АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 7

• 19 858
  • 755
  •   1
Отговори
# 540
И при нас спанетата са като при Паола.
Lore.lay, чушките не се ли въвеждат малко по-късно? Четох, че зелена чушка се дава на 5+, а червените 8+. Чувала съм, че и доста газове образуват.
Аз не съм писала тия дни, но от 3 дни имам много висока температура (над 39,5) и не могат да разберат лекарите от какво.

# 541
  • Пловдив
И при нас спанетата са като при Паола.
Lore.lay, чушките не се ли въвеждат малко по-късно? Четох, че зелена чушка се дава на 5+, а червените 8+. Чувала съм, че и доста газове образуват.
Аз не съм писала тия дни, но от 3 дни имам много висока температура (над 39,5) и не могат да разберат лекарите от какво.

Педиатърката каза да я въведем този месец и и дадох днес. Истина е че има малко повече газове, но няма плач или болка. Много и хареса, утре пак ще и давам.

Не бих изхвърлила пюре на Гербер, те са произведени в Полша, а не в Щатите. Освен това изискванията на ЕС и Щатите са различни...

# 542
При нас спанетата са 3 на брой. Понякога има две спанета от по 30 минути и едно от час. Понякога всички са кратки. Най-често първото спане е най-дългото.
Иначе за ягодите знам, че са алерген. За боровинките май съм чела, че може след 6-8 месец минали термична обработка.
 Стана ми странно как пише на пюрето 4+.

# 543
При нас дрямките за 3-4, като 2 са по-дълги - 2.5-3ч. Но ние си лягаме много късно.

Аз също съм срещала, че червения пипер е 8+.
Боровинки мисля може от 6+.
Малини 12+.
А ягоди 18+.

То толкова много информация с това захранване, че човек се обърква.

Дано час по-скоро открият от какво е и бързо оздравяване пожелавам.

# 544
От 3 дни започнахме и ние да се захранваме по ЗВБ до сега е пробвала (силно казано 😀) морков, сладък картоф, ябълка, банан и мормален картоф като от картофа най-много опита някъде около 3 - 4 пъти си сдъвка парченца, за сега се справя добре госпожицата любопитно й е да пробва различни неща. Относно това кое кога се въвежда аз мисла да не се съобразавам а да й давам всичко без сол, захар и мед 😀 чела съм че когато в рода няма алергии е най-добре всичко да се дава на детето до 1-та годинка да се опитва, защото така е по-малко вероятно детето да развие алергия към нещо, отколкото ако се чака 1 или 2 години и тогава се предложи. Относно спането нямаме строг режим, но спи около 3-4 пъти на ден като първата и последната дрямка са по 30-40 мин а като сме навън спи по 2 часа някъде. Ляга към 20 - 20:30 и се събужда към 7:30-8. Относно яденето също нямаме режим кърмя я на поиксване а сега с тея зъби където са я почнали понякога сигурно за 24 часа ми се събират 10-15 кърмения. 😬😄

# 545

Mint, бързо да се оправяш, дано е някакъв зимен вирус...

# 546
  • Denmark
Минт, кърмиш ли?
Дано бързо се оправиш! Sad

Верчи, не го насилвай, ако не иска. По-скоро опитвай с други видове месо... Моят отказва вече каши и овесени ядки, та експериментирам. Например днес видях в някоя от фб групите рецепта за бебешки бисквити и направих. Много ги хареса с плодово пюренце Hug ех, само да можех да му дам кисело млекце с домашни бисквитки ммм... Joy

И аз съм чела, че е хубаво алергените да се дават по-рано, но ме е шубе. Иначе съм виждала също пюре от ягода, на което пишеле или 4 или 6+.

# 547
Минт, бързо възстановяване ти пожелавам Heart
Розмари и ние нещо се кърмим по 100 пъти на ден в последно време.
А за спането, само ние нещо изоставаме. Вечер спи по 10 часа, но денем има 3-4 дрямки по 30 мин Sad такива 2 часа не съм и сънувала.

# 548
А не, ние най-много изоставаме със спането, спокойно 😁 Тази сутрин цъфна в 7 (а е заспала в 22:00 и се разбуждаше на всеки час), чак към 11 заспа за 30 мин, след това от 14:30 до 16:00 и от тогава като се събуди чак сега заспа Simple Smile Направо ми идва да си покъсам косите, добре че днес не бях сама с нея, че сигурно щях да откача.

Минт, а да не би да си карала нещо вирусно наскоро? Пускала ли си ПКК? Преди няколко години и аз така поддържах някаква температура и не можехме да разберем от какво е. Пуснах ПКК и ми излязоха завишени левкоцити, е, да де, ама аз си се чувствах добре. Пусках и урина, за да изключим пикочна инфекция, синуси снимахме и накрая направихме рентгенови снимки на бял дроб. Излязоха разни сенки в тях, бях карала някакъв грип преди месец и се оказа, че тази гняс ми е останала в дробовете, та пих антибиотици. Пожелавам скорошно оздравяване 😊

# 549
Минт, бързо да се оправиш!
Никола през деня обикновено прави едно дълго спане от 2-2,5 часа, но само ако кака му го остави. И две кратки по 30-50 минути.
Аз пък реших, че ще влизам във форма, понеже ми останаха само 2 кг до нормалните килограми. ММ накупи протеинови барчета, аз си поръчах възстановяващ протеин за кърмещи майки и ги започнах всичките неща. На Никола се появи малко кръв в акото и педиатърката каза да спра протеина и млечните и след няколко дни ако се повтори да ходим на гастро. Днес нямаше и се надявам да е било от протеина. Явно ще влизам във форма по друг начин. И за още нещо искам да измрънкам - за един месец е качил 100 грама. Днес претеглих всички памперси и са няма и 500 грама...много малко ми се вижда, той търси гърда постоянно. И колкото и да ми е мъчно, май ще почна с АМ Sad
Verchy, каката на Никола, която е 2 години по-голяма хиииич не обича месо. Не можеш да я излъжеш, ако ще да е смляно на прах. С жълтъка е същата работа. Прояде само пюрета с телешко (Лупилу на Лидл) и то преди 2-3 месеца. И на нея са й ок изследванията, хем беше екстремно недоносена. Но и аз съм на мнение, че децата интуитивно избират храни, от чийто състав имат нужда и тя самата ме накара преди две години да си скубя косата заради захранването. Мъчихме се взаимно 5 месеца, докато разбера, че иска ЗВБ и че не обича смесени каши, а си яде едно след друго нещата. Луда работа. Ама всяко е различно. Голям купон е с две, препоръчвам на всички, които още не са се захванали. С три сигурно още по. Колкото по-малка разлика, толкова по-голям купон...

# 550
Минт ако кърмиш да не се е запушил някой канал и от това да си вдигнала температура?
Бързо оздравяване ако си болна ❤
bebiflebi не се пускай по пързалката с дохранването. Може да търси гърда постоянно заради зъбките. Може и да е скок в растежа, който преминава няколко дена в леглото ти и бебчо на гърда докато гърдите ти се пренастроят към нуждите му.Същевременно яж лактогонни храни като ориз, пилешко, овес, лук, пий много вода, но не се отказвай. Започнеш ли да дохранваш с АМ каузата е изгубена.. малко по малко млякото ти ще намалее и накрая ще спре.

Последна редакция: сб, 13 фев 2021, 00:02 от Paola.georgieva

# 551
    Точно това направих аз, започнах през ноща после и по малко през деня и вече няма мляко. Щом сте се захранили ако искаш да кърмиш не дохранвай.
    Помощ момичета, от тъпите плюнки брадичката все и е във пъпки вече,  пробвах биодерма, уриаж, судокрем, вазелина също много малко ни действа, в чуденка съм.

# 552
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Bebiflebi, ако искаш да продължаваш да кърмиш защо не попиташ в темата за кърмене, там ще ти дадат насоки, нищо не е загубено още, щом си кърмила 6 месеца.
Честно казано и аз се плаша колко намаляха напишканите памперси. Но явно е нормално. Другата седмица сме на консултация и ще видя колко е качил.
Моя бебок през нощта търси гърда на 2 часа и половина, а през деня не се сеща много, понякога минават и по 3 часа....
Но да се похваля - откакто започнах да давам тиква, вече оправихме положението с изхожданията.

Алетея, моят пък най-често спи по 3 дрямки през деня от по 30-40 минути. Хич не мога нищо да свърша за това време. Но пък като е буден си играе нещо, кротува и тогава поне мога да изчистя. Баткото също се включва в игрите и доста ми помага като го наглежда.

Минт, как си днес? Дано да не вдигаш вече такава температура Hands Pray

# 553
Минт, дано се намери проблема и решението скоро вече.
Мамите, които хранят с АМ, по колко мл изпиват вашите бебоци, приблизително?

# 554
Аз пък тайничко се надявам да ми намалее вече кърмата, защото с това цедене полудявам. Нямам време да се цедя, малката е мнооого активна, вече падна веднъж от дивана и още не мога да си го простя. Но колкото й да разреждам интервалите, колкото и рядко да цедя, имаме 5 хранения с кърма и 1 с АМ. Ако се понапъна малко, ще изцедя сигурно и за 6тото хранене. Миналия месец имах 4 запушвания, което прави цялата работа още по - стресираща.

Общи условия

Активация на акаунт