на следващия ден една баба ни заговори и забеляза колко нервно беше детето и попита от зъбите ли е и каза : "дайте му листенце праз и ще видите как слуста ще го успокои." Веднага пробвахме и о, чудо. Почивката наистина завърши с две зъбчета тогава хаха.Та ето защо твоето бебче се е размрънкало за праза, Савова Simple Smile
Днес следобед дадох намачкана с вилица ябълка, но се задави на втората лъжичка. Дадох му друга обелена просто да смуче.  И аз предпочитам да пробвам всякакви методи на захранване. С баткото не бях стриктна и не съм имала проблеми.

# 328
  • София
kitty, откакто започнах захранването започна да ака по 3-4 пъти на ден, което дори като новородени не го е правила. Даже след комбинация тиква+ сладък картоф един ден ака 6 пъти и кожата на дупето се възпали и подсече и спрях пюретата за 2 дни, за да й се успокои стомахчето малко. Днес продължавам с картоф, морков и пащърнак, да видим какво ще стане.

# 329
  • Пловдив
Нормално, тиквата бая разхлабва, спрях я от 2-3 дни и е супер запечена малката. От утре пак ще и дам тиква, да и е по- лесно акането 😄
Картоф и морков ще спрат масивното акане със сигурност, на нашата и действат супер запичащо.

Парченцата храна ще давам като стане на 6 месеца, в момента е 5+.

Общи условия

Активация на акаунт