Хайде на театър - 8

• 96 448
  • 942
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Разочарована съм от Недоразбраната цивилизация в Малък градски театър Зад канала... Най-тягостната и неприятна постановка, която съм гледала напоследък. Имах желание да избягам на 15-тата минута....
Точно така се чувствах на "Всички обичат Гари"
В ролята на Гари - директорът на Сатиричния театър.
Трудно подтисках желанието си за бягство. Но имаше антракт и се спасих.

Допълвам: героите са изкуствени, преекспонирани, само реплики и вървеж по сцена. Режисурата е трагична . Или може би сценарият? Това не знам и не искам да знам.

Последна редакция: вт, 15 фев 2022, 11:38 от ЗаСлон

# 571
  • София
Много е сложно с комедиите. Иска ми се да заведем децата на хубава комедия, обаче след един спектакъл на Теди Москов, който едва изтърпях, склещена в средата на реда и без антракт - не смея Joy Много им хареса "На тятър съм" в Сфумато, аз и преди май съм споделяла, но не се играе напоследък. "Той е дяволът", ако го броим за комедия, също им хареса, както и "Разделям двойки по домовете". Но май на нищо в Сатиричния не сме ходили.

Чудя се дали "Ива е онлайн" в 199 ще е ОК за начални тийнове - някой гледал ли го е? Същото се питам и за "Вечеря с приятели", milmich го е препоръчала преди два поста.

# 572
  • София
За ранни тийнейджъри препоръчвам "Преподавай трудно". Не е за деца, но е напълно разбираем за тях. Има и няколко героя деца. Моноспектакъл е Simple Smile

"Приятно ми е, Ива" също е подходящ, но не е толкова комедиен. За следващия й спектакъл нямам отзиви.

# 573
Много е сложно с комедиите. Иска ми се да заведем децата на хубава комедия, обаче след един спектакъл на Теди Москов, който едва изтърпях, склещена в средата на реда и без антракт - не смея Joy Много им хареса "На тятър съм" в Сфумато, аз и преди май съм споделяла, но не се играе напоследък. "Той е дяволът", ако го броим за комедия, също им хареса, както и "Разделям двойки по домовете". Но май на нищо в Сатиричния не сме ходили.

Не знам колко големи са децата, но миналата седмица гледах “Вечеря за тъпаци” и смея да кажа, че това е най-смешното представление в Сатирата, което съм гледала. Много ми хареса. Според мен за деца 12+ е ОК. Аз дори бих завела сина ми, който е почти на 11.

# 574
  • София
За ранни тийнейджъри препоръчвам "Преподавай трудно". Не е за деца, но е напълно разбираем за тях. Има и няколко героя деца. Моноспектакъл е Simple Smile
Гледахме го, да. От постановките на Здрава Каменова повече им допадна "Кукувици", но и това им хареса.
Аз нещо не можах да възприема "Приятно ми е, Ива" - може би не отидох с нагласата, че ще гледаме нещо като standup комедия. Чак към края ми допадна. Сега гледам, че "Ива онлайн" има номинации за Аскеер, може би си струва да се види и се чудя дали и тях да заведа.
@bebitta Благодаря и за препоръката за "Вечеря за тъпаци"!

# 575
  • София
Dandelion, кажи повече за "Кукувици"! А на теб хареса ли ти?

"Жената е странно животно" разбираема ли е за деца?

# 576
  • София
Dandelion, кажи повече за "Кукувици"! А на теб хареса ли ти?

"Жената е странно животно" разбираема ли е за деца?
На мен "Кукувици" ми хареса много. Има и смях, и много емоционални моменти, които те хващат за гърлото. Ние всъщност само тези три неща на Здрава Каменова сме гледали: "Кукувици", "Извънредно положение" и "Преподавай трудно" и точно в този ред ги оценихме единодушно Simple Smile

# 577
Разочарована съм от Недоразбраната цивилизация в Малък градски театър Зад канала... Най-тягостната и неприятна постановка, която съм гледала напоследък. Имах желание да избягам на 15-тата минута....
Точно така се чувствах на "Всички обичат Гари"
В ролята на Гари - директорът на Сатиричния театър.
Трудно подтисках желанието си за бягство. Но имаше антракт и се спасих.

Допълвам: героите са изкуствени, преекспонирани, само реплики и вървеж по сцена. Режисурата е трагична . Или може би сценарият? Това не знам и не искам да знам.

Точно за това представление имам билети утре с толковаааа големи надежди, че ще бъде забавно, разтоварващо.

А коментирали ли сте в темата "На живо" на Александра Сърчаджиева?
Не можах да да видя мнения.

# 578
  • София
Гари го гледах около премиерата. Минала е половин година, може да са го оправили. Актьорите не обичат да канят близките си на премиерите, все не е готово, все "не се е получило". Надежда има !
Има една много свежа актриса (само една),  ще видиш коя е Simple Smile
Приятно гледане!

# 579
Гари и аз го гледах на премиерата, писахме си тогава със ЗаСлон. Аз го издържах до края, ама едвам...На мене също ми хареса същата актриса.

На живо го гледах пак есента. Хареса ми, но не е уау.

# 580
  • София
Много е сложно с комедиите. ...

Чудя се дали "Ива е онлайн" в 199 ще е ОК за начални тийнове - някой гледал ли го е? Същото се питам и за "Вечеря с приятели", milmich го е препоръчала преди два поста.

Аз, аз, аз! Щях да пиша, но се отнесох и забравих. Blush Гледахме го оня ден, но без детето, като се замисля, спокойно бих я завела на него /почти 15 г./, не се сещам за някакви притеснителни моменти или поне не ми е направило неприятно впечатление. Хареса ми, аз харесах и предишната й постановка - свежа и различна е. Отново е по-скоро stand up представление с много смешни, но и тъжни и лични моменти - определено те хваща за гърлото, мен лично ме разплака на моменти. Мисля, че си заслужва номинацията за водеща женска роля, както и за режисьор, но май Икар, не Аскеер:
https://impressio.dir.bg/stsena/yasni-sa-nominatsiite-za-dalgooc … nagradi-ikar-2022

На мен Той е дяволът ми беше доста зловещ, не толкова комедиен, даже за деца май не бих го препоръчала. Няма нищо секуално или вулгарно, но имаше нещо много зло в героя на М. Билалов.
Нещо приятно /не чак суперсмешно, но забавно/ гледахме с тийнове пак в 199 - Семеен съвет.

Имам билети и за Майстора и Маргарита и очаквам с голямо нетърпение!

# 581
  • София
Olive, чакам отзиви за Майстора и Маргарита! Също така видях, че днес е премиерата на новата постановка със Сашо Кадиев и София Бобчева - "Игра за двама". Има ли вече някой с впечатления? Относно моноспектакъла "На живо" на Алекс Сърчаджиева за мен си заслужава да се види. Разказва за живота си, аз лично и си поплаках малко.

# 582
  • София
Имам билети и за Майстора и Маргарита и очаквам с голямо нетърпение!
Много ще ви хареса! Гледахме го на 30 декември и по много хубав начин затворихме годината с него Simple Smile Децата също бяха зашеметени, а си мислех, че постановката ще е трудно разбираема ако не си чел книгата. Оказа се, че действително много неща остават неразбираеми, но пък после много говорихме по време на късната вечеря. Подгответе се за 2 часа и половина без антракт, но минават като миг.
Имахме билети на първи ред и се наложи да ни местят, ще видиш защо Joy

# 583
  • София
Свалих си книгата сега, много отдавна съм я чела, да си припомня.  Simple Smile

# 584
  • София
И от мен препоръка за "Майстора и Маргарита". Това е една от най-любимите ми книги и съм много "ревнива" към всяка интерпретация на романа. Отидох с големи резерви, но много ми хареса. Постановката е чудесна. Много сполучлива сценична версия, с изчистена режисура и сценография. Разбира се, няма как в 2 часа и половина да се вкарат всички линии и детайли, но я почувствах близка до духа на романа.

Бях във възторг от актьорската игра, особено на младите талантливи актьори, които играят изключително вдъхновено и се раздават на 200%. Бих отбелязала специално Боян Арсов (Азазело/Коровиев), Юлиан Петров  (Иван Бездомни), Ахмед Юмер (Бегемот), Рая Пеева ( Маргарита) и разбира се, Койна Русева в ролята на Воланд.

Силно препоръчвам! Лично аз ще гледам представлението още веднъж до края на сезона.

Общи условия

Активация на акаунт