За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 88

• 24 010
  • 782
  •   1
Отговори
# 600
Беше около 11-12 мес, по метода на двете лъжички. Ти я храниш с една лъжичка, а на бебето сме дали друга. Първоначално пада голямо мазане, нужно е време и търпение, да се усъвършенстват децата. На годинка и половина ядеше вече супа, без да я разлива.

# 601
Пъпчето на нашата сякаш е като по-отворено и розово А не беше така до скоро От къде е това нещо?

# 602
Въпрос към мамите с по-големи деца кога и как научихте детето да се храни само с прибори 🙄
Моята не проявява никакъв интерес ...на годинка е
Аз мисля че е още много малка че да се храни сама..

# 603
  • Бургас
Големия ми син тръгна на ясла на 1 г и 3 месеца и се научи там.
Малкия на 2 г и 3 месеца тръгна и започнах да го уча малко преди това.
И с дъщеря сигурно около втората година ще пробвам.
Изобщо нямам намерение да си причинявам цапаници и най-вече чистенето след това. До първи клас няма да я храня аз, но и на 1 година да ми маже по стол, дрехи, лице, коса и т.н. твърдо не.

# 604
Здравейте! Възможно ли е жълто-зелено леко воднисто изхождане да е от претопляне?
Днес водихме каката на ски и бебето (4м) беше с нас на пистата. Беше в космонавт и да е била 30мин на ръце. После спа 2 часа в количката завита. Като я вдигнах беше потна чак. Помислих да не съм я простудила,но днес беше приятно времето с лек вятър. Пък тя си спеше в количката на завет.
За пояснение: на АМ е,не е сменяно и няма нищо ново.

# 605
Здравейте! Възможно ли е жълто-зелено леко воднисто изхождане да е от претопляне?
Днес водихме каката на ски и бебето (4м) беше с нас на пистата. Беше в космонавт и да е била 30мин на ръце. После спа 2 часа в количката завита. Като я вдигнах беше потна чак. Помислих да не съм я простудила,но днес беше приятно времето с лек вятър. Пък тя си спеше в количката на завет.
За пояснение: на АМ е,не е сменяно и няма нищо ново.
Може да е зелено от претопляне.

# 606
# 607
Нито едната според мен. На първата на снимките бебето е седнало на колана. Няма дълбока седалка и не трябва да е седнало на колана. Може да се намерят утвърдени марки втора ръка за около 100лв. За ергобейби знам, че доста бързо умаляват /струват ми се прехвалени/. Така че по-добре друга марка, която да става до 20кг. Казват, че най-добре да се пробва, преди да се купи. Аз съм с исара /приятелка ми я даде/. Иначе други марки - неко, Лени, кавка, алое, кая, Тула /може би също прехвалени, не на всеки са удобни/, интегра, боба. Най-добре с консултант по бебеносене, или в групата бебе в слинг ще получите добри насоки за ерго раница според телосложението. Тези, които са със слингов плат казват, че са по-удобни.

Последна редакция: чт, 11 фев 2021, 15:40 от Miya_73

# 608
Аз пробвах Кавка и Лени ъпгрейд, но се влюбих в Кавка от пръв поглед Heart Eyes Но пък ми дадоха една Исара и сега съм с нея. Blush И мен така ме посъветваха - да пробвам преди да купя, в нашия град няма такава библиотека, затова по снимки ми помагаха, ако нещо не е наред.. По-трудно е, но пак е нещо..

# 609
Аз пробвах Кавка и Лени ъпгрейд, но се влюбих в Кавка от пръв поглед Heart Eyes Но пък ми дадоха една Исара и сега съм с нея. Blush И мен така ме посъветваха - да пробвам преди да купя, в нашия град няма такава библиотека, затова по снимки ми помагаха, ако нещо не е наред.. По-трудно е, но пак е нещо..
Аз лично не харесвам тези неща
Предпочитам да си го возя във количката..
Представи си че си със секцио да видя как ще носите така бебето...
Все пак то расте със всеки изминал ден съответно тежи още повече не бих си го причинила...А и съм сигурна повече ако е във количката...

# 610
Пак може да се носи в слинг след секцио  при доносено бебе. То е малко бебето и реално ще е над шевът. Отделно така или иначе са предимно на ръце първите месеци. Плюс е и за майката, тъй като й укрепва и мускулатурата и подпомага стойката да е правилна.

Последна редакция: чт, 11 фев 2021, 16:39 от Miya_73

# 611
Нищо му няма на секциото, не плашете така жената, единици са тия, дето не са се възстановили месец след операцията и проблемът при тях е медицински.
Аз имах тула, дадоха ми я назаем - ама честно казано мъжът ми основно я ползваше Simple Smile
Междудругото има специална тема за бебеносене, по-добре там да се пита.

# 612
  • Несебър
От 10 ден след раждането (Цезарово сечение) бебенося със слинг. Няма такова спасение!
Съветвам дамите тук да не се изказват неподготвени, защото бебеносенето си е цяла наука, много полезна и древна практика, а не е някаква "модерна измишльотина".

# 613
Аз носех моето бебе от ден 6 в слинг ежедневно. Със секцио съм, бебето е доносено и родено над 4кг. Ама че логика да не носиш, заради секцио... то по тая логика не трябва и да го вдигаш.

Количката се ползва в други случаи. Примерно, количката не успокоява колики. Не може да се кърми в количка, не може да идеш на планински преход с количка, нито може да излезеш при сняг до коляно с количка. Тя си има други приложения..

# 614
Аз замразявах кърма в бутилки от мин.вода по 0 5л.
Здравей те!
Аз искам да попитам ние сме на  3 месеца и ни откриха рефлукс първа степен.
Изписаха ни Хип Анти Рефлукс мляко
Възможно ли е да се изписва по здравна каса това мляко

Общи условия

Активация на акаунт