Отговори
# 105
Имам книжка от 3 дни и развозвам аз ММ и детето да се уча...вчера пътувахме повечко и имахме и повече спирания...та аз поне 2-3 пъти слизам от колата, взимам си нещата от задната седалка и като пич заминавам и ММ ми вика няма ли да изкараш ключа от таблото, да заключиш...ААА верно... Като съм свикнала да съм пътник ☺️
По едно време вече ме проверяваше...заключи ли колата и аз дааа, много ясно ..натисни копчето за заключване да видя 😁

# 106
Карам с всякакви обувки. Вярно, отдавна не нося 12 см токчета, но и с тях не ми е проблем. На дълъг път не тръгвам с бална рокля и не мога да кажа дали 500 км с високи токчета би ми било неудобно.
Зимните стелки тип корито ММ най-сетне изхвърли наскоро. За сняг са много добри, не се притесняваш да си тупаш и чистиш снега от краката, ако си и с апрески локвата в тях е сигурна. Но този модел освен че се плъзгаше към педалите, беше и с груб грайфер отвътре. На няколко пъти ми се случи да ми се закачи токчето в него. Части от секундата ми коства към спирачката, но това в екстремна ситуация си е опасно. ММ смяташе, че проблема е в моите обувки (съвсем стандартни, тип холандско токче), докато и на него не му се случи. Та така въпросната стелка отлетя към кофата. За пътниците "легените" останаха Simple Smile

# 107
Имам книжка от 3 дни и развозвам аз ММ и детето да се уча...вчера пътувахме повечко и имахме и повече спирания...та аз поне 2-3 пъти слизам от колата, взимам си нещата от задната седалка и като пич заминавам и ММ ми вика няма ли да изкараш ключа от таблото, да заключиш...ААА верно... Като съм свикнала да съм пътник ☺️
По едно време вече ме проверяваше...заключи ли колата и аз дааа, много ясно ..натисни копчето за заключване да видя 😁
Пробвай да вадиш ключа преди да свалиш колана. Това ми помогна да не забравям. Simple Smile

# 108
Лека и безаварийна !

Ако има звук като я заключва няма да забравя. При мен централното издава нещо като ръмжене, и така знам, че е заключена.

# 109
  • София
Безаварийно, KaPaMeJl!

Моята се заключва сама след определено време, но интересното е, че не го прави, ако ключът е вътре. Примерно, ако приближавам колата и я цъкна, тя се отключва и ако не вляза до някакви секунди се самозаключва.

# 110
Да, и моята е така. Ако до определено време ( незнам колко точно) не се отвори шоф. врата ( и май багажника ) се заключва.  Това съм го забелязала, че става и при мен когато се приближа и я отключа. Не съм пробвала дали би станало ако просто изляза и не я заключа.

# 111
  • София
Аз съм пробвала, ама с резервния ключ в мен Grinning

# 112
  • София
Жена ми редовно не си заключва колата. А, понякога и не я изключва. Става и заминава. Ако погледне, че са пуснати светлините вдева и се връща. Е, не е всеки ден, но не е и пренебрежимо малко. Laughing

# 113
С най-първата ми кола редовно си забравях светлините. Няколко пъти ми пада акумулаторът и се научих да ги гася.  Grinning

# 114
  • София
Аз съм много доволна, че моята я купихме с някакъв модул, който е слагал предишния собственик и като запалиш колата, автоматично се включват. Същото и като я загася, сами се изключват. Ще е интересно някой ден, ако сменя колата, колко пъти точно ще бутам някоя сутрин и колко пъти ще карам без фарове, чакайки сами да светнат. Grinning

# 115
Аз съм го играла вече този филм. Не ми беше навик да включвам и изключвам фаровете, че и при мен са автоматични. Няколко пъти преди години, качвайки се да возя ММ с неговата кола, си изядох мъмренето, та се научих (уж). Сега, като се качвам да карам другата кола си ги пускам, но понякога забравям да ги изключа. Добре, че пищи, когато не са изключени, та се подсещам 😁 Женска му работа...

# 116
  • Light of Zartha
Ох и аз нещо съм започнала да забравям. Шофирам си иначе, не се замислям за фарове, ключове, но откакто карам служебната кола се чувствам все едно вчера съм взела книжка. Тя добре, че пищи. Вчера забравих задната врата отворена(тя е от тези плъзгащите се). Седнах, беше ми нещо много светло и хладно и колегата ми вика "а вратата?" Unamused Joy когато той караше следях всичко иначе Joy

# 117
Първата ми кола нямаше зумер за забравени фарове, при отваряне на шофьорската врата. До момента в който аз не я забравих на два пъти, след това и ММ го направи няколко пъти. Срещу  двайсетачка, в автосервиз ни монтираха датчик, свързан с копчето на вратата. Повече не ни се случи да ги забравим, защото пищеше. Следващите ни коли, всички си имаха фабрично тази екстра. Та ако има забравящи, може да си сложите подобно. С малко повече желание и способности, може и сами мъжете ви да се справят с монтажа. Цената на самата джаджа е минимална.
зумер

# 118
  • Light of Zartha
А възможно ли е тази джаджа да е изключена? Служебният Ситроен 2012г мисля не пищи при забравени фарове. Личното Пежо пищи на поразия пък е по-старичко. Не вярвам първата да го няма?

# 119
Моята кола е с ключ-карта и старт/стоп бутон. Картата не я вадя от джоба си. Като дръпна дръжката се отключва, като се отдалеча се заключва. Ако все пак съм сложила картата в слота поради някаква причина, пищи когато отворя вратата, така че няма как да я забравя. Светлините се включват сами при запалване и се изключват при отваряне на шофьорската врата. Ръчната ми спирачка е електронна и се дърпа сама при изключване на двигателя.
Общо взето всичко ме улеснява, с изключение на мигачите - при някакво междинно положение се налага да държа лостчето, иначе се изключват, а това не е особено удобно в завой.
Отпред стелките ми са универсални гумени, отзад са оригинални мокетни. Но отзад возя само детето в детско столче,  изобщо не стига до пода. Предните ми стелки са грозни, в смисъл че са черни, а интериорът ми е светло сив. Някой ден ще ги сменя с оригинални в цвета на мокета, но тази зима ще изкарам с тези, то и без това не ги виждам докато карам.

Общи условия

Активация на акаунт