Отговори
# 150
  • Другата България
Онзи, сърдечни благодарности.
Фиксирала съм една, мерсаж.

# 151
  • 1st floor
На Бош на една и аз бях хвърлила око. След тия неставащите в Лидл. Но и за тях ме разубедиха,  че не стават...иначе и аз много исках. И тия по автомивките не смучат добре. Поне в нашия квартал, които съм пробвала.

# 152
Карахте ли днес? Имам няколко въпроса.

Снимки от 6 сутринта:

Това е 6 и малко сутринта, София - пред денонощните закуски на Константин Величков и Сливница:

Два снегорина ме подминаха в насрещното с вдигнати гребла. Докато чаках на въпросното кръстовище видях един работещ снегорин - идваше по Сливница от Сточна гара и зави към детелината на Надежда. Следобед пътната настилка беше изчистена.

Отделих половин час за чистене и загряване. Тя има навика като е студено и я запаля, да прихърка след 10 секунди и да изгасне.
Бензин и газ е, газов инжекцион е. Две копчета имам - за газ и за бензин. Ако натисна само второто,  в оранжево и върви на бензин. Като мине на газ, петте лампички стават зелени. Не ги гледам кога минава на газ, усещам го по разстрисането и звуците.
Наскоро при минусови температури се уплаших че почти тригодишния двигател е заминал. Не е! Грешката е моя! Аз не ги пипам копчетата, чакам я сама да превключи. Прихъркването  и гасенето е било заради това.
Вече се научих как да го правя. Изключвам газта, да е само на бензин. Докато я чистя, натискам рязко педала на газта няколко пъти. Трябва температурата й да отлепи от нулата. После натискам копчето и тя веднага минава на газ.
Правилно ли съм разбрала?

Знам й скоростите. Обичайно пълзя на втора в квартала, а рано сутрин мога да включа и пета и със 60 - 70 км да карам на голям булевард. Днес втора в квартала не можеше - тя се дави, оборотите падат под 1,5. Гледам да я държа на 2. На булеварда повече от трета с 40 км пак не се държи обичайно и не иска да ускорява.
Това защо?

Чистя я, докато се загрява. Как е правилно да се чисти и с какво? Имам само малка метла и стъргалка за стъкла. Не мога да изчистя целия покрив. Понякога част от снега пада на предното стъкло.

И защо по стъклата и бронята се образува лед? Под бронята под нея, над гумите има натрупан сняг. Казвали са ми да не го махам за да не падне бронята. Така ли е?

При един от предишните снегове пък не можех да си отворя вратата та влизах през задните. Как да го избегна това?

Последна редакция: нд, 14 фев 2021, 19:13 от Зуки Су

# 153
  • Mediterraneo
Тригодишен двигател? Не ми казвай, че си сменяла двигателя на таз каручка!

# 154
  • София
Аз бих отишла при газаджия, за да ти я направи да прехвърля на газ на 40 градуса, повечето ги правят на 30 и е нормално да придърпва поне, чак да гасне не е нормално, но да придърпва да. Не съм фен на "припомпването" на педала на газта на място, особено на тоя студ.

# 155
Стига де, надявах се да си се зазимила и да не се впускаш в нови приключения на сняг.

Тарти, може би под двигател се разбира газовата уредба?

# 156
  • Mediterraneo
Мда, поне понятията да си изясни. Двигател!

# 157
Разбрахме, че не ѝ се отдава на момичето, защо я ядете?

# 158
Нищо не разбирам! Поне имам смелост да си го призная!

Само че ...
Аз си пиша, излагам се, задавам глупави въпроси. Има много невидими и неразбиращи като мен. Четат и не знаят какво да правят. Някога идеята на форума била взаимопомощ, не лични нападки.

Тарталета,
Не, не съм й сменила двигателя! Помогна ми колега да го закараме на преглед и ми обясни, че щом пали значи си е наред.

Петенце, и въпросния колега ме праща при газаджия. Ходих веднъж - за 10 лв ми оправи настройките на газта и за малко спря да ми свети чека. Изчисти ми и някакво число - на газта било много ниско.

Линофорина, не те знам като човек - как си станала добър според шофьор, кой те е учил и как, какви коли си сменила. Ако тия с които живееш по някаква причина не могат да изкарат книжка и зависят само от теб, ще се откажеш ли?

Дидоян, не се хаби да ме защитаваш! Няма да те разберат!

Последна редакция: нд, 14 фев 2021, 19:29 от Зуки Су

# 159

Това е 6 и малко сутринта, София - пред денонощните закуски на Константин Величков и Сливница:

Това не е почистена и загрята кола. Виж си предното стъкло, чистачките ти не струват!!!

Момиче опасна си за околните спри се!!!!!!!

Разбрахме, че не ѝ се отдава на момичето, защо я ядете?

Защото, единствено тя от този форум не поема от съвети!

# 160
Между другото, това е идиотско, но обикновено всеки се учи да кара на някаква бричка. И всъщност, когато ти е най-трудно самото каране, се добавя и това, че колата ти не е наред. Чудиш се къде да внимаваш - дали в карането или в колата.

# 161
Първата ми кола, на която се учих, беше ситроенче, няколко години по-младо от мен, но такива изпълнения, птп и технически проблеми не е имало никога. С него са ми едни от най-хубавите спомени и емоции на 4 колела.
Да не говорим, че за години каране няма грам напредък, ако вярваме на написаното.

# 162
Пак е до късмет. Със съседка имахме еднакви коли, тя не слизаше от нейната, моята се разваляше на всяко излизане. Колко пъти сме я бутали и теглили - нямам думи.

# 163
Чистачките са Шеврон. Нали уж скъпото е качествено? Колата да е скъпа, консумативите- също - нали това ми казвате?
Какво точно означава загрята кола?

Пони69, не се хаби! Няма да те разберат! Много малко са започнали от нулата от към пари, знания и помощ.

# 164
  • Другата България
Малко прекалявате с критиките.

Общи условия

Активация на акаунт