Паническо разстройство - 48

• 46 055
  • 783
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте отново, включвам се с молба за съвет, защото никой друг не ме разбира... Напоследък станах донякъде хипохондрик, особено щом става дума за сърцето.. Ще ходя на втори преглед скоро, от първия се разбра, че пулсът ми доста често скача на високи стойности, особено при паник атака. Вече все си мисля за деня, в който сърцето ми просто ще спре или няма да се събудя, защото е спряло. Постоянно си проверявам пулса. Друг проблем е, че паник атаките станаха много по-чести. Дори вече не знам дали са такива, защото много често ми става лошо, замайвам се, облива ме топлина и оставам без въздух по няколко пъти на ден. Ужасно е, особено когато трябва да излизам. Спира ме от това да се радвам на живота и живея в постоянен стрес, че нещо лошо ще се случи. Преди да попитате, ще започвам консултации с психолог, също приемам Золофт и Тритико минимални дози, но вече не помагат особено, но не искам и да ги увеличавам. Какво бихте ме посъветвали? Сега като разбрах, че отново ще ни затварят, направо ми се срина психиката...

# 376
  • София
Здравейте отново, включвам се с молба за съвет, защото никой друг не ме разбира... Напоследък станах донякъде хипохондрик, особено щом става дума за сърцето.. Ще ходя на втори преглед скоро, от първия се разбра, че пулсът ми доста често скача на високи стойности, особено при паник атака. Вече все си мисля за деня, в който сърцето ми просто ще спре или няма да се събудя, защото е спряло. Постоянно си проверявам пулса. Друг проблем е, че паник атаките станаха много по-чести. Дори вече не знам дали са такива, защото много често ми става лошо, замайвам се, облива ме топлина и оставам без въздух по няколко пъти на ден. Ужасно е, особено когато трябва да излизам. Спира ме от това да се радвам на живота и живея в постоянен стрес, че нещо лошо ще се случи. Преди да попитате, ще започвам консултации с психолог, също приемам Золофт и Тритико минимални дози, но вече не помагат особено, но не искам и да ги увеличавам. Какво бихте ме посъветвали? Сега като разбрах, че отново ще ни затварят, направо ми се срина психиката...

И аз бях така няколко дена със сърцебиене. Направиха ми кардиограма, казаха ми че нищо ми няма, аз се успокоих и пулса ми сам се нормализира без никакви хапчета. На мен най-големия ми страх е инфаркт и няма да казвам колко пъти съм си мислела, че умирам. До момента, в който просто спирам да мисля. Трябва да спреш да се вглеждаш в себе си и симптомите си, това помага поне на мен.

# 377
Взел съм си пуканки. Много фън в тая тема стана. Пийте хапчетата , вдигайте и дозата щом трябва.

# 378
Хахахаха, Георги, принципно не е много яко да се наслаждаваш на чуждото страдание Grinning Дай някакви идеи, преди можех да пия, сега пия едно малко и съм като баба, почва се сърцебиенето Stuck Out Tongue Winking Eye Инак бих предпочела алкохола пред хапчетата Grinning

# 379
Алкохола има временен ефект, после ще съжелятате Simple Smile, така е и при наркотиците слабите които не издържат посягат на това, и аз съм си го мислил, но това не е начина, трябва ни подкрепа и спокойствие - най-вече, всичо ще си мине от самосебеси. Но и много зависи и фактора, средата в която живеем и начина на живот.

# 380
...трябва ни подкрепа и спокойствие - най-вече, всичо ще си мине от самосебеси. Но и много зависи и фактора, средата в която живеем и начина на живот.

Ще те разочаровам, но живота от самосебе си няма да се оправи. Първо трябва яко учене, после яко бачкане за да си намериш работа която не те натоварва примерно.
Аз работя нещо което исках, ама като ми плащат малко, работата ми е опасна и това ме натоварва много.
На 37г. съм се захванал да уча английски.

# 381
Нищо няма да мине от само себе си, трябва си адекватно лечение. Аз се чувствам добре от моето.
С ковид сме, имах лек задух и сърцебиене за два дни, но очаквах да е по-драматично...

# 382
Разбирам, живота не е лесен, работа, проблеми, аз сега имам записан час за психиатър, защото при мен е адски ужас и не се търпи, не знам каква психика трябва да имаш да търпиш гадене с почти до повръщане + киселини 4 месеца всеки ден по цял ден, и 2 гастроентеролога ми казаха че съм за там....

# 383
Нещо пиеш ли в момента ?

# 384
Последно ми е исписано - Омни стрес биотик, НеоБианацид и Езопраджен 20 мг

# 385
Да нямаш вякакъв рефлукс и гастрит ? Аз в момента пия Мастиха от Хиос разтворими таблетки, препоръчаха ми я за проблем със стомах и черва, може да помогне и за гадене, не знам. Но това реално е мастикс и е доста полезно при стомашни проблеми.

# 386
Как точно се проявяват гастритът или рефлуксът? Все като чета някакви мнения си мисля, че може да имам нещо подобно, понеже много често стомахът ми се свива на топка, подува се, червата ми къркорят постоянно, обаче пък нямам киселини, та винаги съм смятала, че е на нервна почва.

# 387
Последно ми е исписано - Омни стрес биотик, НеоБианацид и Езопраджен 20 мг
трябва ти антидепресант. Години имах гадене докато не започнах да го пия. Знам какво ти е. Лекарствата които пиеш за стомах няма да ти спрат гаденето.

# 388
Как точно се проявяват гастритът или рефлуксът? Все като чета някакви мнения си мисля, че може да имам нещо подобно, понеже много често стомахът ми се свива на топка, подува се, червата ми къркорят постоянно, обаче пък нямам киселини, та винаги съм смятала, че е на нервна почва.

"Свиването" на стомах си е на психическа основа и няма общо с проблема гастрит. Стомаха си е мускул и при притеснение се свива както с повечето мускули, червата също.
При гастрит проблема е по време или след прием на храна. При мен от газираното ми се образуваха много киселини.
За "свиването" на стомаха си мисля че и магнезия ще има много положителен ефект. На мен ми помогна доста за стомаха.

# 389
Разбирам, благодаря. А аз като съм тръгнала да разпитвам, какви кръвни изследвания да си направя преди второ посещение на кардиолог? Имам предвид от типа за ЩЖ, хормони, т.н... Личната ми вече не иска да ми дава направления, а знам, че иначе излизат доста солено, ама ще видим... Иначе всеки път първо питат дали няма проблеми с ЩЖ или Б12, а аз съм си изследвала само ТСХ

Последна редакция: сб, 20 мар 2021, 08:31 от bubanka

Общи условия

Активация на акаунт