Хайде на театър - 8

• 96 422
  • 942
  •   1
Отговори
# 675
Много ми хареса Майстора и Маргарита в Младежкия, препоръчвам, с леки изключения така си представям книгата (ако има почитатели).
Със смесени чувства съм само за изпълнението на Ивайло Христов, макар че ако по време на представлението ме дразнеше леко, сега като се замисля, може би е бил правилно изигран Пилат Понтийски по този начин. Ще се радвам да чуя мнения за това, ако още някой го е гледал.
Койна Русева обаче е велика, а младият актьор, изиграл Азазел - страхотен!
   За мен спектакъла е много старомоден. Костюми и декор ми бяха непоносимо грозни, бутафорни и евтини. Духът на книгата го нямаше, но той по принцип е трудно да се постигне дори във филм. Актьорите не са лоши, но някак ползват добрите си стари номера - не ме изненада никой. Въпреки всичко препоръчвам спектакъла от образователна, гледна точка.

# 676
Заради отзивите ви тук за Бон Бон, се чудя да ходя ли да гледам новото представление на Сашо Кадиев и София Бобчева. Изглежда забавно...

# 677
  • София
Аз бях търсила отзиви за "Игра за двама" на Бобчева и Кадиев. В крайна сметка го гледах и останах доволна. Актьорите се превъплащават в няколко различни образа и играят по 10-15мин сцени с всеки от тях. Приятно и разтоварващо представление е, доста се посмях.

# 678
  • София
Много ми хареса Майстора и Маргарита в Младежкия, препоръчвам.....
   За мен спектакъла е много старомоден. Костюми и декор ми бяха непоносимо грозни, бутафорни и евтини. Духът на книгата го нямаше, но той по принцип е трудно да се постигне дори във филм. Актьорите не са лоши, но някак ползват добрите си стари номера - не ме изненада никой. Въпреки всичко препоръчвам спектакъла от образователна, гледна точка.
Харесаха ми и костюми, и декор, и хореография. Актьорите - освен Койна Русева и Ивайло Христов май никой друг не разпознах, така че не знам какви са номерата им.
Разбира се, всеки различно усеща постановките. Blush

# 679
  • София
Olive, много се радвам, че ти е харесала "Майстора и Маргарита"! Споделям резервите ти към изпълнението на Ивайло Христов. Определено не си представям Пилат от романа по този начин - като леко изкуфяло мърморещо старче. Наистина не знам защо беше избрал такава интерпретация на образа. Коровиев - Азазело и мен ме впечатли много.

# 680
Бях на премиерата на " Госпожица Юлия" в театър Възраждане. Прекрасна постановка, точно по моят вкус.

# 681
Бях на премиерата на " Госпожица Юлия" в театър Възраждане. Прекрасна постановка, точно по моят вкус.
Много хубави снимки видях от новото Госпожица Юлия. Изпитвам голямо любопитство. Скоро и аз ще го посетя.

# 682
  • София
Това е супер интересно! В театър 199 се играе "Госпожица Юлия" от години и в едната роля е щатна актриса от театър "Възраждане" Simple Smile
Любима пееса ми е, и аз ще тичам да го гледам, независимо от отзивите Simple Smile

(Актрисата играе жената на Рене в "Ало, ало", незабравима Simple Smile  )

# 683
Не е щатна във Възраждане, ако някога е била. В сайта на театъра има цялата трупа. Най-новото попълнение е Георги Няголов.

# 684
Прочетох, че май на Театър Азарян ще му хлопнат кепенците! НДК било опоскано от предишни и сегашни ръководства! Дано не се случи - този театър е с добър репертоар. Можеш да видиш спектакли, които ги няма по другите сцени. Стайлинга му е много красив. Личи си, че е правен с вкус. Дано властимащите помогнат в разрешаването на казуса. Актьорите от театъра призовават за подкрепа. За утре с компанията ми си купихме билети - дано помогнем. Колко е тъпо, че всяко създадено, хубаво нещо в БГ си намира своите екзекутори.

# 685
Ще гледаме "Вечерята" по Херман Кох в Театър София този вторник. Да видим дали ще ни хареса... Някой да сподели впечатления?

# 686
Аз не се впечатлих от тази пиеса.

# 687
Ще гледаме "Вечерята" по Херман Кох в Театър София този вторник. Да видим дали ще ни хареса... Някой да сподели впечатления?
На мен лично много ми хареса. Бих го гледала отново. Засяга наболели въпроси в съвремието ни и те кара да се замислиш, докъде би стигнал самият ти ако си изправен пред проблемите на героите.

# 688
  • София
Беше отдавна, но и на мен ми хареса. По времето, когато я гледах, бях голям фен на Херман Кох и изчетох всички преведени на български книги, така че и сравнението с книгата не ощетяваше постановката. Имаше някакви неща, които ме подразниха, но дори не помня какви и пак бих я гледала Simple Smile

# 689
Ами... изгледахме я "Вечерята". По едно време започна да цикли на едно място и ми писна. Първоначално се стреснах, че е с микрофони и с високоговорители, актьорите зад стъкло  като в аквариум,  рекох си "егаси театъра", ама после се оправиха нещата, хаха. Самият Театър София неремонтиран, изстрадал. На касата пробвах да платя с карта - ЦЪ! Не можело, няма ПОС, само кеш! В 2022 г.! Гардероб - ЦЪ! Якета и чанти в ръце, в скутове и в крака.

Последна редакция: вт, 22 мар 2022, 23:53 от diziler

Общи условия

Активация на акаунт