За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 88

• 24 483
  • 782
  •   1
Отговори
# 495
Ами жената в рзок каза, че основно за зъболекар и да не се притеснявам, че не съм я взела
Да, аз на нас възрастните и на голямото ми дете само за зъболекар съм ползвала.
За спешна помощ не ми е трябвала, тя така или иначе не зависи от осигурителния статус.

# 496
Аз си играх да я беля тази ципа. Даже в центъра я придърпвах с пинсета. Това е мъртва кожа, която е тръгнала да пада. Не съм питала ЛЛ за това. Simple Smile
На 6++ не можеше да стои седнала. Започнах директно да я слагам на столчето за хранене седнала за по няколко минути. Единствено тогава е била седнала. Не помня кога започна сама да сяда. Може би около 8м.  Аз съм За, когато детето е готово само да седне и проходи. Без насилстване, подпомагане и стимулиране на тези периоди. То си знае и чувства най-добре кога е готово да седне, ходи по мебелите, да се пусне самостоятелно..
Ползвам Тео бебе за прането, още деля нейните дрехи от нашите, защото почнах да ползвам многократни пелени през деня. Иначе бих ги прала с нашият препарат - персил и с нашите дрехи може би. Омекотители не ползвам изобщо.
Ще питам педиатърката, когато отидем на консултация, но в пъпа на малкия сякаш има една ципа/засъхнала кожа, сама ли ще падне или трябва аз да я махна? Ето снимка:

# 497
Главичките на бебетата топли ли са ? Моята бебка ако не винаги през повечето време главкчката й е топла

# 498
Освен за зъболекар, синята книжка е необходима ако решите да смените личния лекар на детето. Същото важи и за възрастните.

# 499
  • София
Да,при пътуване в друго населено място е хубаво да се носи при посещение на лекар.
Относно спешните случаи си е до преценка
Онази вечер в ИСУЛ в спешен кабинет преди мм жената не беше здравно осигурена и я таксуваха.

# 500
Сините книжки си ми ги даде педиатъра след като им сложиха и записаха първите ваксини. Подпечатани, заверени, напълно готови.

# 501
  • Пловдив
Сменяла съм личен лекар, без синя книжка, те го правят автоматично от системата си. Не знам дори в момента къде ми е, в нея е вписана първата ми лична, която я издаде, след нея два пъти съм сменяла джипи. За малкия не са ми дали, само картон му попълва педиатърката.

# 502
  • София
Момичета, бърз въпрос: при захранване с нова храна до колко време е възможно да се появят реакции? Днес на обяд дадох банан, а в 5 след обяд акото беше тъмно зелено към сиво чак и дупето се обрина и зачерви. Възможно ли е толкова бързо да даде реакция или е от нещо друго?

П.п Вчера не съм давала нова храна, само мляко.

# 503
Момичета, бърз въпрос: при захранване с нова храна до колко време е възможно да се появят реакции? Днес на обяд дадох банан, а в 5 след обяд акото беше тъмно зелено към сиво чак и дупето се обрина и зачерви. Възможно ли е толкова бързо да даде реакция или е от нещо друго?

П.п Вчера не съм давала нова храна, само мляко.

Има бързи реакции до няколко часа. Дайте утре банан пак и вижте как ще е, ако се повтори го спрете за известно време.

# 504
Главичките на бебетата топли ли са ? Моята бебка ако не винаги през повечето време главкчката й е топла
Да топличка е

# 505
Момичета, два въпроса имам
1. Как миете бебешкото гърне след като е ползвано, мога ли да използвам белина
2. Каква риба купувате и как я приготвяте за бебетата, трябва ли да я варя 🤔

# 506
  • Несебър
Гърнето с гореща вода и сапун. Мисля, че не е много ОК белината, винаги има остатъчен продукт и може да причини раздразнения. По-добре някой по-малко агресивен препарат.

# 507
Гърнето и аз почиствам със сапун и гореща вода.

# 508
  • Германия
Момичета, сетих се сега като видях темата на една дама за залъгалките. Аз съм с обратна захапка, а таткото с нормална. Бебка за сега е с нормална. Дали ще се промени след време? Или щом сега е с нормална, ще остане така??

# 509

Как се ползва това чудо?
Взех го като термометър за вода.
Пуснах го във водата .
Нищо не показва.
Има дупки, вътре се пълни .
Копчета няма ?!

Общи условия

Активация на акаунт