АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 7

• 19 792
  • 755
  •   1
Отговори
# 720
Нощният ни сън е около 11 - 12ч., а дневният 2 - 3ч. Ако денем спи около 2ч., я слагаме да си ляга в 19ч. Ако спи над 3ч. - след 20ч.

Момичета, да ви се оплача вчера какъв пореден ужас изживях - прекарах 4 часа по болници, защото пак имах задържано мляко. Случва ми се за 5ти път млякото ми да слиза само в горната част на гърдата и да не може да се оттече надолу. Резултат - за няколко часа гърдата ми става огромна болезнена буца. Предните пъти в болницата успяваха да ме изцеждат на ръка, но вчера дори и окситоцина не помогна. Мачкаха ме, стискаха ме, дупчиха ме и накрая ми казаха, че много съм го закъсала, че не знаят тази гърда дали ще може да се спаси и ме отпратиха вкъщи. Искам да ви кажа, че бях на ръба да се срина тотално. Ходих и в друга болница в съседния град, там ми казаха да се прибирам и да се цедя. Нямало какво да направят. Не знам как не ми се спука сърцето от притеснение. Прибрах се, наплаках се едно хубаво и седнах да се цедя. По някакво чудо млякото потече и успях да освободя гърдата. Днес съм като парцал и ме е страх отново да не се запуши... Най - лошото е, че вместо да ми кажат да я спирам вече тази кърма, на всяко място ми обясняват какво страхотно мляко имам, колко съм била "млекодайна", че било грях идва ли не при такава хубава кърма да искам да си храня детето с АМ. Ще полудея вече!

# 721
Кити ужасно преживяване наистина. Тръпки ме побиха докато чета. Не ме нападайте, аз си кърмя детето, но според мене ако кърменето застрашава твоето здраве, то трябва да се преосмисли. Това което ви се случва е ужасно. Аз слава богу не съм имала подобни проблеми, цедих се само в началото когато ми се препълнят гърдите. Много, много неприятности можем да си докараме с кърменето, въпреки, че е най-хубавото нещо за едно бебе. Кураж kitty_ пожелавам ти бързо възстановяване Hug

# 722
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Леле, Кити, това е ужасно. И страшно, как така не знаят какво да я правят тази гърда....мале , изтръпвам. Добре де, ако решиш да спреш да се цедиш/кърмиш, какво ще стане , тя пак ще се запуши , нали? Отбиването само по себе си мен ме плаши, как да стане така, че да не се препълват гърдите. Четох, че трябва постепенно да се заместват хранения и така лека полека кърмата намалява. Значи спирането било също толкова трудно, колкото и започването на кърменето Flushed

# 723
Милата... ужасно звучи това, което описваш, kitty! И аз като Александрия смятам, че ако застрашава твоето здраве, не е ок. Детето няма да е добре, ако ти не си добре.
Не знам дали приемаш съвети, но според мен се свържи с консултант по кърмене. Те се занимават основно с това и имат богат опит, за разлика от тези в болницата. Ще ти изготвят план спрямо твоето състояние и желанията ти за кърмене или не. Пази се! Hug

При нас нощният сън е около 10-11ч. с будене за храна (нямам идея колко пъти). През деня спи около 2-3ч, в последните седмици, стига аз да съм до нея, спи по-дълго. Ако сме навън с количка, раница или пътуваме, пак има повечко сън.
Засега за вечерен по-спокоен сън е следната процедура - преди последното хранене, я къпя и масаж, опитвам се да не спи между последните 2хранения и да има интервал от 3часа, за да е гладна и да си изяде количеството АМ (170мл готова смес). Тези дни давам преди лягане Камилия и сякаш нощите ни са по-спокойни.

# 724

Момичета, да ви се оплача вчера какъв пореден ужас изживях - прекарах 4 часа по болници, защото пак имах задържано мляко. Случва ми се за 5ти път млякото ми да слиза само в горната част на гърдата и да не може да се оттече надолу. Резултат - за няколко часа гърдата ми става огромна болезнена буца. Предните пъти в болницата успяваха да ме изцеждат на ръка, но вчера дори и окситоцина не помогна. Мачкаха ме, стискаха ме, дупчиха ме и накрая ми казаха, че много съм го закъсала, че не знаят тази гърда дали ще може да се спаси и ме отпратиха вкъщи. Искам да ви кажа, че бях на ръба да се срина тотално. Ходих и в друга болница в съседния град, там ми казаха да се прибирам и да се цедя. Нямало какво да направят. Не знам как не ми се спука сърцето от притеснение. Прибрах се, наплаках се едно хубаво и седнах да се цедя. По някакво чудо млякото потече и успях да освободя гърдата. Днес съм като парцал и ме е страх отново да не се запуши... Най - лошото е, че вместо да ми кажат да я спирам вече тази кърма, на всяко място ми обясняват какво страхотно мляко имам, колко съм била "млекодайна", че било грях идва ли не при такава хубава кърма да искам да си храня детето с АМ. Ще полудея вече!

Tези нормални ли са, как може така да те отпратят? Нямам думи, дано не се налага пак да опираш до тях.

При нас дневния сън е дълъг 6-7ч, за сметка на нощния, който е 8-9ч.  Как ли не пробвах да удължа нощния за сметка на дневния, не ми се получава. Ако си легне към 21-22ч буди се към 6ч.

# 725
Момичета, колко време Ви отнема да си направите пюретата ? Имам приставка над тенджерата, но много бавно се варят на пара картофите и тиквата.
Картофите ги варя във вода, нямам време да чакам един час за 3 картофа.
Стерилизирате ли ги така приготвените бурканчета пюре ?
Коя марка пюре с тиква ще препоръчате, не искам да е с добавена захар и нишесте.

# 726
Момичета, колко време Ви отнема да си направите пюретата ? Имам приставка над тенджерата, но много бавно се варят на пара картофите и тиквата.
Коя марка пюре с тиква ще препоръчате, не искам да е с добавена захар и нишесте.
Аз си чакам уреда за готвене и до тогава нарязвам на малки кубчета картоф и каквото и да е и го слагам над решетка за пара. Вари се за около 15 мин макс. Но само нарязани.

# 727
Аз ги правя на пара. Като нарежа картофа на тънки парчета и става много бързо. Понякога слагам няколко зеленчука на едно място.
Слагам ги малко преди обяд, играем си и изобщо не ги мисля зеленчуците.
На Гербер няма добавки, но е много течна.
Кити, дано проблемът се разреши бързо. Аз също смятам, че ако кърменето ти причинява сериозни неудобства, особено свързани със здравето ти, е по-разумно да го преустановиш.

# 728
Kitty, стискам палци това да е последното запушване. Да не би да спиш вечер по корем? Да носиш тесни потници, сутиени? Може би наистина един разговор с консултант може да даде идея как да ги избягваш тези запушвания...

# 729
Действам по въпроса да се свържа с качествен консултант по кърмене. Благодаря ви момичета, надявам се наистина да е за последно.
Спя само на 1 страна и сутиен не съм слагала от 2 месеца.
Забелязала съм, че се получава след като нося малката в раницата или ако лежа с нея на обяд, докато спи (тогава лежа по гръб).

# 730
Аз ги правя в уред за готвене на пара. Обикновения и сладкия картоф нарязани на парченца ги пускам на 20минути, а тиква и пащърнак на 10-15, морков взех готово пюре на хипп за проба и не съм правила все още. После ги пасирам с пасатора и добавям 2лъжички АМ, разтворени в малко вода. Понякога пюрето става по-течно, друг път по-гъстичко, но детето не протестира. До сега ги правех непосредствено преди храненето, но малката се изнервя ако не и обръщам внимание и мисля да и ги приготвям за 2-3 дни напред. Чудя се дали да въвеждам тиквичка, понеже нямам домашна, а сега никак не е сезон и сигурно са много нитратни. Гледах готовите пюрета всички са с картоф и някакво нишесте вътре. Дали да давам 2-3дни готово комбинирано тиквичка с картоф или да въведа тиквичката чак лятото, когато ще имаме домашни? И също броколи и сладък картоф купувам от пазара, дали е грешно че ги правя вкъщи, а не взимам готово пюре, което е проверено за нитрати и т.н.? Иска ми се детето да хапва домашно приготвена храна, аз не обичам да ям неща, които са сготвени в заведения за хранене и ми се иска и детето ми да обича домашната храна. Може да звучи тъпо, ноо... 😄 интересно ми е какво мислите?

Действам по въпроса да се свържа с качествен консултант по кърмене. Благодаря ви момичета, надявам се наистина да е за последно.
Спя само на 1 страна и сутиен не съм слагала от 2 месеца.
Забелязала съм, че се получава след като нося малката в раницата или ако лежа с нея на обяд, докато спи (тогава лежа по гръб).
Стискам палци да се оправят нещата при теб Simple Smile аз имах трудно начало с кърменето и знам колко е изтощително психически, а и физически също. За съжаление успях да се преборя само 5месеца и половина и то с дохранване, но се надявам ако имам още едно детенце по-нататък да успея да се справя по-добре.

# 731
Кити, ако не става не се измъчвай. Хранила си го 6 месеца, което е предостатъчно. Детето вече е получило от теб каквото трябва.
Ако се свържеш с консултант, най- много да те натиснат да продължиш да кърмиш и по всяка вероятност пак ще ти се случи същото. Честно казано не разбирам този натиск върху майките задължително да кърмят! Стига ни това, че сме ги носили 9 месеца, болките, безсънните нощи и т.н, че на края и да ни притискат забкърмебето, което не за всяка жена е удоволствие.

# 732
И аз едвам ви изчетох момичета, от къде да започна... Тези дни бяхме на ехограф гледаха й органите, всичко е нормално с изключение на това че малката задържала малко урина, педиатърката каза че не е тревожно, но на 1 годинка пак трябва да се види. Относно взимането на кръв и урина, като й взеха кръв нашата ревличка пак плака много.. Ама след 15 мин се успокои. После в нас като се прибрахме готова с взети 2 колектора ще й взимам урина. Четох как се слага, сложих го внимателно сложих й само чорапи и почнах да чакам МП гледа и ми вика тонти така може и 2 часа да я чакаш, но аз  му казах, че ще е скоро и след 15 мин опп Катерина се изпишка прелях урината в стерилно шишенце и всичко приключи много лесно и бързо при нас. 😀😀 Резултатите излязоха вчера и са й повече от отлични даже хемоглобина й е висок а аз очаквах че ще е нисък при положение че е още само на кърма от 1 седмица й предлагам сладък картоф, картоф, морков, тиквичка като й ги предлагам на пара и после на парчета амии още не се сеща да си ги слага в устата или го прави точно 1 път и после само хвърля и мачка, ама съм се запънала че няма да й давам пюрета.. Пък ще видим успокоих се че резултатите й са добри.😀

Ellocin аз захранвам по ЗВБ и аз правя обаче като теб като й подавам с пръст намачкано тя го хапва дъвче го и гълъа, но и тя още не се сеща сама да си ги слага в устата. По принцип това е грешно и не е много много ЗВБ защото главната идея на метода е още от началото детето дс може да започне да се храни само със семейството заедно да се хранят. Аз се старая всеки път като й предлагам нещо и аз в същиа момент да се храня за да вижда малката и да имитира от мен.

Вода с лъжичка пробвам да давам и около 2-3 ч.л изпива. 😀

Нощния ни сън е от 20:00ч. Буди се към 7:30-8ч. Понякога по 2-3 пъти през нощта се разбужда ама само да намери цицата да посмуче и пак заспива. 😀 Понякога спи без да се буди.

Отнодно наддаването като бяхме миналата седмица за 1 месец е качила само 50 грама, но лл каза че не е проблем и е нормално вече да не качват много. Аз честно казано се замислих тъй като предните месеци качваше по 1 кг. Усъмних се дали кърмата ми е достатъчна, но щом бебка е щастлива и спокойна значи й стига. 😀 Иначе е 7200 и е 68см.

Мисля от Март месец да я записвам вече на плуване да ходим. Че във ваната почти цялата вода я изплисква много обича да се палцика.😀

Неска е отврат спала е до сега 3 пъти по 20 мин май зъби я мъчат голям мрънчо е.. И виси само на цицата that's life и ей я на пак се ококори 😔😔😔

Последна редакция: сб, 20 фев 2021, 14:59 от Rozmari Rasheva 661967

# 733
Savova, абсолютно подкрепям думите ти!
Аз още в началото се свързах с консултант. Безплатната консултация не ми вършеше работа и си платих.
И общо взето съветът, който получих е - кърмиш, когато иска бебето.
Добре, кърмих като полудяла 3 месеца, в резултат на което малкият така и нямаше никакъв режим нито на хранене, нито на сън.
Ходих като зомби из нас. И мъжът ми каза, че ако ще е така, то да приключвам с тая работа. Да може и детето да е сито и да спи добре и аз да мога да се почувствам като човек.
Честно казано не си представям това да продължаваше досега.
Ако имаме второ дете, сериозно ще се замисля дали изобщо да кърмя.
Защото точно тези 3 месеца са много важни как ще свикне да спи и да се храни детето.
Ами той първите 3 месеца не спираше да реве. Все недоспал, все гладен!
Сега два зъба му избиват едновременно, но няма никакъв рев.
Значи не детето е ревливо, ами с това кърмене съм мъчила и него и себе си. Така си ги обяснявам нещата аз.

# 734
Savova, абсолютно подкрепям думите ти!
Аз още в началото се свързах с консултант. Безплатната консултация не ми вършеше работа и си платих.
И общо взето съветът, който получих е - кърмиш, когато иска бебето.
Добре, кърмих като полудяла 3 месеца, в резултат на което малкият така и нямаше никакъв режим нито на хранене, нито на сън.
Ходих като зомби из нас. И мъжът ми каза, че ако ще е така, то да приключвам с тая работа. Да може и детето да е сито и да спи добре и аз да мога да се почувствам като човек.
Честно казано не си представям това да продължаваше досега.
Ако имаме второ дете, сериозно ще се замисля дали изобщо да кърмя.
Защото точно тези 3 месеца са много важни как ще свикне да спи и да се храни детето.
Ами той първите 3 месеца не спираше да реве. Все недоспал, все гладен!
Сега два зъба му избиват едновременно, но няма никакъв рев.
Значи не детето е ревливо, ами с това кърмене съм мъчила и него и себе си. Така си ги обяснявам нещата аз.
Може твоето момче да е имало колики не е задължително като плаче това да е от недоспиване или глад. Аз кърмя на поискване още от началото и ни беше необходим 1 месец да се нагласим и малката горе долу си създаде неин си режим въпреки че не е стриктен никога а и аз не държа да има талъв стриктен режим на ядене и спане. 😀 След време с второто може да опиташ пак да кърмиш пък може втория път да се окаже  много по-приятен и лек от първия път път.

Общи условия

Активация на акаунт