Паническо разстройство - 48

• 46 139
  • 783
  •   1
Отговори
# 300
Доколкото знам билката с най-изразено антидепресантно действие е жълт кантарион. Обаче как ще го заместител, не ми е ясно... А не се препоръчва да се употребява, съвместно с АД.

# 301
Доколкото знам билката с най-изразено антидепресантно действие е жълт кантарион. Обаче как ще го заместител, не ми е ясно... А не се препоръчва да се употребява, съвместно с АД.
Така е, жълтия кантарион е природен антидепресант. Но идва с всички екстри на антидепресантите. Както и с него не може да се пият почти никакви лекарства други, защото им изменя действието. За съжаление той е подходящ за здрави хора с лека до умерена депресия, без други заболявания. Много коварна билка е, въпреки, че е и много полезна. Препоръчителната дневна доза на добавка е между 300 и 400 мг.

# 302
И да се внимава с излагането на слънце при прием на жълт кантарион.

# 303
Здравейте, аз се включвам тук с молба за съвет, понеже вече обиколих какви ли не лекари, но все чувам едно и също - нищо ти няма, всичко ти е в главата. Аз съм на 19 години и имам панически атаки от около 3 години насам.
Първата я получих след като едно лято имах слънчев удар, поради който се уплаших изключително много че умирам. Тогава имах нервна криза, която успяха да овладеят единствено с инжекция успокоително. След тази случка отключих много силни панически атаки всеки ден по няколко, а нашите изобщо не можеха да разберат какво ми се случва, мислеха си, че имам някакъв друг проблем, за който не им споделям. И така, няколко седмици продължиха тези атаки, докато най-накрая не пих около 2 седмици деанксит и след това всичко спря за определено време.
През 2020 започнах университет и уж трябваше да замина за друга държава, но поради пандемията не успях. Оттогава насам уча онлайн и прекарвам почти всеки ден вкъщи в учене (падам си перфекционист за доста неща). През октомври бях получила един обрив, за който си помислих след твърде ненужно търсене в Гугъл, че е някаква страшна болест и получих паник атака. Тогава бях и стресирана заради унивеситета и явно заради това отново се отключиха.
След това започна един доста тежък период. Всеки ден получавах атаки, а и имах едно постоянно безпокойство - постоянно ме стягаше сърцето, виеше ми се свят, имах хиперчувствителност към тялото си и направо развих някакъв психически страх от всичко. За капак на всичко изкарах и ковид през ноември, който ми причини и допълнителни кризи. Тогава вече просто не можех да издържам и реших да отида на психиатър. Тя ми изписа 25мг золофт и 25мг тритико, които приемам от ноември насам. В началото, когато ги пих, имах две брутални атаки - треса се, лошо ми е, искам да избягам, направо да се хвърля отнякъде. Това беше докато свикна с лекарствата. След това всичко се поуспокои и започнаха да ми действат. И така до февруари.
В края на февруари започнах отново да имам целодневно стягане на сърцето, прескачане, чувство сякаш не мога да си поема въздух. Опитвам се да го игнорирам, не става. Едната вечер лежа на дивана, около час, след като бях тренирала и изведнъж пулсът ми скача на 145. Облива ме топла вълна, вие ми се свят, не мога да си намеря място. Отиваме до спешното - докато стигнем, вече ми е минало и ЕКГ не показва нищо. След товя по нялолко паник атаки на ден и днес отново много силна - вдигнах кръвно (един апарат показа 130 на 130, което почти сигурно не беше вярно) и аз си мислех, че умирам. Отиваме спешно на кардиолог, правят ми ЕКГ, ехограф, нищо. Сърцето ми е здраво. А аз всеки ден се чувствам все едно умирам. Вече започват да си мислят, че понеже седя в нас по цял ден и си измислям от скука. Чувствам се неразбрана. Моля за съвет или поне за малко утеха. Какво бихте направили вие, за да подобрите качеството си на живот? Аз съм амбициозен човек по природа и това състояние ми смазва цялото самочувствие, което предизвиква и депресия. Не искам да продължавам живота си по този начин.

# 304
Здравейте, аз се включвам тук с молба за съвет, понеже вече обиколих какви ли не лекари, но все чувам едно и също - нищо ти няма, всичко ти е в главата. Аз съм на 19 години и имам панически атаки от около 3 години насам.
Първата я получих след като едно лято имах слънчев удар, поради който се уплаших изключително много че умирам. Тогава имах нервна криза, която успяха да овладеят единствено с инжекция успокоително. След тази случка отключих много силни панически атаки всеки ден по няколко, а нашите изобщо не можеха да разберат какво ми се случва, мислеха си, че имам някакъв друг проблем, за който не им споделям. И така, няколко седмици продължиха тези атаки, докато най-накрая не пих около 2 седмици деанксит и след това всичко спря за определено време.
През 2020 започнах университет и уж трябваше да замина за друга държава, но поради пандемията не успях. Оттогава насам уча онлайн и прекарвам почти всеки ден вкъщи в учене (падам си перфекционист за доста неща). През октомври бях получила един обрив, за който си помислих след твърде ненужно търсене в Гугъл, че е някаква страшна болест и получих паник атака. Тогава бях и стресирана заради унивеситета и явно заради това отново се отключиха.
След това започна един доста тежък период. Всеки ден получавах атаки, а и имах едно постоянно безпокойство - постоянно ме стягаше сърцето, виеше ми се свят, имах хиперчувствителност към тялото си и направо развих някакъв психически страх от всичко. За капак на всичко изкарах и ковид през ноември, който ми причини и допълнителни кризи. Тогава вече просто не можех да издържам и реших да отида на психиатър. Тя ми изписа 25мг золофт и 25мг тритико, които приемам от ноември насам. В началото, когато ги пих, имах две брутални атаки - треса се, лошо ми е, искам да избягам, направо да се хвърля отнякъде. Това беше докато свикна с лекарствата. След това всичко се поуспокои и започнаха да ми действат. И така до февруари.
В края на февруари започнах отново да имам целодневно стягане на сърцето, прескачане, чувство сякаш не мога да си поема въздух. Опитвам се да го игнорирам, не става. Едната вечер лежа на дивана, около час, след като бях тренирала и изведнъж пулсът ми скача на 145. Облива ме топла вълна, вие ми се свят, не мога да си намеря място. Отиваме до спешното - докато стигнем, вече ми е минало и ЕКГ не показва нищо. След товя по нялолко паник атаки на ден и днес отново много силна - вдигнах кръвно (един апарат показа 130 на 130, което почти сигурно не беше вярно) и аз си мислех, че умирам. Отиваме спешно на кардиолог, правят ми ЕКГ, ехограф, нищо. Сърцето ми е здраво. А аз всеки ден се чувствам все едно умирам. Вече започват да си мислят, че понеже седя в нас по цял ден и си измислям от скука. Чувствам се неразбрана. Моля за съвет или поне за малко утеха. Какво бихте направили вие, за да подобрите качеството си на живот? Аз съм амбициозен човек по природа и това състояние ми смазва цялото самочувствие, което предизвиква и депресия. Не искам да продължавам живота си по този начин.
Ами просто е - не можеш да подобриш качеството си на живот. Няма да стане. Това е хронично състояние. Свиквай с него и ще живееш по добре. Почни да ходиш на психолог, намери си хобита. Отделно добави някаква активна спортна дейност. Няма много какво да се направи, и стига сте ходили в това спешно, че вече 3 човека знам с ПА, които са отнесли коронарография и стентове, щото докторите взимат хубави пари от цялата работа. Не чети Гугъл и не си приписвай симптоми. И като цяло не чети листовки на лекарства, за лекарства, добавки и т.н. кръвното ще ти играе, пулса и той, това е нормално. Аз направих изследвания за хиляди левове и нямаше нищо във времето. Е, намериха ми проблеми с врат и гръбнак, но те нямат отношение. Затова вземай се в ръце и почни да действаш активно да бориш страха.

# 305
  • Варна
Всички имаме проблеми със сърцето... Но искам да ви попитам някой има ли проблем със зрението. Замъглено зрение е ясно, че е от паниката, но някой случвало ли му се е да вижда тъмни малки петънца, като гледа примерно бял лист? Чудя се дали и това може да е фобия или си е истински проблем?

# 306
Аз имам такива, черни точки като паяжинки, отдавна са ми, гледам да не им обръщам внимание. Иначе за замъгленото зрение и на мен ми се случва понякога. То какво ли не ми се случва постоянно, предавам се вече Grinning

# 307
  • Варна
Да, точно като пояжинки.... Ок, значи не съм сама Stuck Out Tongue Winking Eye

# 308
Не си, и от други хора чувам, че имат същото. Ходила съм отдавна на преглед, казаха ми, че не е проблем стига да не са страшно много. Някой път като загледам небето и са си доста, ама това ми е най-малкият проблем в момента Grinning

# 309
Не съм се включвала от доста време, но от няколко месеца се чувствам много зле.
Моля ви, кажете ми как се справяте с това пусто сърцебиене, прескачане (без медикаменти), защото ми се плаче вече.
Пак ме обзеха старите страхове за болести и умиране, страх от това да не би да ми се увреди сърцето от честото сърцебиене и стрес, а то колкото повече го мисля, толкова повече се стресирам. А и понякога от най- малкото ми се ускорява пулса - като стана от леглото, ако се притесня, ако изкача няколко стълби, но най вече на работа.
Последно 2018 ходих по разни прегледи и ми казаха, че това е тахикардия. Бях по едно време на АД, но не ги пия от вече една година.

# 310
Защо се напъвате без лекарства, след като явно не сте готови за този етап? Не е ли по-добре да се справяте добре с лекарства, а не да сте зле без лекарства?

За сърцебиене ми предписаха 1/2т. на ден Бизогамма.

Започнах заместването на 1/2 лексотан вечер с 3т. валериан от 400мг.

# 311
  • Варна
Защо се напъвате без лекарства, след като явно не сте готови за този етап? Не е ли по-добре да се справяте добре с лекарства, а не да сте зле без лекарства?

За сърцебиене ми предписаха 1/2т. на ден Бизогамма.

Започнах заместването на 1/2 лексотан вечер с 3т. валериан от 400мг.
И получава ли се с валериан? На коя марка е този от 400 мг. Не съм виждала.

# 312
И аз съм на бетаблокер по 1/2, като е зле положението си взимам и мента, глог, валериан на капки. И при мен има сърцебиене, учестен пулс, екстрасисноли. Но бетаблокерът май много не помага за екстрасистолите, по-скоро за пулса.

# 313
Без хапчета не става. Това е положението. Екстрасистоли и сърцебиене се облекчават с магнезиев лактат, магнезиев глицинат, магнезиев биглицинат, магнезиев малат или магнезиев оротат. Всички други форми на магнезия са безмислени. Донякъде магнезиевия цитрат върши работа, но в много големи дози.

# 314
Аз да споделя, от Золофт има ефект, вече горе-долу излизам навън и не изпитвам чак толкова голям страх, но страха от повръщането е още много силен..

Общи условия

Активация на акаунт