За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 88

• 24 002
  • 782
  •   1
Отговори
# 615
Аз за първи път чувам за мляко по касата Thinking
И аз си взех слинг, но трудно се оправям сама да пъхна бебето, трябва да тренирам Grinning
Иначе пак сме със запек. По 4 дни стават. Био Гая не помага очевидно. Та търся друг добър пробиотик при запичане?

# 616
Мисля че не. Тези които са по здравна каса би трябвало да са с рецепта май.

Аз за първи път чувам за мляко по касата Thinking
И аз си взех слинг, но трудно се оправям сама да пъхна бебето, трябва да тренирам Grinning
Иначе пак сме със запек. По 4 дни стават. Био Гая не помага очевидно. Та търся друг добър пробиотик при запичане?
Казах ти още преди време Био гая и моя го запече. Оправи се с Прокомбо бейби.

Последна редакция: пт, 12 фев 2021, 15:27 от Не се сърди, човече

# 617
Аз замразявах кърма в бутилки от мин.вода по 0 5л.
Здравей те!
Аз искам да попитам ние сме на  3 месеца и ни откриха рефлукс първа степен.
Изписаха ни Хип Анти Рефлукс мляко
Възможно ли е да се изписва по здравна каса това мляко
Голямата ми дъщеря беше с АБКМ и беше на Фризопеп до 1г и 2м. изписвано по здравна каса. Отидохме на Гастроентеролог и ни издаде документ,с който отидохме при личния. Той пък издаде Здравна книжка и по нея и изписваха всеки месец млякото. За рефлукса не знам,но не е невъзможно,но пак зависи от рефлукса. Лошото е,че нячаш право да си избираш марката мляко.А Хип се съмнявам да се поддържа от касата.Заведете детето на гастроентеролог и той най-добре ще ви каже.

# 618
До колкото знам АР млеката не се изписват по каса.

# 619
До колкото знам АР млеката не се изписват по каса.
Много благодаря за информацията.
Живи и здрави бъдете вие и вашите бебчета.

# 620
Савова, супер груба си! Дори интернет общуването има някаква етика и правила.

Никакъв проблем да се носи бебе в слинг след секцио.

Аз лично предпочитам скъпи неща втора употреба, ако не мога да си ги позволя нови. Количката ми е втора употреба и дори така беше 650 лв. Ако не ми даде една приятелка нейната раница пак ще взема втора употреба хубава ергономична, но не и кенгуру.

# 621
И аз съм чувала, че някои АМ могат да се изпишат по здравна каса, но не съм запозната.
Ако имате финансови затруднения със закупуването, говорете с личния лекар. Евентуално той ще даде повече информация и ще може да съдейства.

Yan, аз използвах Омнибиотик Панда и бях доволна. Синът ми беше на АМ и когато започна да не се изхожда по 2-3 дена, също така сменихме млякото. Но доколкото разбирам ти кърмиш.

# 622
  • Несебър
И аз съм за втората употреба. Тези, които си търсят раници - погледнете във фейсбук групите за бебеносене. Жени, които много са ги обгрижвали ги продават на достъпни цени. Бебе в слинг е едната, другата - Бебеносене с любов.
Но все пак, ако има възможност за наем и проба от някоя слинготека, за да се избегне покупката на нещо, което няма да е удобно. 🙂

# 623
Благодаря, но нямам фейсбук.

# 624
  • Пловдив
Аз съм от тези, които не искам да чуя за бебеносене, раници, слингове и т.н., родила съм естествено, просто да ми виси детето, залепено за мен не е моето. И досега си го мачкоря, гушкам, стои в мен, но навън сме с количката. Отделно, че той не търпи жега, аз супер лесно се изпотявам...така че и това е до себеусещане и ако не ти идва от вътре не виждам смисъл да се прави, защото на n брой хора примерно им е удобно.

# 625
Бих имала едно наум за слинг/раница втора употреба. При продължително използване, честа употреба и пране се губи еластичността на плата, оттам цялата идея за ергономично носене пропада.
Ако все пак решиш да си вземеш, гледай видеа как се поставя правилно бебето, че в парка редовно засичам неправилно носени бебета.

# 626
Благодаря, но нямам фейсбук.
И аз нямам фейсбук,но говорих със слинготека и правят по вайбър консултация и от 0 до 3 месеца са безплатни носилките .
Пробвах,не е нашето,нито аз нито тя се чувствахме ок.Тя не търпи носене,не ще гушкане ако не е гладна  или й се спи,така е от четвъртия месец,катери се по нас и иска да щъка само .
И тя се поти бързо,навън само в количката седи .

# 627
И аз съм скептична към еластичен слинг втора употреба. Но за тъкан няма проблем, не се разтяга. Евентуално може да има извадени нишки, но не е проблем, ако са малко.

Аз пък без носилки не виждам въобще живота с бебе. До 3 месец, те са в 4 триместър и най-добре е да са си на мястото - в мама. За след това вече и количка е ок, но пък ние като ходим на планина сме с раничката. Сега, примерно, ходим по огледи за жилище, има стълби, неравности, строежи, няма как с количка.

Количката е в хубаво време да ида до магазина или в парка, кафене и т.н.

# 628
Savova, чета, но просто събирам повече от едно мнение. Полезно ми е все пак да събера повече отзиви. Но да, засега на това съм се спряла. Четох и стари теми. Ама все не си обяснявам как пробиотик запича като уж трябва да регулира червата.
Рокет, пандата я даваше една приятелка на нейното, но и той акаше през 3 дни.. То май е на проба - грешка.

# 629
Имам раница, но вече не я използвам. Не мога да си представя да нося 15-16кг дете при положение, че може да върви. След като я взех направо сякаш се почувствах свободна. Носих я за кратки разстояния- да отида до близкия магазин, да сляза да си взема някаква поръчка без да са ми заети ръцете. Преди това не можех и до магазина за хляб да отида или нещо, което ми се е дояло, толкова ми беше криво. Иначе на разходки винаги с количката ходих. Вкъщи не съм я носила, нямало е нужда. Мъжа ми също е носил, ни той на по- дълги разстояния.

Общи условия

Активация на акаунт