АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 7

• 19 933
  • 755
  •   1
Отговори
# 345
От няколко дена го държа полуседнал в летния кош и тогава вече закопчавам и презрамките през раменете. Ако е легнал закопчаван само тези през кръста. Оставям го да дреме, но обикновено е за не  повече от час.

Rrr3, ползвам съвсем обикновен вазелин. Чета в една група на английски мами и пускат много ценни съвети.

# 346
  • Пловдив
Аз още не я връзвам с коланите, струва ми се , че е малка и не толкова подвижна... ама като ви чета ще взема утре да я закопчея, да не стане фал...
Ние не можахме да се възползваме от времето в Пловдив в днес, че и аз бях на работа , и мъжа ми, а бабата на малката се притеснява сама да я изведе.... нищо, утре ще наваксаме 😃

5 месеца не е ли късно за ваксини?
Ние започнахме на 2 и до 4 месец включително ги приключихме. Слагахме по две наведнъж във 2,3 и 4 месец. Сега чак на годинката мисля, че е следващата.

Няма шанс да си отрежа косата, аз толкова години я кътам да расте.. 😂😂😂 даже удължения искам да слагам, ама все ми се свидят тея пари.

# 347
На мен косата ми беше стигнала до дупето и след като родих я подстригах почти до раменете Blush

# 348
Оха, аз за първи път в живота си съм с толкова дълга коса ( а тя не е толкова дълга чак). Явно бременността ми се отрази много добре на косата, не бих я отрязала. До сега само с удължения съм се виждала с толкова коса Joy За съжаление започна да пада и сега се чудя с какво да я закрепя Cry
Моя мишок не мога да го оставя вече за секунда сам, върти се във всички посоки. Абсурд да не го закопчая в количката.

# 349
Аз имам страшен косопад.. не смея нищо да пия. Надявам се да мине скоро, уж след 6тия месец започвал да спира. Трябва малко да си поосвежа и аз косата, но не знам кога ще стане.
Тези дни сме доста често навън, възползвам се от хубавото време, че знае ли се.

# 350
Като заговорихме за коса, аз нямам проблем вече с нея. Отидох при една фризьорка от старата школа, на която казах само връхчета и леко каре и си излязох с патешко дупе. Жената не си играе всеки месец връхчета , мъхчета...стриже та да не се сетиш една година за фризьор 🙈🙈🙈🙊😂😂😂 ММ не ми говори 2 часа после 😂😂😂 .
То и този вазелин дето снимах е най - обикновен, няма мирис и оцветители. Струва 3 лв, а прави чудеса. Благодаря за споделеното.

# 351
Mint, втори месец пия витамини за коса и мога да кажа че ми се отразиха много добре и капането спря напълно.
И моята коса е дълга, но май ще я режа тъй като и без това по цял ден ходя на опашка.

Днес след обед излизах по работа с количката и моя макар току що да бе станал от сън и аха и пак да заспи! Качи ли се в количката не седи буден повече от 15 Мин и заспива веднага! Не знам какво му става или просто прави асоциации със съня като излезем навън, но изведнъж става много тих и изобщо не ми обръща внимание когато му говоря.

# 352
  • София
И моята коса по време на бременността беше в разцвет. Беше стигнала до кръста (но аз обикновено съм с дълга коса). 2 месеца след като родих се постригах малко, но след това опада сигурно половината. И продължава да пада. Опашката ми вече е от 3 1/2 косъма. От няколко седмици се чудя дали да не я офъкам и МП само това ми говори - да ходя да се пострижа, че на него много му влиза в лицето. Да не си помислите, че се е загрижил за оредяващата ми коса Smile Знам, че това няма да спре косопада, но ако може поне малко да живне. Не мога да се гледам такава проскубана. Изглежда добре само в деня, в който я измия и после пак се сплесква и никаква я няма.
Ние днес се разходихме едно хубаво в Борисовата градина. Времето беше пролетно. Като цяло не обичам такива температурни аномалии, но в името на разходката днес беше добре. Аз още го държа с бебешкия кош. Изпълнил го е целия, но ще го сменя чак като се позатопли. Количката ми е наследство от племениците ми и, когато я купуваха още нямаше такива неща като чувалчета Satisfied А като цяло не ми се занимава тепърва да купувам.

# 353
Mint, втори месец пия витамини за коса и мога да кажа че ми се отразиха много добре и капането спря напълно.
И моята коса е дълга, но май ще я режа тъй като и без това по цял ден ходя на опашка.

Днес след обед излизах по работа с количката и моя макар току що да бе станал от сън и аха и пак да заспи! Качи ли се в количката не седи буден повече от 15 Мин и заспива веднага! Не знам какво му става или просто прави асоциации със съня като излезем навън, но изведнъж става много тих и изобщо не ми обръща внимание когато му говоря.
Кои витамини????Blush

# 354
Това с косата ми е до болка познато, но знам, че ще мине.
За времето да кажа😃 днес в Хасково беше много топло. Аз преди да изляза гледам термометъра на терасата за да знам как да облека малкия.
Днес на сянка показваше 24°, преместих го на директно слънце показа 34° 😂😂😂
 Само ние ли сме още със бебешкия кош? 🤔
Тамън си му е. Не забелязвам да му е тесен...
А и само да излезем и след 10 минути е заспал.
Вчера спа 2 часа в къщи, стана, нахраних го, излезнахме след около 45 минути и пак заспа 😅
От тия неговите сърбящи венци ще ми побелее косата 😱 а за лигите....какво да кажа освен 🤤
Сменям най малко по 10 бодита на ден, не търпи лигавника (сваля си го сам)

# 355
Моята коса също през бременността стана много хубава, почти не падаха косми. Преди около 2 месеца почна да пада повечко, но вече бих казала умерено и мисля, че се нормализира.
   Да се похваля, днес е 13 ден от захранването и Йоанка яде с голям кеф. Сама чака следващата лъжица и веднага отваря устата, а не както до сега с 300 зора. Давах й тиква с морков. Също така за пръв път я сложих в столчето за хранене за 5 мин., още не ми се иска да я държа дълго.
Сложих летния кош преди месец, но той си има напълно легнало положение и като я повия хубаво й е добре😊Но днес реших, че ще си купя отделно лятна количка. Моята е много тежка и с големите гуми. А и я качвам и свалям по стълби(само от първия етаж) и като се има предвид, че ще натежава все повече и няма смисъл да се мъча. Има много хубави модели, днес разглеждах, и цените са нормални, от 110 до 200лв.
Вчера бях до комшийката, която има бебенце на 20 дена. Ми моята Йоанка е като великан до него, а по принцип не е едро бебе😁Как се забравя само какви мишчици са били и нашите, а вече каки и батковци🤭Та бебчето ми миришеше много хубаво и се оказа, че майка му слага омекотител на Тео бебе лавандула и аз да не остана по-назад и веднага го купих и сега в целия апартамент ухае много приятно😊

Последна редакция: пт, 05 фев 2021, 18:27 от LenkaST

# 356
  • София
Душичка миличка, много е сладка! 🥰
Аз също още съм със зимния кош, мисля, че ще изкара още 2-3 седмици с него и после ще го обърна ( количката е трансформърс - ветеран Peg Perego Skate).
Вяра само чака да излезем от входа и заспива момвнтално, днес даже заспа още докато заключвах апартамента. 😄 Ако скоро е спала й отнема 10-15  мин да отплува пак.
Моята коса пада страшно също, но знам, че е нормално - после започва да расте нова. Ето хубава статия по въпроса тук, на Инфармацката: http://www.infarmaciq.com/kosopad-bremennost/ Купила съм си от Евтерпа лосион за растеж и против косопад - ще видим дали ще имат ефект.
Днес минахме последната засега ваксина и контролен - 7900, 66.5 см. Около средата на месеца ще почвам и аз пюретата. 😀

# 357
  • София
Детето спи от 1 час, а аз съм се ококорила и сън не ме хваща. Предадох се и станах и си направих кафе Smile Последните дни гледам колкото се може повече да сме навън. Излизаме преди обяд, на обяд се прибираме да я преобуя и за пюрето и след обяд пак навън. То за нея добре, ама на мен краката ми почват да с дават багажа по 4-5 часа на ден да вървя. Забелязвам, че откакто смених коша на количката със седалката, вече като че ли по-малко спи. Явно й е много интересно и не иска да затвори очи, за да не изпусне нещо Bowtie

Аз също се интересувам от детски книжки, както и такива, които хем да се шарени, хем да могат да се дъвчат. Напоследък едно от любимите й занимания е да хване някоя брошура на Метро/Лидл и да къса. Обаче аз съм постоянно нащрек, защото няколко пъти й вадя хартия от устата Grin

Ленка, прекрасна е Heart

# 358
Ленка, голяма сладурана! Heart
Шушулка започна да се буди с един час по-рано, тоест в 7:30 вече. Ще се гръмна! Сутрините бяха време за мен- да си поема въздух и да глътна малко кафе. Пък и цялото спане през деня се обърква. Освен това тая нощ ММ се бореше с някакви зверове в съня си, та не можах да спя- 2 деца гледах.
 Добро утро!

# 359
Добро утро,момичета !!  🍀

Днес ще започвам със захранването. Искаше ми се да избутаме до 6 месец,но се оказа че за един месец малкият е надал само 200 грама и явно не му стига вече кърмата.

Мисля да си взема столчето на ИКЕА. Някой ползва ли го и има ли вече отзиви?

Общи условия

Активация на акаунт