За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 88

• 24 001
  • 782
  •   1
Отговори
# 630
Благодаря, но нямам фейсбук.
И аз нямам фейсбук,но говорих със слинготека и правят по вайбър консултация и от 0 до 3 месеца са безплатни носилките .
Пробвах,не е нашето,нито аз нито тя се чувствахме ок.Тя не търпи носене,не ще гушкане ако не е гладна  или й се спи,така е от четвъртия месец,катери се по нас и иска да щъка само .
И тя се поти бързо,навън само в количката седи .
Ако детето не в свикнало от самото начало на слунг или раница,  много трудно ще ти свикне по- нататък. Моя направо ще получи паник атака като го сложа в раница. И преди съм го казвала, но направо завиждам на тези които си носят децата в слинг/раница! Да искам да отида до магазина, който е под нас трябва да го слагам в количката!

Savova, чета, но просто събирам повече от едно мнение. Полезно ми е все пак да събера повече отзиви. Но да, засега на това съм се спряла. Четох и стари теми. Ама все не си обяснявам как пробиотик запича като уж трябва да регулира червата.
Рокет, пандата я даваше една приятелка на нейното, но и той акаше през 3 дни.. То май е на проба - грешка.
Ами ако беше чела щеше да знаеш, че е възможно пробиотици да причинят запек и разни други неудобства, като подуване и газове.

# 631
Доволни ли сте от продуктите на Мустела за атопична кожа? Ако не какви ползвате?
От няколко дни бузките са с пъпки и педиатърката каза, че е - атопичен. Има и по тялото, но те само са релефни за разлика от лицето където има релефни, но има и доста червени

# 632
Дали Или, наложи ми се да ходя при дерматолог през бременността, заради атопична кожа и ми изписа A-Derma Exomega.
Каза ми, че ако и бебчето ума проблем с кожата пак да ползвам тяхната козметика.
Аз пробвах душ-олиото им и мазилото и останах много доволна.
Мустела ползвах след раждането на малкия и не е нищо особено според мен.
Сега сме на Uriage и съм по-доволна, но той сега-засега е с нормална кожа.
При проблемна бих препоръчала A Derma. Simple Smile

# 633
Дерматоложката на нас ни каза, че на Uriage е хубава козметика, но за суха кожа. За атопична ни предписа Eucerin atopicontrol. Имат интензивен крем, който за няколко дни заличава петната.

# 634
+1 за Eucerin Atopi серията.

Има ли някоя мама с бебенце с криви очички? Кога се консултирахте с очен лекар? Има ли какво да се направи? Педиатърката ни каза, че ще ни даде направление следващия месец, но до тогава съм на тръни какво ни очаква..

# 635
+1 за Eucerin Atopi серията.

Има ли някоя мама с бебенце с криви очички? Кога се консултирахте с очен лекар? Има ли какво да се направи? Педиатърката ни каза, че ще ни даде направление следващия месец, но до тогава съм на тръни какво ни очаква..
Как криви?
Питам, защото и на мен ми се струваше, че са му криви / едното сякаш се криеше към носа повече от нормалното/, но очната ми обясни, че основата на носа им е по-голяма докато са малки и създава фалшиво усещане, че са кривогледи

# 636
Как криви?
Питам, защото и на мен ми се струваше, че са му криви / едното сякаш се криеше към носа повече от нормалното/, но очната ми обясни, че основата на носа им е по-голяма докато са малки и създава фалшиво усещане, че са кривогледи
Направо като гледа е ок, но наблизо и настрани винаги се разминават и двете очички. Щом и педиатърката казва, че го има, не е само аз да го виждам. Rolling Eyes

# 637
Очен най-добре ще каже. На мен също педиатърката ми предложи направление, за да ида да го видят

# 638
Незнам до колко е нормално но помня като беше малка на шезлонга събираше очите ..сега всичко е наред

# 639
Моеят син като беше на 3 месеца и той събираше очите на активната гимнастика или на близки предмети. Ама суупер много. Направо бях се побъркала. Обаче славс Богу мина. До 6 месечни имат физиологично кривогледство, след това ако продължава е ок да се консултирате с очен.

# 640
Кривенето на очите се нарича страбизъм. До 6 месец е нормално да се наблюдава при бебета. Най-подходящото време за преглед е около 1 година. Преди това знам, че доста лекари отказват. Дори и след 1 година пак е трудно. Проверява се зрението и рефлексите на зеницата.

# 641
На нас ни казаха на очен преглед около 3г се ходи задължително, като профилактичен преглед. Преди това ако няма нещо, което ни притеснява, няма смисъл.

# 642
А знаете ли дали ако майката е с астигматизъм, дали бебето трябва да се следи по на често/по-рано от задължителния профилактичен на 3г.? От няколко години съм с астигматизъм, не е от раждането ми..  не съм се сещала да питам лл, ама то не й е в специалността така или иначе.

# 643
Аз съм с астигматизъм и висок диоптър, който е наследствен в семейството ми. Освен това някои роднини от същата страна са леко кривогледи.
Решила съм на 1г. директно да се консултирам с офтамолог за това кога, къде и как е най-добре да профилактираме дребосъка.
Моето късогледство го откриха късно, към 2ри - 3ти клас и дотогава и аз не осъзнавах, че не виждам като хората. Confounded

# 644
  • Перник
Здравейте, мами! Синът ми навърши 2г онзи ден и се включвам с няколко въпроса за сверяване на часовника.
1. Предстои ни ДК в понеделник, правят ли се на тази възраст някакви изследвания, профилактични прегледи?
2. От известно време забелязяхме, че криви крачетата навътре като ходи, та ще поискам направление за ортопед. Ако някоя от вас се е сблъсквала с подобен проблем, моля да сподели какво мога да очаквам от този преглед и евентуално лечение (обувки, стелки, друго?).
3. Малчо е същинска сова - ляга вечер не по-рано от 23ч, понякога дори в 00ч въпреки опитите ми да го слагам по-рано, просто има енергия; сутрин се буди около и след 10ч, следобяд се старая да не се успива за дълго, но дори с кратък сън, пак не ляга вечер в нормално време. Това проблем ли е и трябва ли да се старая да променя режима му, или да следвам неговия часовник?

Общи условия

Активация на акаунт