Защо останахте с едно дете?

• 50 378
  • 984
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Не е като да не искам второ, но не и от съпруга, с който съм. След като той не проявява уважение към мен, няма как да очаква от мен да имаме 2ро дете. Това е.

А ти защо позволяваш да се случва това?
Един ден не бих живяла с подобен неуважителен субект, камо ли да има очаквания за дете.

# 586
Не е като да не искам второ, но не и от съпруга, с който съм. След като той не проявява уважение към мен, няма как да очаква от мен да имаме 2ро дете. Това е.

А ти защо позволяваш да се случва това?
Един ден не бих живяла с подобен неуважителен субект, камо ли да има очаквания за дете.

Трудно е за обяснение - но може би заради факта, че по някакъв начин все още вярвам, че нещата могат да се оправят.

# 587
Не съм убедена, че съм способна да отгледаме второ. Много работа, много цели, малко време и др.и др. ...

# 588
  • София
Didetu, мъжете не се променят, не се подобряват.
Вземай мерки за да достигнеш до самостоятелност.

# 589
Didetu, мъжете не се променят, не се подобряват.
Вземай мерки за да достигнеш до самостоятелност.

Благодаря!

# 590
  • 2860 км северно от Екватора
Не съм убедена, че съм способна да отгледаме второ. Много работа, много цели, малко време и др.и др. ...
Toва ми звучи като извинение.
Освен ако не работите върху лек за рака, откриване тайната на вечния живот или нещо изключително от този сорт.
Можете да си признаете, че не искате повече деца, нито грешно, нито е срамно.

# 591
По същата логика, ако не работиш за лек за рака или някаква голяма тайна, можеш вместо само две да отгледаш и три, пет, шест или направо десет деца. Другото са извинения.
Демек, ще е интересно ако някой пусне тема “Защо останахте само с две или три деца.” =)

Последна редакция: пн, 17 яну 2022, 03:54 от Aerin

# 592
Това е толкова личен и индивидуален избор, че и извинения и в двете посоки са излишни. Тук се споделя, защо не родихте повече деца...Извинението "имам много работа" не минава, защото бая работещи и преуспели жени родиха по 2-3 деца ей така.
Просто е. Искам, раждам. Не искам, не раждам.

# 593
Моята работа от твоята работа може да се различава оттук до Луната. Понякога не смогвам да изчета едни и същи (да, които имат повече от едно и които нямат умора тук), а камо ли да ги надприказвам. А моето освен, че е едно, е и излетяло. Нямам обяснение за всичкото време, с което разполагат точно тия с най-многото претенции как тъкат на незнамсиколко стана, и които обвиняват другите в мързел.
Затова е хубаво да си следваш своя съвет - всеки да си гледа личния избор и да не поставя на хората “извиненията” под съмнение.
Защото аз в момента може да поискам да знам, защо нямаш време или не искаш пет деца? Много успели жени имат.

Последна редакция: пн, 17 яну 2022, 06:21 от Aerin

# 594

Защото аз в момента може да поискам да знам, защо нямаш време или не искаш пет деца? Много успели жени имат.
Защото не желая. Кратко и ясно.

# 595
А ако искаше, би ли могла да си го позволиш?

# 596
А ако искаше, би ли могла да си го позволиш?
Финансово, физически или психически?
Мисля, че можех да имам без проблеми 2.
3 биха ме побъркали, чисто емоционално нямам капацитет за 3.

# 597
Извинения.

Моето дете боледуваше нон стоп. Нон стоп. Между пълен работен ден, години безсънни нощи и тревоги, и непрекъснато висене по болници и специалисти, въобще и не  ми е минало през ума за друго дете.
Когато порасна и го израсна, ми дойде на няколко пъти идеята за второ (а и бях прясно омъжена), но вече бях на съвсем друг етап от живота си - исках да си запазя кариерата(чието естество е да те вакумира и погълне) и си исках и свободата. Нямах сила за всичко отначало. Исках и аз да съм човек. Това го написах в първите си постове(може и да не стои, защото се трие на поразия). Да, от чист егоизъм - взех си моето и не искам повече. Не съжалявам за нищо.

Но ако ме бяхте питали преди 10-15 години щях точно това да ви кажа - не мога, нямам време и нямам сили за повече.

Последна редакция: пн, 17 яну 2022, 05:10 от Aerin

# 598
И няма нищо срамно в горното. Не искам, нямам сили, няма да раждам повече и точка.

# 599
И точно това написа съфорумката, преди да я обвиниш, че си търси извинения.

Общи условия

Активация на акаунт