Отговори
# 1 935
Че то 200 лв. за спирачки си е без пари. Вкарвай я веднага за ремонт или просто не я карай. Опасна си не само за себе си, а и за другите.
Стара кола е, не може да очакваш да не се разваля.

# 1 936
Пак съм аз ...

Знаете ... Сменях угърлие на резервоар - 50 лв втора употреба и 20 лв труд. После от светната червена удивителна се оказа, че ламбда сондата е за смяна - 120 лв частта и 30 лв труд. А съм на газ ...

Сега продължението:
Отивам аз да си взема каручката след смяна на ламбда сондата. И горда си тръгвам! Надявах се този ремонт да е последен за дълго време. Майстора каза да я карам на бензин - компютъра да го запомни. А аз бензин малко сипвам - скъп ми е. Чудех се дали ще ми стигне да се прибера. Когато я взех, нищо не разбирах и с въже ме дърпаха да й сипя бензин. Смях ... Сега ме е срам от мен си ...

Тръгнах от него със страх дали бензина ще ми стигне да се прибера. Нямаше как, наблизо до работилницата спрях да купя храна за мачките дома на паркинга на голям хипермаркет. На таблото пак светна червената удивителна. Звъня му, питам го кога ще изчезне. Той ми каза Връщай се!
Една улица е, но е висше майсторство - спираш да минат тия насреща, пешеходците не ги броим защото няма тротоари. Първа, втора, максимум 20 км възможна скорост. В един момент натискам газта, тя не ускорява. Върви малко, светват чайника и робота, прихърка и угасне. Така няколко пъти. Накрая я измъчих да отбия така че да не преча много - пред вратата на един двор.
Като я взех, след няма и два месеца каране, счупих полуоска и шарнир - предна лява гума застана напреко на калника.  Пак беше на последна спирка на рейсовете. За тия два часа живота ми мина на лента пред очите ми.

Оня ден се връщам към майстора, тя изгасна на улицата. Звъня му, каза да превключва на газ. Излетя като ракета.
Стигнах до него. Толкова псувни накуп не бях чула в живота си накуп. Накрая се оказа, че някакъв датчик не работи, нещо от смяната на угърлието не е било както трябва и че спирачките ми ще откажат. Трябвало и на газаджия да ходя за настройки.
Накара помощника му да клекне да види дали тече. Оня каза - тече от задна лява гума. И сега, и предния път при светната червена удивителна майстора все долива Дот 4 в казанчето за спирачна течност.

Питах го колко време дава на спирачките- не знае. Две седмици беше от едната ! до другата. Каза 200 лв максимум и че и ръчната не държи.

Абе ... Направо ми идва да се засиля с нея към някой тир или през Искърското дефиле и право надолу. Психически и финансово не издържам вече ...
А тепърва ще си сменям гадната работа с още по - гадна, но поне ще карам. И без кола ще ми е трудно да стигна до там.

Мятай я в някоя морга, а ти се мятай на трамвая!

# 1 937
Значи Сузуку, понеже приемаш всичко буквално. Колата я спираш от движение докато не оправиш спирачките. Едно цилиндъче е около 70 лв. Сложи и за труд+течност толкова.
И от мен запомни, колата може да се разпада, но спирачки, окачване и гуми, на това колата се държи на пътят.
Не знам, майсторите ли се ебават с теб, ти с нас ли, ама до сега колата ти да е цвете с тези разправии.

# 1 938
  • Варна
Тая кола или е най-голямата трошка на света или всички тамошни майстори са се наговорили. Първото ми се струва далеч по-вероятно и от бая време се чудя колко още ще й трябва на Зуки да го стопли това и да я засили към Металекс.

# 1 939
  • София

Настръхнах , докато го прочета. За полуоската и шарнира - случва се и най-вероятно повече няма да ти се случи.

Моят съвет е , ако можеш смени майстора. Ламбда сондата е можело и да не я сменяш , ако не те притеснява светенето на лампата,  защото си на газ и явно с обикновена газова уредба. Да не говорим, че можеш да си караш с откачена ламбда сонда безгрижно. Не мога да кажа, обаче със сигурност дали въобще е била дефектна старата.

За спирачките явно има избило спирачно цилиндърче отзад на барабана и това трябва да се оправи първо. Как не са го видели това ??? На старата ми кола (Ибиза 2002) цилиндърчетата бяха по 20-25 лв някъде. Един съвет - бягай от спирачни цилиндърчета Metelli. Търсете друга марка. Да се проверят и барабаните за ръб и износване също така. 200 лв за смяна на едно цилиндърче и обезвъздушаване ще е много. Ако се окаже, че трябва да се сменят накладки и барабан вече става повече.

Това с дърпането с въжа да се сипе бензин просто..... На някой коли, ако е топъл изпарителя и задържиш копчето за преключване на газ /бензин и завъртиш палиш директно на газ.

Каква беше колата да се ориентирам ? Най-добре отиваш при друг майстор , който казва какви са проблемите и колко пари грубо биха трябвали за да се стегне. След това вече се смята дали друга кола няма да се окаже по-евтина да се регистрира в КАТ , да й се направи застраховка (не малко пари) и да й се сложи газова уредба, ако няма. Ако няма да се слага обикновена газова уредба , а газов инжекцион се отива над 1000 лв.

Последна редакция: нд, 07 ное 2021, 22:26 от javor1980

# 1 940
Тази май е инжекцион.

Толкова пари набих в нея, че ... Изпуснах времето да я продам без да съм на загуба. Заради нея теглих първия си кредит. Сега изплащам втория, пак толкова - 2000 лв. На половината съм. 1000 за ремонт на двигател, малко повече излезе, и 1000 за една мечта с която пак доникъде не стигнах. А и работата си ще сменям та положението е ...

Последна редакция: пн, 08 ное 2021, 20:36 от Зуки Су

# 1 941
Оправи каквото има за оправяне, спри се малко да се занимаваш с глупости. Селд година две продай тази и си вземи практична кола. Я голф, я пежо 207, я рено меган, тойота ярис. И си карай живота. И все си мисля , че тоз с витарата щеше да ти оправи нещата даже и тоя от форума с алфата можеше да помогне.

# 1 942
Зуки, да оправяш тази кола е като да преливаш от пусто в празно. Трябва тя да ти слугува, а не ти на нея. Респект за търпението и всеотдайността, аз не бих могла.

# 1 943
Тази май е инжекцион.

Сузуки Вагон Р е, произведена юли 2000.

Толкова пари набих в нея, че ... Изпуснах времето да я продам без да съм на загуба. Заради нея теглих първия си кредит. Сега изплащам втория, пак толкова - 2000 лв. На половината съм. 1000 за ремонт на двигател, малко повече излезе, и 1000 за една мечта с която пак доникъде не стигнах. А и работата си ще сменям та положението е ...

Цялата работа беше в това, че си мислеше, че си много оригинална с "рядко срещаното японче".....Ми не си!  Прецакана си. Приеми го и като се опаричиш си купи Опел, ама не на 100 години..... Опела де...

# 1 944
Не знам кой е с витарата. Тоя с алфата наскоро го засякох на работа - света е малък. Беше с гадже и не беше удобно да го заговоря.

Линофрина, първа, сантимент и голяма греда. В момента изплащам кредит та и не си мечтая за втора. В тая набих толкова пари че ...
За следваща не знам откъде пари и как ...

# 1 945
  • София
Най-добре смени майстора. (Знам, че е трудно да се намери читав) Оправете спирачките и може и да се оправят нещата. Не се отчайвай толкова. Успех с новата работа и дано не се окаже така , както казваш за нея и да намериш положителни страни.

Хубаво е че върви на газ колата.

# 1 946
Сама каза, че тоя с витарата искам да ти помогне, ама искал и да те сваля, та го отряза. Но да оставим личния ти живот. Оправи цилиндъра и не се хвърляй в излишни ремонти. Изплати си кредита. И тогава мисли за друга кола.

# 1 947
Зуки, марката на първата ми кола и до днес ми е сантимент. Simple Smile Марката на първия ми мотор не Simple Smile Знам какво е с триста зора да си купиш старо мпс и да го позакрепяш, доколкото може. Дано другите промени в живота ти са за добро и да доведат до емоционална и финансова стабилност. Но това малкото, грозното е опасно и за твоя живот, и за околните.

# 1 948
Не знам кой е с витарата. Тоя с алфата наскоро го засякох на работа - света е малък. Беше с гадже и не беше удобно да го заговоря.

Линофрина, първа, сантимент и голяма греда. В момента изплащам кредит та и не си мечтая за втора. В тая набих толкова пари че ...
За следваща не знам откъде пари и как ...

Какъв сантимент бе Зуки???? Ти наистина си много наивна да не използвам друга дума!
Пета кола карам и мога да говоря за сантимент, беше на един от най-близките ми хора, отиде си и я взех заради това. Нищо не пипам вътре, даже цигарите му стоят в жабката още... Това е сантимент! Твоето е " За малко пари ама рядко срещано" Е, сега знаеш защо е рядко срещано!

# 1 949
Така, като те чета, със сигурност не можеш да го продадеш "на печалба". Даже, ако изобщо го продадеш на някого, а не на скраб, ще е добре. Оправи си належащите неща - спирачки и окачване. Сигурно си споменала, но не помня - за колко я взе тази кола ?

Общи условия

Активация на акаунт