Защо останахте с едно дете?

• 49 397
  • 984
  •   1
Отговори
# 855
  • София
Тонка, доста непремерен коментар - "за да си развивам гъ*а без него". Мога да се изкажа с твоите изразни средства за обратната позиция, но имам спирачки
Кое му е непремереното на коментара ми, при положение, че точно това е позицията ми и това мисля по въпроса. Коя е обратната ти позиция? Може и с по-фин изказ от моя, за да е премерено.

Да, ама животът е днес. Никога не съм искала да се лишавам от нещо хубаво с мисълта, че някога, може би, ще го имам.
За мен лишение от нещо хубаво е именно детето ми. Всичко останало може да почака. Камо ли един Париж примерно.

Хайде, наспорих се за днес, отдавна не ми се беше случвало. Махам се от темата, че и без това е достатъчно тъпа изначално. При това наспамихме достатъчно.

# 856
  • София
Родила си  само 1 (едно) дете и вече отделянето от него за няколко дни определяш като "развяване на г*з" , със съответния негативен смисъл. Да напомня израза "златно яйце" и как често такива деца са със самочувствието, че са пъпа на света.

Последна редакция: чт, 25 май 2023, 13:20 от Cuckoo

# 857
На мен не ми е пречел големия,въпреки че повръщаше до скоро след 10 минути престой в колата.Просто се съобразявахме с него при път,пътуваме спокойно и в страната и до комшийте,хич не ми е било драма.На самолет не се е качвал още,има време и за това.Иначе преди децата сме пътували къде ли не с моя,честно казано не ни липсват пътуванията сами.Наживели сме се,след години може пак да ни се по пътува.3-4 пъти годишно ходим на море/планина,отделно дребни близки пътувания на по час два път.Сега като са две е същото,малкият до скоро спеше през цялото време,сега се кокори и забавлява с батко си.Помощ нямаме,бабите са починали,та сами си се оправяме с всичко,пътуванията са ни последен проблем общо взето.Имаме възможност и за трето,но за момента няма да е,може би след няколко години.Всяко семейство си е различно и с различни приоритети,никой не обвинява оставящите на бабите,щом имате нужда от време като двойка ок,нито пък тези дето мъкнат 20 часа децата си в пътуване.Щом така сте си решили ваша работа.

# 858
  • Германия
Ясно е че всеки сам решава дали да пътува с децата си или не. За мен не е Ок аз да си пътувам и да се развявам по света, а някой друг да ми гледа децата. Това е нашето разбиране за нещата и за това или не пътуваме или взимаме децата с нас. Че не е почивка, не е. Пътуване, приключение, но не точно почивка

Последна редакция: чт, 25 май 2023, 18:10 от TeoM83

# 859
Набляга се тук как не било почивка за родителите, но май не отбелязваме, че приключението за родителите често е абсолютно мъчение са децата. За първи път чувам, че тези родители, които мъкнат едногодишни по 20 км трекове, по 20-часови полети и на екскурзии в държави от Третия свят, са някакви раздаващи се родители-алтруисти. Другите, които си "зарязвали" тодлърите при баба и дядо, са егоисти. Виж ти.

# 860
  • София
Май не се усещате относно използваната лексика. Точно затова отговорих на Тонка, не че бих спорила с нея за избора й. Мога да го плюя пред познати с обратни разбирания, но тук нали сме широкоскроени и искаме да разширим кръгозора си.
Е, това не става с думи като "мъкнене vs. зарязване" - нарочно избрах симетрична лексика, в двете крайности.

# 861
Париж ще си е все на същото място, докато порасне детето. Grinning

Париж може и да си е там, но аз няма да съм същата. А може и да ме няма.

# 862
  • Paris, France
Не успях да прочета романа на Невена с
10000 обяснения.
Според теб как ли са гледали деца в цял свят само преди 20год?
Само си го правите и после се почва с  оправданията  как не става

Ами точно преди 15-21г пътувахме насам натам между континенти с две породени, малки деца, та много добре знам как се гледат. Живяла съм сред хора от бедния, трети свят, които през 70теи 80те имаха по 5, 6 и 8 деца средно. Живяла съм в Англия, където си возят децата в колички, с памперси и биберон в устата, сополиви и с варицела, грип, кашлица до 5 годишни. Живея Във Франция, където ги забавляват, обучават, дондуркат до 20 или 30 годишни и ги разкарват по 3-4 пъти годишно на ваканции в хотели с пързалки и люлки. Мииии, навсякъде е тежко с дете и с две - още повече.

Не съм си го направила нарочно така, но животът ни тогава беше свързан с много дълги пътувания. Не знам да съм се оправдавала, а и всеки има право на избор. Ако сега бях млада, нямаше да имам нито едно дете 🤩.

Ти един мой роман нямаш търпение да изчетеш, а пишеш, че 20 часа в самолет с малки деца било лесно!!!!!! От опит ли пишеш?

# 863
Въпрос на нагласа и организация.
Пътуваме с децата още от първите им седмици и са свикнали от малки на гъвкав режим. Баби нямаме под ръка. Не избрахме да спрем да живеем, докато пораснат. Избрахме да сме активни. Да, без деца програмата е различна, дестинациите различни, разходите други, кефа голям, стресът малък. Но и с деца става да се пътува и почива и то без да е драма.
Баш в Лувъра сме били с тригодишно и бебе. Така се случи без да го планираме. Ами разгледахме го, какво толкова.

# 864
Скрит текст:
Според мен малките деца над 2 г. могат спокойно да изкарат няколко дни при бабите, за да пътуват международно родителите.
А според мен не съм си раждала детето, за да си развявам гъ*а без него. За 15 години сме ходили къде ли не и дъщеря ни винаги е била с нас. Имаме баби за протокола, но сме искали да си бъдем заедно с детето. Ни най-малко не ни е пречило, просто сме се съобразявали с нуждите му.
Нещо лошо ли е детето/децата/ да погостува /т/ 4-5 дни годишно при баба и дядо, когато всички страни имат желание и се радват на това и детето е зарязано ли е в такъв случай? Не мога повече.... Simple Smile Вие 365 дни ли сте заедно от раждането досега?

# 865
Ако пък родителите се разведат, понякога и с дни не си виждат детето. От което никой не получава инфаркт и не умира.

# 866
  • София
Нещо лошо ли е детето/децата/ да погостува /т/ 4-5 дни годишно при баба и дядо, когато всички страни имат желание и се радват на това и детето е зарязано ли е в такъв случай? Не мога повече.... Simple Smile Вие 365 дни ли сте заедно от раждането досега?
Моля да ми посочиш, къде в коментарите ми видя, че не сме оставяли детето при бабите и че е било залепено за мен 365 дни в годината? Или правим свободни съчинения? През ваканциите е било за седмици при баба си и дядо си на 300 км от нас. Написах, и пак ще повторя - аз не се развявам по екскурзии и почивки без детето си.
Колкото до златното яйце - достатъчно самостоятелно е за възрастта си и не е залепено за полата ми.

Последна редакция: чт, 25 май 2023, 15:06 от Тонка*

# 867
Аз пък съм се развявала по почивки и екскурзии без деца и нямам никакви притеснения по този повод. С тях също съм пътувала много.

# 868
Явно не мога да схвана разликата между това да се развяваш в чужбина и това да се развяваш у нас, докато детето е при баба и каква огромна разликата има между двете.

# 869
  • София
И защо пътуването без дете да е непременно развяване?
Ако излезе някаква супер промоция, но само за 2 души? Имали сме такъв случай, иначе нямаше да ходим до Крит, когато нямаше евтини превозвачи, нямаше airbnb и дори не бяхме членове на ЕС.
По-късно сме се рванширали на щерката за това неглижиране

Общи условия

Активация на акаунт