Отговори
# 120
  • Пеликания
И аз няма как да забравя фаровете пуснати Grinning При мен пък пищи ако съм ги оставила и извадя ключа.

# 121
Моята пищи за фарове с една мелодия, с друга - ако отворя вратата, а ключът остане в запалването?стартера? Съответно не забравям нито едно от двете. Но за фаровете специално свикнах, още от като на предната ми пада веднъ акумулатора.
Отделно пиука и за не-сложен колан Grinning

# 122
Жена ми редовно не си заключва колата. А, понякога и не я изключва. Става и заминава. Ако погледне, че са пуснати светлините вдева и се връща. Е, не е всеки ден, но не е и пренебрежимо малко. Laughing
И аз имам този навик. Не е от разсеяност, по-удобно е.

За светлините, тази ми кола е първата на която ги забравям, че са едно с дневните.
Не знам след колко време, но влиза в икономичен режим и гаси всичко. Само на компа подава ток.

# 123
  • 1st floor
Аз фарове не съм забравяла и кола отключена не съм оставяла, но редовно гася всичко, свалям колан, слагам на скорост, прибирам ключа в чантата и излизам от колата. И се почва едно ровене, за да извадя отново ключа. Smiling Imp

# 124
  • София
Същото с ключа. Спомням си, че тъкмо бях взела книжка преди няколко години и първите ми излизания сама до работа. Вечер, след като паркирах се оглеждах около 10 пъти, преди да си тръгна от колата дали всичко е изгасено, дали е на скорост, дали е заключена. И после вкъщи винаги се чудех дали съм я оставила на скорост и дали няма да тръгне някъде и да ме дават по новините.

# 125
  • Стара Загора
Аз фарове не съм забравяла и кола отключена не съм оставяла, но редовно гася всичко, свалям колан, слагам на скорост, прибирам ключа в чантата и излизам от колата. И се почва едно ровене, за да извадя отново ключа. Smiling Imp
И ключа винаги е на дъното на чантата.

Онзи ден като тръгвах за работа се паникьосах, че съм си забравила ключа за колата. Тук е момента да вметна, че вече бях в колата и бях изминала известно разстояние с нея. Не знам откъде ми дойде тази мисъл, но бях готова да се връщам, когато две мозъчни клетки се сблъскаха и произведоха логична мисъл.

# 126
  • Mediterraneo
Колата на ММ е със старт- стоп бутон и карта, но, за разлика от моята, трябва да вкараш картата във слота. Моята кола е почти на 2 години, и двете карти функционират още с оригиналните си първи батерии. Картите на ММ хабят много батерия. На какво може да се дължи? Имате ли наблюдение дали е заради вкарването й във слота? Какви ли не батерии купувахме, скъпи, евтини, същата работа, на втората седмица заминава.

# 127
  • СИ
Колата на ММ е със старт- стоп бутон и карта, но, за разлика от моята, трябва да вкараш картата във слота. Моята кола е почти на 2 години, и двете карти функционират още с оригиналните си първи батерии. Картите на ММ хабят много батерия. На какво може да се дължи? Имате ли наблюдение дали е заради вкарването й във слота? Какви ли не батерии купувахме, скъпи, евтини, същата работа, на втората седмица заминава.

Батерията на моя ключ кара около 3 години. Изписва съобщение като трябва да се смени. Пак съм с бутон за палене/гасене, но ако ключа остане в колата клаксонът дава сигнал.
Тия карти май баха при Рено? Или бъркам? Не е нормално да хаби батерията бързо. Трябва да изкарва поне година. Има ли възможност да се отвори картата и да се провери, дали не са замърсени платки или пластини. Понякога стават проблеми, ако е поставена ниско качество батерия и има изтекъл електролит.

# 128
  • Mediterraneo
И двете ни коли са Рено, да. Купува хубави скъпи батерии и въпреки всичко на втората седмица остава без заряд. Не знам дали може да се отвори картата, ще видим за почистване, може на ключар да ги занесем да ги почисти. На таблото на колата си изписва, че няма батерия, ама това не ми помага с нищо Simple Smile

# 129
  • ВАРНА
Подгответе акумулаторите - проверете заряда им че от петък става страшно!  
А на връх 14 фувруари - после и на 15-ти и 16-ти  се чакат под минус 10 градуса и така цяла седмица - 7 дни плътно с минусови темп. до 20 февруари дори и дневни!

# 130
  • Варна
Варненец, тия неща ги мислим всяка година преди да започне зимата Simple Smile

# 131
  • ВАРНА
Не всички ги мислят.  Особено във Варна има много горди тъпири че тук сме едва ли не остров Тасос.

И като им кажеш че идва цяла седмица със минусови температури дори по обед и  по минус 10 вечерта ти се смеят!

# 132
  • София
Ще кажеш,че -50 идват,хайде стига.

# 133
  • ВАРНА
Викаш цяла седмица минус 10 си е лято?
  Трябва да поне минус 50 един месец?

# 134
  • София
Да съм казала лято?
Нормални температури за този период на годината.
Не виждам драма нещо.Grinning

Общи условия

Активация на акаунт