Отговори
# 1 980
Зуки, докато не пораснеш и не започнеш да се държиш зряло и отговорно, няма да ти се получават нещата...
Не си мисли, че с мрънкане и оплакване ще постигнеш нещо. Напровив, на хората им писва от теб. Само в тази тема чета с години колко ти е трудно, как си жена без мъж и подобни....Стегни се и се справяй с живота, както всички останали!
Все пак ти пожелавам да ти се получат нещата в новата работа. (Въпреки че ще е добре да ти знам маршрута, за да го избягвам...)

# 1 981
  • София
Я да сменим темата малко...
Влизам да се извиня на Дидоян, че го "излъгах" 🤣 колко харчи дизела.
Решихме да се разходим в събота до Белоградчишки скали, три коли, като аз съм водеща. Разбрахме се да минем по магистралата, че бяхме с много млад шофер с книжка на 4 месеца е. Та... като се прибрах гледам 4.9 на таблото разход-викам няма как отивам да зареждам и да видя. Сипах точно 18.900 литра за изминати 400 км 😀, реално даже съм на 4.7.
Сега факт е, че на връщане вече ми идваше да си направя едно сепуко, защото средната ми скорост беше 80 🥴.
ММ ми се смя, слезна да снима таблото и щял да ме дава за пример... Да си мечтае само, това повече няма да си го позволя.

# 1 982
Няма какво да ми се извиняваш. Не си ме засегнала по никакъв начин.

# 1 983
Тези дни забелязах малка пукнатина на предното стъкло на колата. Не съм усетила как е станало. Препоръчаха ми по най-бързия начин да го лепя. Сега съм в търсене на читаво място в Пловдив, където да ми го залепят.  Ако някой е ползвал подобни услуги, нека сподели.

# 1 984
Като гледам как карат повечето бусчета, мисля че ще се впише тамън Sweat Smile

При пукнато стъкло отиваш в най-близкия сервиз и питаш, не е голяма философия нито изисква някакви особени умения, че да търсиш най-големия специалист в града. Оправя се ако е около 1см широчина, ако е повече не давай да те баламосват, сменя се цялото стъкло, особено както сега идва зима, замразявания, размразявания и подобни.

# 1 985
  • Пловдив
Пак съм аз ...

Знаете ... Сменях угърлие на резервоар - 50 лв втора употреба и 20 лв труд. После от светната червена удивителна се оказа, че ламбда сондата е за смяна - 120 лв частта и 30 лв труд. А съм на газ ...

Сега продължението:
Отивам аз да си взема каручката след смяна на ламбда сондата. И горда си тръгвам! Надявах се този ремонт да е последен за дълго време. Майстора каза да я карам на бензин - компютъра да го запомни. А аз бензин малко сипвам - скъп ми е. Чудех се дали ще ми стигне да се прибера. Когато я взех, нищо не разбирах и с въже ме дърпаха да й сипя бензин. Смях ... Сега ме е срам от мен си ...

Тръгнах от него със страх дали бензина ще ми стигне да се прибера. Нямаше как, наблизо до работилницата спрях да купя храна за мачките дома на паркинга на голям хипермаркет. На таблото пак светна червената удивителна. Звъня му, питам го кога ще изчезне. Той ми каза Връщай се!
Една улица е, но е висше майсторство - спираш да минат тия насреща, пешеходците не ги броим защото няма тротоари. Първа, втора, максимум 20 км възможна скорост. В един момент натискам газта, тя не ускорява. Върви малко, светват чайника и робота, прихърка и угасне. Така няколко пъти. Накрая я измъчих да отбия така че да не преча много - пред вратата на един двор.
Като я взех, след няма и два месеца каране, счупих полуоска и шарнир - предна лява гума застана напреко на калника.  Пак беше на последна спирка на рейсовете. За тия два часа живота ми мина на лента пред очите ми.

Оня ден се връщам към майстора, тя изгасна на улицата. Звъня му, каза да превключва на газ. Излетя като ракета.
Стигнах до него. Толкова псувни накуп не бях чула в живота си накуп. Накрая се оказа, че някакъв датчик не работи, нещо от смяната на угърлието не е било както трябва и че спирачките ми ще откажат. Трябвало и на газаджия да ходя за настройки.
Накара помощника му да клекне да види дали тече. Оня каза - тече от задна лява гума. И сега, и предния път при светната червена удивителна майстора все долива Дот 4 в казанчето за спирачна течност.

Питах го колко време дава на спирачките- не знае. Две седмици беше от едната ! до другата. Каза 200 лв максимум и че и ръчната не държи.

Абе ... Направо ми идва да се засиля с нея към някой тир или през Искърското дефиле и право надолу. Психически и финансово не издържам вече ...
А тепърва ще си сменям гадната работа с още по - гадна, но поне ще карам. И без кола ще ми е трудно да стигна до там.

Само едно изречение в твоя пост ме убеди, че майстора не струва. " Покарай я на бензин, компютъра да я запомни" . Този човечец явно не е чувал, че след смяна на такъв компонент се прави АДАПТАЦИЯ! Един прост пример, за да ме разбереш - сменяш видео карта на компютъра и за да заработи коректно трябва и правилният драйвер. Е това и с адаптацията на компютъра на кола, камион.

# 1 986
  • Пловдив
Е стига де, на старата Микра 93 година /сигурно ви писна от това ми изречение от моята уста Joy/ съм сменяла само съединител и скоростна кутия втора употреба бяха пак, махнах имобилайзер, че ми създаде проблем, нов такъв не беше рентабилно за мпс-то, всичко друго беше консуматив /гуми, спирачки, масло, амортисьор скъсах един път, плюс прецакване на машинката за ел.стъклото, заваряване на гърне и впоследствие смяна на такова, и някакъв маркуч един път се беше спукал, изкривена джанта съм правила също веднъж/. Точно това е правено по нея за времето й при мен. Взех я 2016 карах я до 2020 нон-стоп, юнашката по какви ли не участъци, в пек, виелици и лед. Хиляди км й навартях, продадох я, след бракуване...с очакващ се отново проблем на съединител, на почти същата цена, на която я закупих. Двигателя нямаше майстор, който да го е видял и да не е казал, че не вярва кола на тия години да има така добре изглеждащ двигател /не съм доливала масло от смяна до смяна/.

Изобщо не мога да си обясня, при положение, че не си монтьор как ще купиш кола на тия години с развален двигател за тия пари...и не знам дали верно толкова пишман майстори има по сервизите или ти попадаш само на таква.

# 1 987
  • Пеликания
Разбрахме вече, че се гъбарка с нас, така че по добре да не обръщаме внимание. То в турски сериал няма толкова драма Joy

# 1 988
  • Light of Zartha
И аз видях това мнение. Беше нещо от сорта на "обичам да ги дразня". Не разбирам защо обаче. Хубаво, помага ѝ се, оценява го ама после?

# 1 989
И аз ще драматизирам 😁
Оплакване имам от "новите" ми фарове. Т.е. от единия...още след 2 дни (деня след който я взех от майстора, не я карах) та водя детето на градина следващата сутрин и гледам единия фар има конденз...другия няма.
Обаждам се на майстора...той ми вика покарай я още няколко дни да видиш дали пак ще има и ако продължава трябва да я докараш...викам то няма какво да я гледам щом единия има другия няма...значи нещо не е както трябва.
Чудя се и на мъжа как ще казвам, че ще ми "начуква" пак канчето...че той без това ми мрънкаше защо не купихме нови китайски с диоди...видял една с такива и вика добре светеха, че и по красиви бяха...ама аз дебела тиква ..викам не с оригиналните ама поправени по добре...нищо че е с китайски ксенон...това не го помислих 😁
Учудващо като казах на мъжа...дори не се ядоса...подсмихна се и вика ами ще му я караме да ги оправя.
И правим план тъй като майстора е в областния град на 40км някъде и така или иначе трябва да ходим с двете коли, за да му я оставим и вземем...та утре се каним да ходим на почивка за 2-3 нощувки викам сега е момента на отиване му я оставям продължаваме с на ММ колата, на връщане обратното си я взимам.
Днес му звъня викам утре ти я оставям...той ми вика ама има ли конденз (а в интерес на истината сутринта нямаше като тръгвах за работа) ама следобяда отивам ...мъглааа целия фар. Пратих му снимка.
Той по телефона взе да ми обясня как било работа за 10мин...викам оставям ти я утре ще мина да я взема четвъртък или петък зависи кога се връщам...обяснява ми се нека да е към края на седмицата, че имам 2 коли за правене...
Викам имаш вторник, сряда и четвъртък до някое време, щом е работа за 10мин ще намериш кога да я свършиш...
Та малко взе да ме нервира с това мотане тоз майстор. И скоро може и да наруша добрия тон.
Звъня и на брат ми и викам ти какво, нещо ядосан ли си ми? И той не, защо? Викам къде ми го каза този майстор...
Аман от тези фарове и майстори... 🤪

# 1 990
Много кофти така. Вероятно е въпрос само на някое уплътнение, ама......

Преди 2-3 месеца много се беше разбръмчала моята колица (ауспуха). Карам я на един севриз в квартала, уж читави майстори....уж!
Звънят на ММ, че аз него оставям да се разправя...и му викат - Всичко изгнило, не може изобщо ремонт, за пълна смяна, препоръчваме оригинални части, щото китайските макс 2 години и всичко това на чудната цена от към 600 лв...дали не беше и отгоре. Направо косата ми се изправи. Решихме обаче да я водим за "второ мнение" в М комплект 33 в Дружба. Погледнаха я хората и викат - а, на 3-4 места по малко заваряване + смяна на някаква скоба, която държи тръбите за стотина лева. И е пушка.....а първите ще ми викат за нищо не става....

# 1 991
  • София
Не са толкова лоши коли Сузукитата.

И аз ще драматизирам 😁

Така е за съжаление на много места. А и малко ме съмнява да е за 10 мин работа.

За ауспуси специално ЕМ-комплект са ми сменяли мека връзка и издържа максимум 2 години. Частите не са им най-най добрите(средно качество). Имат някакви карти за отстъпки и излиза доста евтино. Ако е само за заварка може би бива. В Крафт си е доста качествено , но и доста скъпо. Други два сервиза, които препоръчвам са в Люлин на бул. Европа точно срещу читалище Кирил и Методи и в Младост 3 на края до една подстанция на ул. „Жечо Гюмюшев“ до бл. 353. Там не одират клиентите.

# 1 992
Много кофти така. Вероятно е въпрос само на някое уплътнение, ама......

Преди 2-3 месеца много се беше разбръмчала моята колица (ауспуха). Карам я на един севриз в квартала, уж читави майстори....уж!
Звънят на ММ, че аз него оставям да се разправя...и му викат - Всичко изгнило, не може изобщо ремонт, за пълна смяна, препоръчваме оригинални части, щото китайските макс 2 години и всичко това на чудната цена от към 600 лв...дали не беше и отгоре. Направо косата ми се изправи. Решихме обаче да я водим за "второ мнение" в М комплект 33 в Дружба. Погледнаха я хората и викат - а, на 3-4 места по малко заваряване + смяна на някаква скоба, която държи тръбите за стотина лева. И е пушка.....а първите ще ми викат за нищо не става....
В ЕМ 33 само от гърнета разбират. Не се лъжете да карате колите си за друго там.

# 1 993
Да, но все пак е достатъчно поне, когато се развали нещо по гърнетата. Не директно да заявяват - трябва всичко да се сменя за ново и едва ли не нищо не става от цялата система. Оказа се, че изобщо не е така и колата беше ремонтирана за 100 лв. вместо за 600.....(даже май беше 600 без труда, ако не бъркам....)

# 1 994
  • София
В Ем комплект в Люлин и от гърнета не разбират. Бяха ми пъхнали някакъв парцал да държи гърнето да не опира, където гъргореше и за което им я откарах. Но така открих "моите" майстори, които се оказаха на 100 метра от Ем.

Общи условия

Активация на акаунт