АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 7

• 19 927
  • 755
  •   1
Отговори
# 360
Савова, и Борис е така  излезем ли с количката. А витамини не смея да пия заради кърменето.
И ние сме с бебешкия кош все още, много му е удобен, но е стигнал от единия до другия край вече и в най-скоро време ще го сменя.
Много е сладка Йоанка❤
Loewin, и нашият график за разходки тия дни е общо взето такъв. Гледам да използвам, че то дават края на другата седмица да се разваля.

# 361
При нас времето все не е хубаво. Или има мъгла, или ужасен вятър. Вече сме с летния кош и ме е страх да не я простудя.

В скрит текст ще кача нашата колекция от книжки. Някои са ужасни, някои стават, други са ни любими.
Скрит текст:
от Лидл

Меки книжки за дъвчене

Издателство "Пан" - повечето не стават за "ядене"

Издателство "Фют"

"Златно пате" - ужасни рисунки, ужасна хартия

"Посоки" - разпадат се при намокряне със слюнка
Но ще търся още книжки с реални звуци и такива с реални картинки, защото бебчетата нямат въображение и не могат да мислят абстрактно все пак.

# 362
Книжки за сега само 2, но не проявява кой знай какъв интерес. В момента е във фаза “ ръбам всичко” и само гледа да докопа нещо и да го пъхне в устата .

# 363
Книжки, забелязала съм ,че по-красивите и изписани не се приемат така лесно от детето. Трябва да са по-проститчки....повечето съм ги купувала на баткото. Панорамни книжки, такива с капачета с оскъдни илюстрации. всякакви купувам, дори без илюстрации. Отивах преди в ИК Хермес в склада  и пазарувах на куп: книги на Хермес, Фют, Жанет ,Арт плюс, Егмонт. Обичам различни книжки, които обикновено по Алея на книгите намирам. От Джъмбо са тези по-детските , тънки и струват 1-2 лв, но са пълни с грешки. От начало почнах да чета на баткото такива без картинки или с малко: Алиса в странта на чудесата и Алиса в огледалния свят, Легенди старогръцки, индийски....., Малкия принц( тя даже беше първата). В Лидл има хубави с дебели картонени корици, но те са предимно за цветове, животни. И големите книги са хубави, но са тежки и трудни за държане от децата.
Скрит текст:

В сторе бг на някои книги има добри описания, както и клипчета с ревюта. Ако държа да е с картинки, но не мога да отида до книжарницата гледам и по сайтовете, където има опция "откъс от книга".

# 364
За сега няма да бързам с книжките защото ще сме двуезични и не искам да го обърквам. Най много да му взема разни книжки само с елементарни картинки, колкото да ги гледа.

# 365
Савова, живеете в чужбина, така или иначе ще се сблъска с двата езика.
 Не ми е било самоцел, но взимах и английски книжки, двамата с таткото сме живяли и работили зад граница и за нас е голям плюс да се знаят езици. Баткото се оказа, че много бързо възприема чуждата реч. Пусках му детско на руски, защото само там нямаше лош език, страхотни илюстрации и поуки, а не простотии като масовото детско, което е за чиста промивка на мозъци за мен. Сега ползва руски, английски и български. Трудно е за него, трудно е и за другите, но успява да намери начин да комуникира и то успешно. Много хора цънакт с език как обърквам детето, как щели да не го разбират.....ама в Бг има толкова много турци и цигани, че и дипломи взимат и успешно живеят без да знаят български, както и българи зад граница без език и пак се справят.....

# 366
  • Denmark
Савова, аз какво да кажа като сме триезични Sweat Smile
Ако чета приказки, е на български Simple Smile
Песните миксирам с английски, но баща му и баба му му пеят и говорят на датски. Горкото дете Sweat Smile

Ние имаме подобрение със заспиването и съня, но ме е страх да се похваля Sweat Smile

Според тукашното захранване вече мога да му давам черен хляб с нещо намазан, меса, от нашата вечеря. Въобще, купон Sweat Smile
Взех му бибата за плодове и яде банан, манго и пъпеш, но ме посъветваха, че е по-добре да си му давам парченца и да дъвче.

# 367
На Антонио любима книжка му е една на Манчев и Шишков Joy
Тук времето е невероятно. Сега се връщаме от консултация и съм седнала на една пейка, че той заспа. Яд ме е, че не съм си взела слушалките, за да си пусна сериалче. Ако някой обича разни мафиотски филмчета, препоръчвам Макмафия. Изгледах го за ден и половина. Сега гледам сръбския сериал Южен вятър, ама много се псуват тия сърби бе Joy
Докторката оправи пишоната и вече нямаме грижи с нея, освен вечер да я мием.
Днес чакаме гости, че Антонио става на 6мес.
Да почерпим и вас виртуално

Последна редакция: пт, 05 фев 2021, 13:16 от Лайка

# 368
  • София
Да е жив и здрав Антонио Heart Eyes

Хариста, Кити, благодаря за идеите за книжки, тези дни ще се разход до някоя книжарница и ще по разгледам подробно. 😀

# 369
Имам много време до тогава, но пак може да е полезно с общи принципи и правила. https://www.facebook.com/events/2826934470857806/?active_tab=discussion

# 370
Ние засега сме фенове на тези книжки. Шумят, дрънкат, ядат се,лесно се перат и имат хубави и големи картинки. Да, на английски са, но и аз нямам против от малка да свиква с чужд език, особено английски.

Ние днес, аха да излезем след като обядва, и докато простра прането, тя заспа на леглото. Тъкмо щяхме да пробваме и летния кош, но ще е след следващото хранене, макар и за малко да е. Тъкмо и аз гледах времето, че до сряда ще е все топло.

Ако ви интересува, другата седмица ще има в Лидл бебешки дрешки и други хубави неща.

Честит празник, Лайка! Да е жив и здрав Антонио!
И Йоанка и Ричи са големи сладур Heart Hug

Yanna, ние взехме столчето на ИКЕА, но не съм го ползвала още, понеже малката не може още да седи самостоятелно и не искам да я насилвам. Но ми харесва, изчистено е, хубава табла, може да си купиш и възглавници за облегалката. смятам че е идеално за парите си.

Ние имахме 5 кошмарни дни само с рев и носене на ръце. Днес е по-добре, надявам се и така да остане, че главата ми е 3на.

# 371
  • Köln
Като стана въпрос за дву и три- езичните. Как ще процедирате? Или ще оставите детето само да се справи?
И ние сме с 3 езика но аз знам само български, живеем в Германия от скоро а ММ е 1/2 руснак и искаме да учи и руски

# 372
На първо време ще учи български, английския ще го научи така или иначе

# 373
Момичета, знам, че темата е обсъждана, НО Tula или Ergobaby?
Днес излизахме три пъти: 2 с количка и 1- с раница. В раницата нямаше и гък. Искам да я сменя или с Tula free to grow или Ergobaby Omni 360.

# 374
Аз си знаех, че ще е Ergobaby нашата, само се чудех дали да е Omni 360 или Adapt. И взехме Adapt, понеже разбрах, че така или иначе повече от 30 мин не можело детето да се носи с лице напред. По-нататък ще ми е интересно да пробваме на хълбок как става.

Лайка, честита половин годинка на Антонио! Много да ви радва и занапред!🤩🥳🤩

Общи условия

Активация на акаунт