Отговори
# 1 875
Днес след едночасово мрънкане на ММ да се обади на майстора да го пита за регулирането на фаровете и неговите реплики...не ме занимавай вече с твоите фарове...нали ги направи, защо не са направени...викам ти му се обади го питай, аз след работа ще отида... Ама не можа да издържи на моето дуднене и взе ключовете и отиде той 😁
Та дори имах и бонус...имах 2 грешки за не светещи крушки отзад, реално всичко си свети, ама доколкото разбрах като изгорят задните габарити има резервни и си свети, ама дава грешки по таблото...та сменили две крушки и сега няма грешка 😜
Преди малко ходихме да тестваме фаровете на тъмно...брее то се виждало бе...аз преди това с тези свещи вместо фарове мъка...
Най - накрая да кажа доволна съм...доста чакане беше, ама поне сега ми харесва резултата.
Надявам се да не изгарят в близките години ..да си светят както си трябва.
Тези дни трябва гумите да сменяме...аз имам от миналата година, та поне няма да се купуват.

# 1 876
Ей, с това дуднене не се търпите. Аз гледам да се откажа от този навик, като ми писне да скачам като мъжа ти.

# 1 877
  • Пловдив
Дайте и на мен идеи за нещо автоматик до 5 хил., което се държи на пътя достатъчно стабилно за начинаещ.

Алфа Ромео 159

# 1 878
Днес докато карах до работата да си занеса болничния (не е корона, а настинка/грип) започна да ми свети удивителна на таблото - като при вдигната ръчна. На мен чека си ми свети заради ламбда сондата - на газ съм. Звъня на майстора - идвай. Не иска да пали на бензин. Какво, защо - утре ще знам. Казах му, че съм пред заплата, вчера взех назаем за лекарства. Той каза, че без кола не мога, после ще говорим за пари. Не я харесва, но му е грижа. Казва, че ще върви пък другото ...
Той прави определена марка и рядко се грижи за други.

Предния път при такава удивителна беше ниско налягане на спирачната течност. Доля нещо в казанчето на спирачната течност, взе 5 лв и проблема се оправи.

За гумите ми се накара здраво - да сменям размера. Завися от него и може би ще го послушам. Но не искам ...
Той сменя джанти - 15 лятото и 13 зимата. Гуми ползва две години масов размер и ги продава.

# 1 879
Дайте и на мен идеи за нещо автоматик до 5 хил., което се държи на пътя достатъчно стабилно за начинаещ.

Алфа Ромео 159
Аз ли нещо не съм в час, или това е с два пъти повече конски сили от разумното за начинаещ Flushed

# 1 880
Кое е разумното за начинаещ, че не е ясно.
Не е важно колко е мощна колата, всъщност важно е, но е важно какво има в главата. Иначе по-мощна кола е по-добре.

# 1 881
На мен ми се струва, че ако от неопитност натисна малко повече педала на газта, различни неща биха се случили с кола 80 коня и такава с 200 преди да се усетя и да се коригирам. Бъркам ли?

# 1 882
  • Light of Zartha
Моята каляска е завидните 136 коня. Grinning Не е малко, не е и много. И да натисна педала на газта повече, не ме изстрелва чак така. Дори и празна, не е ракета. По стечение на обстоятелствата от кормуването до сега, все съм карала коли над 100 коня. Така се случи просто. Няма нищо страшно, стига да имаш акъл в главата. Също така ако решиш да изпревариш си е плюс. Не, че иначе не можеш, но е по-различно.

# 1 883
Кола с 200 коня е или спортна кола, или тежка лимузина. И няма да се случи нещо по различно с двете коли, ако погрешка се натисне газта.

# 1 884
  • София
И е така и не съвсем. Simple Smile
И зависи от колата, която караш, донякъде.
Ако рипна на газта, по каквато и да е причина, не винаги може да предидя точно какво ще следва. Независимо от това, че за годините и изминатите километри, смятам, че имам предостатъчно опит. Simple Smile
Не споря, само отбелязвам. Simple Smile

# 1 885
  • София
Нали, преди дни писах в темата как се кара правилно автоматик. Левият крак се държи отстрани,  работиш само с десния крак за газ и спирачка.
Лостът на скоростната кутия пипам само когато спирам или давам назад. Изключително рядко ползвам "неутрал" и още по-рядко ръчната спирачка.

# 1 886
Преди време имах случка, която се размина от катастрофа. Колата зад мен не спазваше дистанция, и при плавно спиране от моя страна на светофар, щеше да ме удари. Ако не бях със другата кола (110 к.с-дизел), нямаше да успея да мръдна навреме напред. Каквото и да се говори, 110 коня е по-пъргав от 90.

# 1 887
  • СИ

... Каквото и да се говори, 110 коня е по-пъргав от 90...

Конските сили понякога звучат много. Всъщност нютоните вършат работата. Друго е усещането при кола с повечко нютони и по-малко коне, отколкото при кола с внушителни коне, които се достигат някъде в червената зона на оборотомера. Наскоро карах Тойота със 136 конски сили. По-умряла кола не знам дали съм карал. Дори и първата ми Корса имаше повече живец със своите 60 коня...     Wink

# 1 888
  • София
Зуки, вариантите са ти 4, но 3 са основните за да светне удивителна:
1. Не свалена докрай ръчна, ако преди това си я дръпнала.
2. Ниско налягане на спирачна течност, с две думи по малко от минимума.
3. Износени накладки.
4. Ако не изчакваш да изгаснат всички лампи преди да запалиш, натоварваш компютъра и засича грешка уж.
Точка 4-та аз си го причиних и го знам, защото другите неща ги бях проверила.
За автоматик си мълча, не е моето и съвети не давам.

# 1 889
  • СИ
Зуки, вариантите са ти 4, но 3 са основните за да светне удивителна:
1. Не свалена докрай ръчна, ако преди това си я дръпнала.
2. Ниско налягане на спирачна течност, с две думи по малко от минимума.
3. Износени накладки.
4. Ако не изчакваш да изгаснат всички лампи преди да запалиш, натоварваш компютъра и засича грешка уж.
Точка 4-та аз си го причиних и го знам, защото другите неща ги бях проверила.
За автоматик си мълча, не е моето и съвети не давам.

Но не знаем, дали лампата е жълта или червена. По-вероятно да е жълта, за ръчната е червена и едва ли ще я обърка.
Не е ниско налягането на спирачната течност, ами нивото става ниско, когато накладките или барабаните отзад се поизносят. По-добре да се сменят. Някои от колите имат по една ламаринка на накладките и когато се поизтрият започва да свири.
Това за паленето не е много вярно. По-скоро се изчаква помпата да подкачи гориво или дизелите да си подгреят свещите. Все повече коли са с безключово палене. Натискаш копчето и тя си преценява кога и колко да върти.

Общи условия

Активация на акаунт