Отговори
# 1 920
Аз правя това изчакване когато паля, но нищо не се чува.
Заслушай се, чува се релето, което ги контролира. Накрая се чува цък.

# 1 921
Държавата предлага 12 000лв. помощ за закупуването на електроавтомобил. Yum
Дръжки. Опитваме се да пробутваме Рено Зое на клиентите си, ама не става. Всичко живо се побърка по Спринг-а.

# 1 922
  • СИ

Прочете ли при какви условия?

# 1 923
  • Пловдив
И после тая електричка ще си я буташ...да не казвам къде.

# 1 924
  • София
Кво стана, къде се оказаха датчиците за налягане на гумите, че отървах. Simple Smile

Дидо, де ги тия дет праят дюзи за по 100 кинта? Ще ходя на всеки 3 месеца. Simple Smile

От 3 години съм на бензин, но преди тва карах едни дизелови каруци, около 12-13 години. От скапана нафта, на около 3 години каручка, фърли 2 дюзи. Смениха ги гаранционно, но почти като подарък, защото можеше да откажат, тъй-като не е фабричен дефект и може да се докаже. От любопитство питах за цената и ми се дорева. Simple Smile

# 1 925

Може ли линк, където мога да прочета. Не успях да намеря информация, а ми стана любопитно. Нещо официално. На страницата на институцията, която ще ги дава тез пари, примерно. Simple Smile

# 1 926
То зависи и от дюзите, но бош и сименс са толкова, денсо мисля бяха една идея по-скъпо. По дизел сервизите това са цените. В тях влиза и стенд, как си трябва. Без скрити и завоалирани неща. Миналата пролет го играх този филм. За турбото също не е драма.
Драмата беше днес за смяната на агренаж и всичко около него.

# 1 927

Може ли линк, където мога да прочета. Не успях да намеря информация, а ми стана любопитно. Нещо официално. На страницата на институцията, която ще ги дава тез пари, примерно. Simple Smile
Дано излезе линка:
https://novini247.com/novini/истина ли е-12 000-лева-помощ за електромобил_3645316.html

# 1 928

Дано излезе линка:
https://novini247.com/novini/истина ли е-12 000-лева-помощ за електромобил_3645316.html
Благодаря,  deaf!
Представям си как на голям процент
от хората, които карат стари дизели, не им достигат само 12 000 лв. за електрически автомобил.

# 1 929
  • София
Днес докато карах до работата да си занеса болничния (не е корона, а настинка/грип) започна да ми свети удивителна на таблото - като при вдигната ръчна. На мен чека си ми свети заради ламбда сондата - на газ съм. Звъня на майстора - идвай. Не иска да пали на бензин. Какво, защо - утре ще знам. Казах му, че съм пред заплата, вчера взех назаем за лекарства. Той каза, че без кола не мога, после ще говорим за пари. Не я харесва, но му е грижа. Казва, че ще върви пък другото ...
Той прави определена марка и рядко се грижи за други.

Предния път при такава удивителна беше ниско налягане на спирачната течност. Доля нещо в казанчето на спирачната течност, взе 5 лв и проблема се оправи.

За гумите ми се накара здраво - да сменям размера. Завися от него и може би ще го послушам. Но не искам ...
Той сменя джанти - 15 лятото и 13 зимата. Гуми ползва две години масов размер и ги продава.

Трябва да се види първо защо тази червена лампа с удивителен свети. Една от причините може да е ниско ниво на спирачната течност и това поне за мене е доста притеснителна причина, защото може да стане сакатлък. Трябва да видиш задължително защо се е наложило да доливаш спирачна течност предния път. Това не е нормално. Когато съм доливал спирачна течност или е имало теч или веднъж беше протекла долната помпа на съединителя на старата ми кола. Там помпите на съединителя и спирачките имат един резервоар общ. Със сигурност загубата на спирачна течност не е без причина. Имал съм и омаслени цилиндърчета на задните барабани на старата ми кола, но оттам губеше твърде малко. Друга причина за светенето на тази лампа може да бъде прекъснат кабел на някой датчик за спирачките или проблем с куплунг (включително и при някой ремонт да  са го изключвали и да не са го включили добре). Разбира се свети и от износени накладки. Има вариант и да свети от някакви спойки на таблото.

Карал съм винаги бензинови коли на газ и за дизел не коментирам. Никога не съм чакал лампите да изгаснат. Само 2 секунди чакам да подкачи бензиновата помпа.

Колата с обикновена газова уредба ли е ? Ако е така може ламбда сондата да се "излъже" със симулатор. Ако си с газов инжекцион то не би трябвало да свети жълтата лампа. Защо не пали на бензин. Може и бушонът на бензиновата помпа да е изгорял. Може и релето й да е повредено(по-малко вероятно). Може и някой маркуч на помпата да е скъсан. Горивен филтър сменян ли е скоро ? Лошото е че при повечето газови уредби бензиновата помпа работи и на бензин и на газ(има си причина). Ако свърши бензина и се придвижвате на газ то бензиновата помпа върти на сухо и доста бързо изгаря. Добре е да има в резервоара на кола на газ поне 5-6 литра бензин.

Цитат
Конските сили понякога звучат много. Всъщност нютоните вършат работата
+1

# 1 930
  • София
Силният шум на дизеловите мотори не е ли от лошото гориво? Съсед ми разправяше, че си докарал дизеляк от чужбина и като ѝ сипал гориво в БГ шумът започнал да се усилва.

# 1 931
  • София
То зависи и от дюзите, но бош и сименс са толкова, денсо мисля бяха една идея по-скъпо. По дизел сервизите това са цените. В тях влиза и стенд, как си трябва. Без скрити и завоалирани неща. Миналата пролет го играх този филм. За турбото също не е драма.
Денсо, да, ма в гаранция нямам избор - във фирмен сервиз. Плаче майката. 4 цифри, едната. Simple Smile

Напоследък квито тояги обрах с афтонОбили, ангренажа си е почерпка. Simple Smile

Са тръпна в очакване за сметката от гумаджиите. Simple Smile

# 1 932
Във фирмените само нови, 1200 парчето май беше на денсо. Те не бяха ли нещо с пиезо по тях.
Не е драма, но не очаквах 350 със зверска отстъпка.

# 1 933
  • Пловдив
Денсо, да, ма в гаранция нямам избор - във фирмен сервиз. Плаче майката. 4 цифри, едната. Simple Smile

Напоследък квито тояги обрах с афтонОбили, ангренажа си е почерпка. Simple Smile

Са тръпна в очакване за сметката от гумаджиите. Simple Smile

Една голяма част от дюзите подлежат на рециклиране. Също има и читави втора употреба, които може да се проверят на стенд. Въпроса обаче е, че след някакви интервенции по дизел дюзите ако след това не се направи правилна кодировка на дюзата към компютъра, все едно нищо не сте направили!

# 1 934
Пак съм аз ...

Знаете ... Сменях угърлие на резервоар - 50 лв втора употреба и 20 лв труд. После от светната червена удивителна се оказа, че ламбда сондата е за смяна - 120 лв частта и 30 лв труд. А съм на газ ...

Сега продължението:
Отивам аз да си взема каручката след смяна на ламбда сондата. И горда си тръгвам! Надявах се този ремонт да е последен за дълго време. Майстора каза да я карам на бензин - компютъра да го запомни. А аз бензин малко сипвам - скъп ми е. Чудех се дали ще ми стигне да се прибера. Когато я взех, нищо не разбирах и с въже ме дърпаха да й сипя бензин. Смях ... Сега ме е срам от мен си ...

Тръгнах от него със страх дали бензина ще ми стигне да се прибера. Нямаше как, наблизо до работилницата спрях да купя храна за мачките дома на паркинга на голям хипермаркет. На таблото пак светна червената удивителна. Звъня му, питам го кога ще изчезне. Той ми каза Връщай се!
Една улица е, но е висше майсторство - спираш да минат тия насреща, пешеходците не ги броим защото няма тротоари. Първа, втора, максимум 20 км възможна скорост. В един момент натискам газта, тя не ускорява. Върви малко, светват чайника и робота, прихърка и угасне. Така няколко пъти. Накрая я измъчих да отбия така че да не преча много - пред вратата на един двор.
Като я взех, след няма и два месеца каране, счупих полуоска и шарнир - предна лява гума застана напреко на калника.  Пак беше на последна спирка на рейсовете. За тия два часа живота ми мина на лента пред очите ми.

Оня ден се връщам към майстора, тя изгасна на улицата. Звъня му, каза да превключва на газ. Излетя като ракета.
Стигнах до него. Толкова псувни накуп не бях чула в живота си накуп. Накрая се оказа, че някакъв датчик не работи, нещо от смяната на угърлието не е било както трябва и че спирачките ми ще откажат. Трябвало и на газаджия да ходя за настройки.
Накара помощника му да клекне да види дали тече. Оня каза - тече от задна лява гума. И сега, и предния път при светната червена удивителна майстора все долива Дот 4 в казанчето за спирачна течност.

Питах го колко време дава на спирачките- не знае. Две седмици беше от едната ! до другата. Каза 200 лв максимум и че и ръчната не държи.

Абе ... Направо ми идва да се засиля с нея към някой тир или през Искърското дефиле и право надолу. Психически и финансово не издържам вече ...
А тепърва ще си сменям гадната работа с още по - гадна, но поне ще карам. И без кола ще ми е трудно да стигна до там.

Общи условия

Активация на акаунт