Паническо разстройство - 48

• 46 076
  • 783
  •   1
Отговори
# 330
  • Варна
Имам въпрос за съвместимост между Ципралекс и Ципрофлоксацин, защото се налага да го пия. Пси каза, че няма проблем....но нали съм си паника. Някой пил ли е така?

# 331
Здравейте. Отдавна не съм писала в групата- имах период на подем,бях се върнала към нормалния си начин на живот и реших да си дам почивка от ровенето в интернет за болести и тем подобни теми. Напоследък обаче пак се появиха моите нощни изпотявания и с това се завърна и паниката. По принцип сама си спрях АД,което не трябваше да правя,но няколко дни подред забравях да го пия и реших,че няма смисъл непрекъснато да си стресирам организма ту със спиране,ту пак с почване, а и вече се чувствах по-добре и реших,че не искам да го пия повече. За първи път когато получих нощно изпотяване някъде октомври-ноември бях решила,че е от АД,дори се свързах с пси да се консултирам и той ми потвърди. После естествено не ме хвана мирата и отидох при личния,той ми каза да си видя жлезата и ако тя е наред да не се притеснявам. Видях я-всичко с ЩЖ е наред. От там пак започна да ме гложди защо е това нощно потене,започнах ежедневно да чета за лимфом и всичко свързано с него,за 100-тен път сиг се филмирах че съм болна от това. На всичкото отгоре започнах да пиша на хора с това заболяване и да ги разпитвам за симптоми ( страшно нагло от моя страна,при все че хората си имат достатъчно трудности,с които да се справят). Най-накрая пак се стигна до лекарски кабинет-отидох на УНГ,казах му и за едни лимфни възли,които ме притесняват-той обаче каза,че не са патологично увеличени,а останали така най-вероятно от прекарани инфекции в детството. За изпотяването като разбра,че пия АД( тогава още го пиех)- каза,че е от него. От тогава като че ли спрях да се потя нощем или съм спряла да обръщам внимание,но ето че предната вечер пак се изпотих. Вече съм спряла АД повече от месец,така че няма как да е от него. Нямам нито температура,нито съм свалила кг,имам си апетит.Наистина вече половин година не мога да си го обясня това потене. С нищо не се връзва,а съм толкова изморена да ходя по доктори. Явно  хипохондрията ми няма да се излекува и това е, този период в който съм била е бил затишие пред буря. Някой друг потил ли се е така без причина. Ако някой отг ще съм много благодарна,че вече се побърквам. И също дали според вас да не започна пак да пия АД,при положение,че го спрях без никакви проблеми и че до този момент не съм изпитвала нужда да го започвам ( разбира се,този път ще се консултирам с пси,ако реша да го започна наново). Надявам се да сте добре и лошото време тези дни да не се отрази на психиката ни ☺

# 332
  • Варна
do98, не зная дали имаш други оплаквания, но заради потене не си заслужава да пиеш АД. Аз съм се потила нощем , когато съм била нервна , но не съм му отдавала значение.

# 333
Някой от Вас посещавал ли е психолог Цвета Топузлиева-София?

# 334
do98, не зная дали имаш други оплаквания, но заради потене не си заслужава да пиеш АД. Аз съм се потила нощем , когато съм била нервна , но не съм му отдавала значение.

Нямам други оплаквания.Това е вече от половин година и се случва от време на време. Сега в момента съм в сесия и съм доста стресирана,но предишни пъти пак ми се е случвало,докато съм била сравнително спокойна. Когато не мисля затова и не му обръщам внимание изчезва,но започна ли да се филмирам и ми се случва да се будя нощем по 2-3 пъти да се проверявам. Някакъв ужас е.

# 335
Добре, забелязваш ли кога се потиш, примерно преди или по време на цикъл ? Много често ми се случва, някой път и аз се филмирам, понеже продължава по цяла седмица.

# 336
Добре, това е Лимфом на Ходжкин, доволна ли си вече?

Що не спрете да четете глупости и не пробвате да си живеете живота, без да се вкарвате във филми?

# 337

Що не спрете да четете глупости и не пробвате да си живеете живота, без да се вкарвате във филми?
Опитвам се да се боря,просто е трудно когато половин година получаваш симптоми и не знаеш защо и ги свързваш с дадено конкретно заболяване. 3 месеца се справях и не мислех за това,водих си нормален начин на живот.Просто има такива моменти,в които психиката ми поддава и се изморявам винаги да си повтарям,че всичко е наред,когато очевидно има нещо,което ме притеснява.
Иначе и аз в началото го засичах преди цикъл и го отдавах на това,но общо взето се появява преди и след,даже някой път и по време на.За моята хипохондрия са характерни цяла книга със симптоми и вече съм ги приела,не им обръщам внимание,но това е нещо ново и се опитвам и с него да свикна.

# 338
Колкото повече му се оставяш да те води,толкова и ще потъваш надолу,сблъскай се с това и виж че е нищо,просто лошо мислене!Щом си правила изследвания и прегледи и няма нищо защо продължаваш да се тревожиш,то ако ти има нещо за 6 месеца вече щеше да си мега зле а ти не си,просто потене.

# 339
За моята хипохондрия са характерни цяла книга със симптоми и вече съм ги приела,не им обръщам внимание,но това е нещо ново и се опитвам и с него да свикна.
Няма да се притесняваш, всички сме така. Прибавяш и това заболяване към книгата, затваряш я и си гледаш живота. Simple Smile Друг начин няма.

# 340
Ей като каза изпотяване, снощи се събудих вир вода, чак и чаршафите ми бяха мокри Grinning

# 341
Ей като каза изпотяване, снощи се събудих вир вода, чак и чаршафите ми бяха мокри Grinning
От какво си внуши, че си болна Simple Smile

# 342
От какво си внуши, че си болна Simple Smile

Хаха, ами нищо не съм си внушавала, наистина. Просто се събудих ужасно изпотена Simple Smile Ама квото-такова, ся в момента това ми е последният проблем.

# 343

Опитвам се да се боря,просто е трудно когато половин година получаваш симптоми и не знаеш защо и ги свързваш с дадено конкретно заболяване. 3 месеца се справях и не мислех за това,водих си нормален начин на живот.Просто има такива моменти,в които психиката ми поддава и се изморявам винаги да си повтарям,че всичко е наред,когато очевидно има нещо,което ме притеснява.
Иначе и аз в началото го засичах преди цикъл и го отдавах на това,но общо взето се появява преди и след,даже някой път и по време на.За моята хипохондрия са характерни цяла книга със симптоми и вече съм ги приела,не им обръщам внимание,но това е нещо ново и се опитвам и с него да свикна.

Това потене е от резките колебания в нивото на половите хормони-то може да, бъде преди цикъл, след, по време, както и в дните на овулация. Аз съм така от 30 годишна, а вече съм на 46. АД не лекуват тези състояния и е добре освен за болести, да прочетеш и за тях-кога, защо, как и дали...

# 344
Здравейте, наскоро отидох на кардиолог и ми сложиха 24-часов холтер монитор, от който излезе, че когато тренирам, пулсът ми скача до 170, през нощта се събудих от пулс 150 с паник атака, а и холтерът отчете, че доста често пулсът ми скача без видима причина до 120. От ЕКГ и ехокардоиограмата всичко излезе нормално, но кардиоложката ми ме пренасочи към електрофизиолог, за да оценят дали няма наличие на надкамерна тахикардия (мисля че така беше го нарекла). Не живея в София, но трябва да си запиша час за преглед. Някой ходил ли е на подобен? На 19 съм и доста се притеснявам да не се окаже, че имам някаква болест на сърцето.

Общи условия

Активация на акаунт