Дискова херния - 20

• 88 001
  • 728
  •   2
Отговори
# 405
  • Бургас
Здравейте, от неудобно стоене също бях с изтръпнал ляв крак и прищипан нерв. Отказах се от лекар заради ковида и започнах упражнения в къщи. Нерва го извадих но продължавам с упражненията за гръбнака
Успех и пълно възстановяване

# 406
Ежедневните упражнения и при мен много помагат. Вече повече от година и половина почти не пропускам гимнастика.
Успех на всички!
Трябваше сега, ноември да правя физиотерапия, но предвид обстановката май ще отложа. Не ми се тика зорлем по болниците с този Ковид.

# 407
  • Бургас
Ежедневните упражнения и при мен много помагат. Вече повече от година и половина почти не пропускам гимнастика.
Успех на всички!
Трябваше сега, ноември да правя физиотерапия, но предвид обстановката май ще отложа. Не ми се тика зорлем по болниците с този Ковид.

Моите упражнения ги правя от 7 дена имам облекчение, но понякога и болки в кръста /явно се прищипва/освобождава /. При вас след колко време имаше облекчение, без болка?

# 408
Привет !
Споделете каква гимнастика правите !
Аз години наред  правя упражненията с малките човечета Grinning - комплексът ми е препоръчан от д-р Георгиев от  Алескандровска за ДХ .
Тъкмо започнах другия "ансамбъл"  и шип в бедрената става ми закачи  нерв . Направо се отчаях  /вече 5 месеца/ и спрях всичко . Болките в крака са същите , както от ДХ .
Може вече и комплексно да е - ДХ и шип ,  заради лошата стойка при ходене .
Сега  като ви чета  пак се амбицирах , защото  нищо друго не помага - обезболяващи , кремчета , безброй "вълшебни" домашни рецепти ....
Лекарите  гледаха  ЯМР-то и казаха  ,че могат да ми сменят /здрава/ ставата  , заедно с шипа !?! .

# 409
.

Последна редакция: чт, 28 окт 2021, 18:08 от Lemy

# 410

Аз правя тези, по точно те ми бяха базови. За година и половина съм добавила още. За начина на изпълнение съм се учила от клипове и последно от рехабилитатор. Има значение и дишането при изпълнението на упражнения.
Вървенето пеша по 3,4 км ми действа много добре, но последно време съм доста несериозна.

# 411
  • Козлодуй
https://www.youtube.com/watch?v=M2QffJR9Wh8  - ходих на санаториум и там ми дадоха ето тези упражнения за кръста Simple Smile След санаторума ме заболя повече кръста и петата изобщо цялата лява част на тялото но полсе болките намаляха значително Simple Smile Сега мога да се похваля със съвсем леки болки но не съм спирала да пия милгама и да мажа с обезболяващи Simple Smile

# 412
Мен ме бяха посъветвали в санаториума при първо усещаме на стягане в мускулите да започвам веднага магнезия. Това за да отпускам и да не позволявам да се схваща мускулатурата. Абе луда работа...
Оф така ми се ходеше есента на санаториум, ама не успях да се запиша, нищо ще пробвам на пролет живот и здраве. Много добре ми се отразиха процедурите.

# 413
  • Бургас
За шипове в петите правих едно мазило, нарязан сушен дафинов лист и покривам със зехтин, стои 2 севмици на тъмно и после се мажа.
Ето тези упражнения правя

# 414
  • София
Какво ползвате за релакс в леглото? Или на кино и автобус... Мисля да потърся подобни възглавници

# 415
Когато направих кризата с хернията ми се разбута сякаш целия гръбнак. Освен кръста имаше и болки във врата. Тогава си смених възглавницата с тези ергономични/ортопедични и имаше доста голямо облекчение. Сега ходя навсякъде с възглавницата Grinning За колата си бях взела и от тези за пътуване, ползвах я докато имах болки.
Иначе за релакс след тежък ден, като почуствам дискомфорт в кръста лягам на земята и правя леко разтягане, за сега ми действа доста релаксиращо.
От вчера възобнових тренировката с ходенето, Ами веднага усетих ефекта. Чак се ядосах на себе си, че от месец и нещо бях спряла.

# 416
Здравейте, мъжа ми от два -три месеца се оплаква от болки в тазобедрената става и бедрото на десния крак, които отшумяват, но от снощи не може да спи от болка и да ходи. Бихте ли препоръчали невролог в София за преглед и изследвания? Може и да не е по НЗОК, имаме допълнителни здравни застраховки.

Днес ходи на невролог във ВМА, направиха му рентгенова снимка и му изсписаха Бруфен Ретард 800мг, прилагам снимка от описанието на рентгенографията. Иска ми се консулт с още един доктор.

Скрит текст:

Благодаря!

Последна редакция: вт, 02 ное 2021, 13:05 от simpatiuh4e

# 417
  • Бургас
Здравейте, мъжа ми от два -три месеца се оплаква от болки в тазобедрената става и бедрото на десния крак, които отшумяват, но от снощи не може да спи от болка и да ходи. Бихте ли препоръчали невролог в София за преглед и изследвания? Може и да не е по НЗОК, имаме допълнителни здравни застраховки.

Днес ходи на невролог във ВМА, направиха му рентгенова снимка и му изсписаха Бруфен Ретард 800мг, прилагам снимка от описанието на рентгенографията. Иска ми се консулт с още един доктор.

Скрит текст:

Благодаря!

По нагоре има упражнения, ще му помогнат

# 418
И какво ви каза невролога, от гръбнака или от тазобедрената става е болката?

# 419
Ами общо взето невролога е претупал нещата, нищо не е казал, а е изписал едно болкоуспокояващо и това е. Затова търся друг невролог. Описанието на рентгеновата снимка е,че има шипове.
Благодаря за упражненията, днес ги е правил два пъти, но все още едва става от леглото и не може да спи от болки. Мажем с конски кестен, Дийп рилийф, прави масаж с масажор. Имаме и инфрачервена лампа,но не съм сигурна дали е добре да се правят нагревки и не смеем да нагряваме.

Общи условия

Активация на акаунт