АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 7

• 19 870
  • 755
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив
И на мен трябва да ми вадят два мъдреци- горните, но като знам след това какви болки са и в каква несвяст съм още няма да ходя. Че преднкте пъти мен си не можех да гледам, та камо ли сега дете...
И при мен ако някой друг гледа малката и не следи за спането, става мазало и е раздразнена.
По едно време през нощта я взимах при мен да спи, но като се въртеше аз се будех и не можех да се наспя. Сега си е изцяло в кошарата и е супер, а гнеЗдо ние така и не купихме.

# 121
Цитат на: Лайка link=topic=1297296.msg42198060#msg42198060 date=161156е 3020
Аз имах кошмарна нощ.
По-скоро нямах нощ.
Малкият спа от 20ч до 9 сутринта, като се събуди само веднъж към 3, за да яде.
Аз обаче спах само 2 часа, защото умирах от болка в главата.
Днес по спешност пак съм на зъболекар.
Направо се измъчих Disappointed Relieved
И аз не се наспивам тези дни.....Май никнат зъби....

# 122
  • София
Ясен тази нощ се събуди с рев няколко пъти. Изглеждаше все едно го боли корем. По време на коликите не се будеше нощем, а сега се буди, ставам, заспива, лягам и след 1 мин. -  пак наново. Накрая го оставих върху мен да заспи хубаво и после си легнахме като хората. Та сега на обяд си дремнах и аз с него Relaxed

# 123
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Моето също снощи тъкмо след като го приспах, и тъкмо бях направила салатката, и след 5 мин. той нави вой.... Люлеех го, а той ревеше. Заспа след половин час рев и въртене. Преди това му бяхме направили клизма , защото му беше 6-ти ден без ако. Може това да го е мъчело. Но моя не мисля, че иска са съм до него. Сутринта стана в 5ч (след 3 нощни кърмения) Flushed Но след кратка пауза го приспах отново до 7 ч.
Купих му сега пробиотик и отново го почваме. Не могя да го оставя да ака 4-5 пъти в месеца, с клизма.
Лайка, много гадно , че те е боляло толкова силно. Добре, че е минало.

Марая, викаш време за кафенце...в 1 часа Grinning Звучи забавно, ама никак не ти е било сигурно.

Момичета, да ви споделя, че си имаме две зъбчетааа! Не знам кога точно са излезли, но издрънчаха под лъжицата Grinning Двата долни резеца едновременно.

Последна редакция: вт, 26 яну 2021, 16:21 от ♥ LoVeLy Wife ♥

# 124
То е доказано, че гушканите деца развиват повече мозъчните си клетки и са по спокойни. Но и мамите имаме нужда от малко време за нас. А и като са две докато едното спи на другото трябва да му се сготви и да се изпере или поне да си взема душ. Една позната казваше, че трябва да обичаш себе си повече, не я разбирах, но от към лично време вече я разбрах.

# 125
  • Köln
То е доказано, че гушканите деца развиват повече мозъчните си клетки и са по спокойни. Но и мамите имаме нужда от малко време за нас. А и като са две докато едното спи на другото трябва да му се сготви и да се изпере или поне да си взема душ. Една позната казваше, че трябва да обичаш себе си повече, не я разбирах, но от към лично време вече я разбрах.
Мммм дааа,
Аз постоянно се чудя, как някои жени успяват да свършат всичко, че и да излязат на разходка с грим и прическа.
Моето диване от раждането е като кърлеж забит в мен. Даже не мога да се изкъпя като хората. А като излезем започва един рев в тая количка. Иска само на ръце. Съответно аз цялата съм оповръщана 🤪
Направо трагедия.
Дано поне има файда от гушкането🤔

# 126
Не знам колко ще са му развити мозъчните гънки, но от ден първи вкъщи спи само в леглото си.

Аз преди да забременея ходих на зъболекар, по време на бременността не съм имала проблеми. Исках да ида на профилактичен още ноември, но моя зъболекар не работи заради пандемията. А не искам при друг. Поне не и до момента, в който ми се наложи.

♥ LoVeLy Wife ♥ честити ви първи зъбчета.

# 127
Темма,  ако искате посочете от кой град сте за да ви опъти някоя мама най-добре. Иначе споменахме,  някой имаме собствено производство, други се насочват към био продукти. Всички се страхуваме от нитратите в купените продукти.

От Варна. Ако някоя мама може да ми ориентира, нека ми пише на лично. Много ще съм благодарна.

# 128
Лайка, поне е минало веднъж завинаги!
Снощи за първи път се разплака за мен бебето.. баща му го приспиваше, аз бях в банята да си измия зъбите и това като ревна. Като ме видя на вратата и спря, като излязох пак почна. Ужас!😃
Днес с тиквата се омаза буквално до ушите, имаше и в носа! Аз му давам с лъжичката и той заедно с нея си пъха ръката в устата и след това маже навсякъде 😎
Ловли, честити зъбчета!

# 129
  • София
Минт, същата история бяхме и ние с тиквата, затова вече яде по къс ръкав и с едни панталони, които оклепа още първия ден и не мога да изпера 😀

Нещо от 2-3 дни хич не ги тачи тия пюрета. Заагуби интерес ли, не й харесват ли, не знам, но изяжда по 4-5-6 лъжички и се разсейва и си иска млякото. Утре ще пробвам картоф и морков, дано да й се хареса No Mouth

# 130
Здравейте, момичета. Започнах захранване и хоп, май има алергия към морков. На 2рия ден се обостри дерматита и излезнаха пъпчици около устичката. Как се действа в тоя случай, да дам пак след време или...?

# 131
Днес прибвах със сладък картоф и определено му хареса, но не знае как да гълта и само избутва храната на вън с езичето. Ако си сложа малко на пръста го изяжда защото ми засмуква пръста, но не това е идеята. След това говорих с акушерката и ме посъветва да изчакам да стане на 6 месеца и тогава да захраня, хем до тогава рефлекса за избутване с езичето ще е изчезнал. При вашите бебета как беше?
Моя и той почна да проплаква когато изчезна от полезребието му.

# 132
При нас имаше различни етапи. Само в леглото си спеше, само при нас, сега е в леглото и нощем я взимам при нас, че не ми се става по милион пъти да я оставям. Проблемът е че не признава биби, а ме ползва мен очевидно. Т.е. не се събужда само да яде, ами да си мляска нещо в устата. Тия дни обаче е ужас. По 5673978 пъти се буди и ме търси, аз почти не спя, когато тпя съм в ужасно изкривена позиция и както каза Марая, поглеждам часовника с мисълта, че скоро ще ставаме, но уви, то било само 2-3ч... Сега малко си развали режима като бяхме на гости в родителите на ММ. Те не я оставят да мрънка и реве и беше 100%на ръце и сега пак иска, ама на мен не ми е ок Sad та ще трябва да влизаме пак в нашия си ритъм.

И ние си имаме екипче за клепане. Пак по същия начин стана - докато давах с лъжичката, тя си бръкна в устата, после пипа дрехи, стол, всичко и те така...
loewin, имай предвид че и картоф и морков запичат и да не стане проблем Confused

Аз засега взимам готови пюрета. Като увеличим малко количеството ще почна да ѝ правя домашни. Ще взимам или био от магазините или продукти от ферми.

# 133
  • София
Rolly_, права си, не се бях замислила, че и двете са от групата на запичащире. Ами в такъв случай може да пробвам картоф и тиква, тъй като тиквата съм я въвела и определено й действа добре на изхождането.

# 134
  • Пловдив
Мммм дааа,
Аз постоянно се чудя, как някои жени успяват да свършат всичко, че и да излязат на разходка с грим и прическа.
Моето диване от раждането е като кърлеж забит в мен. Даже не мога да се изкъпя като хората. А като излезем започва един рев в тая количка. Иска само на ръце. Съответно аз цялата съм оповръщана 🤪
Направо трагедия.
Дано поне има файда от гушкането🤔

Аз успявам , но единствено, защото малката определено е кротка. Ето днес беше на шезлонга и в банята ме гледаше с любопитство, докато си миех косата. След това докато я изсуша и изправя с пресата пак и Е интересно и ме гледа, а аз и пея песнички 🤣 или ако и писне на шезлонга я мятам по корем на леглото до мен да ме гледа и така. Вярно, че е с прекъсвания, но успявам винаги да оправя косата, че ми е важно и предпочитам да не изляза ако не е оправена 😃😃😃 засега сме така, дано не се влоши положението....

Малката като започнахме да захранваме леко избутваше храната навън, но вече си свикна и примлясква щастливо- особено с плодовете на следобедната закуска. Морковът я запече брутално и почти не го давам.
Някой има ли, който е въвел броколи и /или карфиол? Предизвикваха ли газове?

Общи условия

Активация на акаунт