Паническо разстройство - 48

• 46 069
  • 783
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте, наскоро отидох на кардиолог и ми сложиха 24-часов холтер монитор, от който излезе, че когато тренирам, пулсът ми скача до 170, през нощта се събудих от пулс 150 с паник атака, а и холтерът отчете, че доста често пулсът ми скача без видима причина до 120. От ЕКГ и ехокардоиограмата всичко излезе нормално, но кардиоложката ми ме пренасочи към електрофизиолог, за да оценят дали няма наличие на надкамерна тахикардия (мисля че така беше го нарекла). Не живея в София, но трябва да си запиша час за преглед. Някой ходил ли е на подобен? На 19 съм и доста се притеснявам да не се окаже, че имам някаква болест на сърцето.
Хич не ходи никъде, че ще ти изкарат нещо, което нямаш, ще ти направят аблация за нищо, а тяхната далавера е 10 хиляди лева. Пациента кучета го яли. Виж за второ и трето мнение.

# 346
Прав е, Георги, търсете друго мнение, да не ви филмират излишно.

# 347
Аз пак съм в джаза.
Пак се присетих за моите проблеми с говора. Много ли им обръщам внимание не знам, ама на моменти ми е трудно да изрека някоя дума и това не ми дава мира.

# 348
Преумора, напрежение, сигурно е от там. И аз съм в джаза с пълна сила, от няколко дни ми е мн зле. Тревожност, кръвно, пулс, кръвно, кръвно, КРЪВНО!!! Писна ми, пак си почнах деанксита, не се трае баси Sad Sad Sad Само на работа дето не си нося апарата, иначе яко откачам Sad

# 349
Преумора, напрежение, сигурно е от там. И аз съм в джаза с пълна сила, от няколко дни ми е мн зле. Тревожност, кръвно, пулс, кръвно, кръвно, КРЪВНО!!! Писна ми, пак си почнах деанксита, не се трае баси Sad Sad Sad Само на работа дето не си нося апарата, иначе яко откачам Sad
E Колко толкова е това кръвно? Деанксит бива, щом работи. Много дърт медикамент и много досаден, ама като върши работа, пий го!

# 350
E Колко толкова е това кръвно? Деанксит бива, щом работи. Много дърт медикамент и много досаден, ама като върши работа, пий го!
Една от стойностите беше 150 на 113 Flushed  Пулс 100. Направо откачих. Вдигала съм и 160 без проблем. Вярно е ,че бързо спада, но нон стоп играе и не мога да се успокоя. Дишам, гледам да се разсейвам и пак Sad Това е след като баща ми тръгна да получава инсулт, после болници и т.н. , но след това веднага се почна Sad

# 351
Вярно че съм много преуморен, ама това го наблюдавам от няколко месеца.

# 352
veseuka, явно от тая ситуация с баща ти си се уплаши Ла яко и сега затова с това кръвно така се шашкаш. И аз преди кво си втълпих, че може да вдигам кръвно-двама лекари на случаен преглед ми мерят кръвното и го установяват 140/90. Първият път се учудих много, защото моето винаги е било ниско. И веднага ми на тресе бета блокер(не го купих). След месец друг лекар мери-пак същото. И аз като се стресира и почнах да го меря нон стоп. И от напрежението какво ще е то, хоп-вдигам до 160,180 на 100. И откачам🤣🙄. След половин час 120/80 само след 10 капки валериан. Обаче като не мога да проумея, че изпадам в паника.... Бях стигнала до там, че се будех нощем и става да си меря кръвното. Баси стреса! Обаче не пих нито бета блокер и, нито АД, нито бензо или успокоителен. Казах си, че ще опитам сама да си го набия в тиквата, че аз, си го правя. Сега вече не правя така, кръвното ми е 110,115 на 70,75. Но не мога да се отърва от тая хипохондрия, която с времето се засилва. А и тоя Ковид и тези телевизии... Усещам се, че малко леко неразположение да усетя в тялото си, и ме връхлита паниката, че кой знае кво ми има..... Ужасно е. Не мога да я превъзмогне. Но твърдо съм решила да не пия АД, защото знам, че с нищо няма да ми помогнат да се отърва от хипохондрията

# 353
На мен вчера така ми стана лошо че викахме линейка, изпаднах даже и в криза крещях като луд....

# 354
Една от стойностите беше 150 на 113 Flushed  Пулс 100. Направо откачих. Вдигала съм и 160 без проблем. Вярно е ,че бързо спада, но нон стоп играе и не мога да се успокоя. Дишам, гледам да се разсейвам и пак Sad Това е след като баща ми тръгна да получава инсулт, после болници и т.н. , но след това веднага се почна Sad
E 150/100 не е драма, стига да не е постоянно. Какво толкова. Имам колега, който над 20 години е с 200+/120. И не му пука, вече е на 64. Истината е, че трябва да се лекува главата, не здраво сърце.

Последна редакция: ср, 17 мар 2021, 08:01 от bubanka

# 355
Георги, не е постоянно, просто се втрещих от това кръвно и паниката ме удари още по-силно. Ами преди 2 години ходих, каза здраво сърце, тогава пих бетаблокер за екстрасистоли. Сега пак пия минимална доза за ускорения пулс и кръвното, както и деанксит, но когато се разтревожа силно, кръвното хвърчи. Ще си започна пак терапия, друг изход не виждам, много съм лабилна.
the_deamon ,по същият начин съм, просто е някакво обсесивно мерене на кръвно, стреснах се и си започнах пак деанксита, тревожността и тя е ужасна, трудно овладявам, но ще се боря, ще ходя на терапевт, за да мога да се справям и сама с проблемите си...

# 356
  • Варна
Хора, може и да сте го коментирали, но ползвате ли някакви добавки за нашето състояние. Чета за вит.В и Д, за Омега, за шуслерови соли. Но всичко трябва да се прилага дълго време. Някой пробвал ли е?

# 357
Абе, къде е Джери? Някой знае ли нещо?

# 358
И аз бях спряла деанксита, но пак го почнах... Нямам представа колко дълго може да се пие. Тъкмо реших, че вече и без него ще карам.
Това с кръвното съм го живяла и е много порочен кръг - притесняваш се, то се вдига, вманиачаваш се в апарата за кръвно.
Аз сега от качих от друго - утре имам час при мамолог и естествено съм изчела всичко за рак, което си бях обещала да не правя.
Плюс това са ми се поду ли леко лимфни възли и откачам...

# 359
Да се съберем освен заедно да ги отказваме тия тъпи лекарства Stuck Out Tongue Winking Eye Елита, да, тва с кръвното просто ме разбива, ужасно е и много ме напряга Sad При мамолога няма да имаш проблем, сигурна съм, и аз преди две години ходих, бях се шашнала болеше ме гърдата и на прегледа всичко беше наред, а очаквах кякво ли не и аз като теб.

Общи условия

Активация на акаунт