Отговори
# 2 295
  • Light of Zartha
И аз вярвам, че правилната кола ще те намери. Аз видях моята в обява и се влюбих, но беше над бюджета с не малко и си казах, че няма как да стане. Но не ми излизаше от главата и на предният капак има стикер, който просто ми казваше, че е за мен. После отидох до автокъщата, но не работеха точно тогава и я видях само отзад, но ми трепна. Накрая бях на работа, когато баща ми звънна, че пак е ходил до нея и са свалили от цената. Едва се сдържах да не се разпищя, но въпреки всичко колегата ме беше усетил. И така стана моя. Grinning

# 2 296
При покупка на автомобил с вписана АГУ, нужно ли е да се минава преглед на газовата преди смяната на талоните в КАТ или след тях?

# 2 297
Точно! На два пъти така от пръв далечен поглед харесвам коли и после си ги караме с кеф. Една купихме от тъста на колега на ММ... не можех да мина и 50 километра с нея без да има нужда от ремонт. И то голям ремонт. Накрая се подпали в сервиза... От тогава сама си избирам колите. "Слухар" съм, трябва да чуя и усетя лично. Взимам и мнение на специалист, но първо на мен трябва да ми легне на сърце.
ПП - аудито ми е подарък, а нали знаете, че на подарен кон зъби не се гледат Wink

При покупка на автомобил с вписана АГУ, нужно ли е да се минава преглед на газовата преди смяната на талоните в КАТ или след тях?
Щом колата е в движение, с вписана в талона АГУ, трябва да има и валиден ГТП с проверена газова уредба.

Последна редакция: пн, 13 дек 2021, 16:13 от tetka_the_best

# 2 298
  • някъде там
Леко да изместя фокуса ако позволите Wink тъй като нямам опит с шофиране в зимен сезон при сегашните метеорологични условия какви са препоръките ви? До сега съм само по сух терен и на + температури. Карам вечер за релакс ей така безцелно или понякога на вечерен пазар, просто тези дни не ми е необходимост да ходя някъде, а и работя на близко 2мин. от дома и за това пеш. Та като гледам прогнозата сухо време не се очертава 🤭🤔

# 2 299
маймунка, свиква се. Просто караш бавно и внимателно, без рязко натискане на газ или спирачка. Най-неприятното е размразяването сутрин и коловози, ако има много лед.

# 2 300
Караш както караш на сухо. Но внимаваш за локви, там отпускаш леко газта преди локвата, без резки движения и не се шашкаш ако стане аквапланинг.
Пътищата са обработени и едва ли ще има замръзнало някъде, но на мостовете за всеки случай пак птнемаш газта и си държиш пътя. Не винаги си личи, кога има мост.
Каквото и да стане отнемаш газта, държиш пътя, без резки движения и не натискаш спирачки. Спъваш с двигателят, ако ползваш спирачки, гшедай да е леко, иначе по-добре не ги пипай. Докато има сцепление страшно няма.

# 2 301
  • София
Вчера карах в снежна буря по Тракия, масово хората не спазват дистанция. То наистина е по-лесно да хванеш някой и след него, но при сняг, хлъзгаво, мокро, поне двойна на обичайната дистанция пазя аз.
Другото е спирачката, повече спирам със скоростите или без газ да си намалява като е автоматик.

# 2 302
  • някъде там
Ей златни сте златни, вие сте ми куража Всичко ми е от полза, как се спира как се тръгва как се завива Абе всичко всичко ❤️

# 2 303
Никога няма да забравя, когато имах първата си кола, попитах баща ми как се кара зимата (колата я купих юни месец). Баща ми ми отговори - "зимата караш по чорапи", тоест съвсем леко и внимателно. Така съм го запомнила и се сещам за това, когато паднат снеговете.

# 2 304
тъй като нямам опит с шофиране в зимен сезон при сегашните метеорологични условия какви са препоръките ви?
Тръгвай по-рано, за да не бързаш и да можеш да размразиш стъклата, винаги пробвай с ръка дали чистачките не са залепнали преди да тръгнеш, сваляй снега от покрива доколкото можеш максимално, като караш пускай духалката към прозореца, за да не ти се замъглява, пази дистанция. Ако около паркомястото ти е твърде хлъзгаво и буксуваш, свали една от постелките вътре и подложи под колело за да "захапе" и да мръднеш колата.  ¯\_(ツ)_/¯

# 2 305
  • София
Сега  чистачките ги държа вдигнати, за да не замръзват.

Маймунке, ако има заледени участъци и имаш бутонче "Winter", можеш да го включиш. Ползва се при много сняг, при заледени участъци и против боксуване.
Успех!

# 2 306
  • някъде там
Сега  чистачките ги държа вдигнати, за да не замръзват.
А доколко е проблем ако не се кара активно колата през зимата, все още не се чувствам уверена в дъждовното, снежно и при минуси време. Като ми се съберат няколко дни без шофиране припалвам колата щ, но дали е достатъчно 🤔

Маймунке, ако има заледени участъци и имаш бутонче "Winter", можеш да го включиш. Ползва се при много сняг, при заледени участъци и против боксуване.
Успех!
Нямам такива бутончета, екстра ми е само сити режим на волана и предупреждение на таблото, че е възможно да има лед на пътя 😂

Последна редакция: вт, 14 дек 2021, 17:19 от маймунка

# 2 307
  • София
Аз имам бутон "Winter/ Summer".
При предишния сняг го включих, докато изляза от паркинга на главна и почистена улица. Снега на паркинга беше около 10 см. Колата спираше. Подавах газ и тръгваше. Но никой не беше почистил.  И така до главна, почистена улица. Докато бях в снега, колата не поднесе.

# 2 308
  • София
Не знам откъде да започна.. И какво да кажа...

Ударихме се челно в гума от тир, която беше паднала на пътното платно на магистрала Хемус. Излишно е да казвам, че сме в шок, живи и здрави сме. ММ я видя в последните милимунди от секундата. Каквото и да кажа ще е малко, важното е, че сме живи... Ттова даже не съм си го и представяла, че може да ни се случи. Имало е да става.

Последна редакция: ср, 15 дек 2021, 04:51 от Петенце

# 2 309
Петенце, радвам се, че сте живи и здрави. Пожелавам ви бързо да мине шока.

Общи условия

Активация на акаунт