Обсъждане на имотни обяви-20

• 40 342
  • 779
  •   1
Отговори
# 495
  • SF
Има две теми за имоти, които следя напоследък. В момента ме вълнуват тези въпроси - къде мога да ги задам? Купувам и продавам едновременно, но бих искала да попитам за детайли.

# 496
  • София
Където и да ги зададеш - едни и същи хора се подвизаваме в двете теми. Но предполагам, че ако не са конкретно по обяви - в темата за недв. имоти. Ако пък се чудиш за квартал - и за тях има тема.
Питай смело.

# 497
Esmee, тук може да дадете детайли или в другата за пазара, те участниците са едни и същи.
Ето сгради в строеж на доказани строители с  цени:
https://ideahome.bg/bg/obekti_za_prodajba/
https://idea-building.com/
Фирмите са лично проверени,завършили са със закъснение от едва няколко месеца обекти,в които сме купували.
Държа да отбележа,че ги поствам за тези,които търсят на зелено,аз в този момент не бих купила на зелено,освен  ако имотът на 100% не ми покрие критериите.

# 498
Само тези да бяха ... Където и да отворя цени няма, а толкова ли е трудно да се качат в сайтовете разпределенията, цените, наличностите и търсещите да избират и преценяват. По същия начин така и не разбрах на Рейната на Зоопарка какви са цените. Не че съм се засилила за това общежитие, но ми е интересно.

Ценовата листа е октомври. Мога да Ви изпратя цялата на имейл.

# 499
Esmee, тук може да дадете детайли или в другата за пазара, те участниците са едни и същи.
Ето сгради в строеж на доказани строители с  цени:
https://ideahome.bg/bg/obekti_za_prodajba/
https://idea-building.com/
Фирмите са лично проверени,завършили са със закъснение от едва няколко месеца обекти,в които сме купували.
Държа да отбележа,че ги поствам за тези,които търсят на зелено,аз в този момент не бих купила на зелено,освен  ако имотът на 100% не ми покрие критериите.

Преди време имаше питания за техни сгради и потребителка беше споделяла, че е много шумно - чува си съседите, сякаш са в нейното жилище, което поставя въпроси с какви материали строят и въобще как са откъм качество. Иначе сградите им са хубави и разпределенията са поносими, на мен лично ми допадат.

# 500
Зависи колко са гръмогласни съседите Simple Smile

# 501
Зависи колко са гръмогласни съседите Simple Smile
Е, не знам сега, момичето каза, че ги чува и че е шумно, ама то май на повечето места е така...

# 502
Оффтопик: Където и да съм живяла, винаги съм чувала съседите . В момента съм под наем в сграда в Лозенец, може би от 1970 г. Чувам редовно разговорите на съседите, птичката им... Все едно съм в апартамента им.

# 503
От материали не разбирам, ако някой има интерес,може да отиде и да види обекти,които се строят в момента и да прецени материалите. Ако имате страх от шум-поръчвате си с доплащане специална изолация за тавана и пода или избирате краен апартамент или първи/последен етаж, за да имате по-малко съседи.
Ето това са довършителните материали на една от сградите,мисля,че последното,с което бих ги определила са "евтини материали",но както казах,не съм компетентна:
https://youtu.be/JEwPSROE_iI

# 504
Оффтопик: Където и да съм живяла, винаги съм чувала съседите . В момента съм под наем в сграда в Лозенец, може би от 1970 г. Чувам редовно разговорите на съседите, птичката им... Все едно съм в апартамента им.

Няма начин да не се чуват съседи даже при стандартно изпълнение (тухлена стена 25 см с Поротерм). За да не се чува трябват особени мерки, което е скъпо. От там нататък кой чува и кой не чува е изцяло въпрос на съседи, а не на супер качество.
Да вземем моята кухня - имам каменен плот свързан с каменен гръб, залепен за стената. Ми всяко тропане по плота се предава на гърба и на стената и съседите ме чуват. За да не става това трябва да сложа сигурно някаква мека подложка зад гърба, ама това ще ми влоши дизайна.  Иначе най-доброто, което е прави в най-луксозните сгради, е сандвич от 2 реда тухли по 12,5 см и по средата 10 см минерална вата. И пак ще се чуват силни удари, и бормашини.

# 505
  • София
За шума от съседите - в така презряното от повечето вас ЕПК не чувам съседите. Само от едната страна апартамента се ползва за офис. От другите 3 си имам постоянно живеещи съседи. Лятото хората над нас изкарват цяла вечер на балкона - тогава ги чувам като си говорят.
Може би защото стените  са много дебели.
Все пак е предимство за по-чувствителните.

# 506
Много вълнуващо видео, но аз довършителни или каквито и да са материали не видях. Дори да бях компетентна (аз също не съм), едва ли може да се каже нещо. Струва ми се (изглежда ми) евтино направено в общите части. Аз не съм фенка на т.нар. "луксозни общи части", за мен са излишни пари на вятъра хвърлени, но все пак...

# 507
Забравих да вметна, че Контакт сити предават апартамента с поставен газов котел, радиатори и интериорни врати, поне така е описано на сайта. Отчитам го като плюс, макар че не съм запозната дали останалите фирми в бранша имат подобна практика.

# 508
.

Последна редакция: вт, 23 фев 2021, 13:28 от Daniel356

# 509
Котел и радиатори е ОК, но поставените врати водят до ред неудобства. Моят строител предлагаше и врати, но не и поставени, което е най-доброто. Поставяха ни ги когато поискаме, а можеше и да се модифицират - друг цвят, по-висок клас с доплащане и пр.
Обаче каза, че повече няма да прави така, защото нещата много се проточват във времето и фирмата за врати също не иска да ги прави на час по лъжичка.

Общи условия

Активация на акаунт