КАРТИ ТАРО - ТЕМА 25

• 28 355
  • 733
  •   1
Отговори
# 360
Попитах :"Ще ми помогне ли този човек?"
Изтеглих:
8 купи
5 жезли
Върховния жрец

Не знам какво да мисля?
Някой с мнение?
Благодаря!

Твърде малко информация има във въпроса и доста общо казано - "Ще ми помогне ли този човек? "
Ето един такъв общ и завоалиран отговор от Таро: Развитие ще има, но не се знае дали резултата ще е добър за Вас или не. Не разчитайте на съчувствие.

Забелязвам една тенденция, колкото повече се опитваме да прикриваме истинските си въпроси и вълнения от Таро, толкова повече Таро отговаря или с карти за ситуация / само големи аркани/ или с такива карти, на които да се чуди човек какво искат да ни кажат.

Sleepy B Двете комбинации:
Шестица мечове, Любовниците и Рицар на пентаклите
6 чаши - император, Паж пентакли

Наличието на шестиците и Влюбените, показва, че си смесила личните с професионалните отношения, объркала  си приятелските отношения с други / това показва наличието на Рицар пентакли / и от там е дошло разочарованието. В цялата драма има замесено друго момиче и може би точно от това те е заболяло толкова много. Аз професионални проблеми в комбинациите не виждам, в смисъл наказание от шефове, мъмрене, грешки в работата и т.н.

Много хубав цитат от филма " Братя" снощи- "Точно когато всичко се обърка се появяват нови възможности! "
А.Ник. мога да кажа, че не съм объркала отношенията. Единствено мога да кажа че гледам на моя шеф като на по-голям брат. Освен някоя колежка да ми е подляла вода, не знам какво може да бъде това друго момиче. Въпросът ми е чисто професионален - беше ми обещано повишение на позицията така че да отговаря реално на това което аз реално върша. В замяна на това получих само съвсем символично увеличение на заплатата. Разбирам че като не съм дала тоя детайл са възможни всякакви тълкувания, но нещастието ми иде от това, от липсата на признание и адекватност. Отношенията ми на работа са само професионални с всички работя добре, с едни се харесвам повече отколкото с други, разбира се.

# 361
Нищо съществено няма да ти се случи на работа в идните 3 месеца ,Императора на позволява каквото и да е развитие за момента,нещата са застинали и капсуловани,има си ред и йерархия,с които трбява да се съобразяваш.
Ще си продължат както преди ,успокой се .

# 362
6 чаши, император, паж пентакли
Картите са за състояние, не показват действие. С 6 чаши на 1ва няма действия и следващ император. Паж пентакли, може би се чувстваш като начинаещ в момента, един паж не може да раздвижи императора. Но 6 чаши, когато се появява в трудни моменти, дава съвет да се върнем в минала подобна ситуация, когато също не ни е било лесно и да извлечем поука от минало подобно преживяване, за да си помогнем в настоящия момент.Така бих си тълкувала картите аз.

# 363
Благодаря ви на всички момичета за помощта. Ако искам да развива нещата, то трябва да го направя извън фирмата, разбрах ви. Хубав ден от мен Simple Smile

# 364
Скрит текст:
Изтеглих:
8 купи
5 жезли
Върховния жрец

Не знам какво да мисля?
Някой с мнение?
Благодаря!

Твърде малко информация има във въпроса и доста общо казано - "Ще ми помогне ли този човек? "
Ето един такъв общ и завоалиран отговор от Таро: Развитие ще има, но не се знае дали резултата ще е добър за Вас или не. Не разчитайте на съчувствие.

Забелязвам една тенденция, колкото повече се опитваме да прикриваме истинските си въпроси и вълнения от Таро, толкова повече Таро отговаря или с карти за ситуация / само големи аркани/ или с такива карти, на които да се чуди човек какво искат да ни кажат.

Наличието на шестиците и Влюбените, показва, че си смесила личните с професионалните отношения, объркала  си приятелските отношения с други / това показва наличието на Рицар пентакли / и от там е дошло разочарованието. В цялата драма има замесено друго момиче и може би точно от това те е заболяло толкова много. Аз професионални проблеми в комбинациите не виждам, в смисъл наказание от шефове, мъмрене, грешки в работата и т.н.

Много хубав цитат от филма " Братя" снощи- "Точно когато всичко се обърка се появяват нови възможности! "
А.Ник. мога да кажа, че не съм объркала отношенията. Единствено мога да кажа че гледам на моя шеф като на по-голям брат.

Аз не разбирам! Шефа ми е мъж, никога, ама никога не съм си и помисляла да гледам на него като на брат, приятел, близък или не знам и аз какъв по - различен от шеф, който иска от мен работа и ми плаща за труда! Скоро едно друго момиче не помня кое, питаше усилено за някакъв мъж, вълнуваше се за него, дори не помня въпросите, но когато аз я попитах какъв й е на нея заради картите, защото видях в тях нещо, бил й като брат и живо се интересува от него от загриженост!!! За мен думата брат е с друго значение, но пак подчертавам, явно нещо аз съм объркала значенията и понятията.
Но комент повече от това!

# 365
Скрит текст:
Изтеглих:
8 купи
5 жезли
Върховния жрец

Не знам какво да мисля?
Някой с мнение?
Благодаря!

А.Ник. мога да кажа, че не съм объркала отношенията. Единствено мога да кажа че гледам на моя шеф като на по-голям брат.

Аз не разбирам! Шефа ми е мъж, никога, ама никога не съм си и помисляла да гледам на него като на брат, приятел, близък или не знам и аз какъв по - различен от шеф, който иска от мен работа и ми плаща за труда! Скоро едно друго момиче не помня кое, питаше усилено за някакъв мъж, вълнуваше се за него, дори не помня въпросите, но когато аз я попитах какъв й е на нея заради картите, защото видях в тях нещо, бил й като брат и живо се интересува от него от загриженост!!! За мен думата брат е с друго значение, но пак подчертавам, явно нещо аз съм объркала значенията и понятията.
Но комент повече от това!
А Ник нито имам чувства към човека, нито отношения. Подкрепя ме и ме насърчава в работата ми и аз му вярвам, съветва ме и аз го слушам. Нито веднъж не си е позволил непрофесионално отношение към мен нито аз към него. Държи се с мен както с всички хора от отдела ни, подкрепящо и всички го харесваме. Даже не съм питала за него за бога.

# 366
Sleepy B, общото между двете комбинации
6 меч, Любовниците, Рицар пентакли и
6 чаши, Император, Паж пентакли

е, че, независимо колко усилия смяташ, че полагаш и колко компетентна си в работата си, се нуждаеш от повишаване на квалификацията и задълбочаване на познанията си по материята, с която работиш. За да искаш увеличение на заплатата е нужно не само количество, но и качество на свършената работа и заявяване на потенциал, който се подплатява само с обучение и самоусъвършенстване.
6 меч и паж пентакли говорят директно за нуждата от обучение, а Любовниците за това, че е нужно да станеш самостоятелна в решенията си - не само да напуснеш работата, това е много лесно, но и да можеш да вземаш адекватни самостоятелни решения в процеса на работа. Те също показват и неочакваното развитие на нещата за теб, неочакваното събитие.
Нужно е да се върнеш назад и да укрепиш и знанията и позициите си. Императорът не показва само твоя шеф, показва нуждата от дисциплина.
Така че, ако искаш да те оценят по достойнство, влагай усилия в себе си.

Последна редакция: чт, 25 фев 2021, 09:19 от Silky_soft

# 367
Sleepy B, общото между двете комбинации
6 меч, Любовниците, Император, Паж пентакли и
6 чаши, Император, Паж пентакли

е, че, независимо колко усилия смяташ, че полагаш и колко компетентна си в работата си, се нуждаеш от повишаване на квалификацията и задълбочаване на познанията си по материята, с която работиш. За да искаш увеличение на заплатата е нужно не само количество, но и качество на свършената работа и заявяване на потенциал, който се подплатява само с обучение и самоусъвършенстване.
6 меч и паж пентакли говорят директно за нуждата от обучение, а Любовниците за това, че е нужно да станеш самостоятелна в решенията си - не само да напуснеш работата, това е много лесно, но и да можеш да вземаш адекватни самостоятелни решения в процеса на работа. Те също показват и неочакваното развитие на нещата за теб, неочакваното събитие.
Нужно е да се върнеш назад и да укрепиш и знанията и позициите си. Императорът не показва само твоя шеф, показва нуждата от дисциплина.
Така че, ако искаш да те оценят по достойнство, влагай усилия в себе си.
Благодаря ти Силки! Ще те послушам

# 368
Изтеглих:
8 купи
5 жезли
Върховния жрец

Не знам какво да мисля?
Някой с мнение?
Благодаря!
Ще помогне.

# 369
  • там, където ми харесва
Здравейте, търся друго мнение по следната подредба:
Крал чаши Паж меч Светът
Въпросът е: Какво чувства към мен Р., като Р. е жена и въпросът не е любовен.
Благодаря на отзовалите се. Smile

# 370
Има нещо много важно в Таро и то е, когато се коментират карти, да са точно изтеглените карти и да не се бъркат с други. Може би понякога в бързината или несъзнателно, но съм забелязала, че се допускат такива грешки и една от тях е " подмяната" на Рицар с Паж.
Каква е разликата между Рицар пентакли и Паж пентакли? Първата и основна разлика е, че при Рицарите има действие, а при Пажовете само идея или проект. Друга разлика, при Паж пентакли, пентакъла е на нивото на главата, т.е на очите и ума / Таро на Уейт / докато при Рицар пентакли, пентакъла е пред сърцето. Пажът пентакли е описан на доста места като общуване с приятел, нужда от помощ, жест.....докато Рицаря е описан като случване, бавно, защото конят на картинката е спрял, но все пак загатва, че е тръгнал за някъде и рано или късно ще стигне до целта. Тук обаче, основното е, че на сърцето му е някакво ново и интересно занимание, нещо, което го вълнува толкова много, че почти е спрял пътя си.  Разбира се това са само една малка част от значенията на двете карти, но разликите са големи.
Написах всичко това, защото наистина е важно много добре да се гледа и прави разлика при изтеглените карти.

Последна редакция: чт, 25 фев 2021, 08:11 от a.nik

# 371
Аз ще се включа само с едно малко уточнение, че също много важно в Таро е да се тълкува вярно, а не да се пишат изсмукани от пръстите фантасмагории.
Формалното объркване на паж с рицар не е подмяна, а печатна грешка. Много е важно да се четат тълкуванията, а не да се раздават поучения.
Има една много добра поговорка, изключително подхождаща за случая -  виж гредата в своето око, нежели сламката в окото на ближния.

# 372
Здравейте,ако някоя от вас би могла да ми помогне с отговор на въпроса,кога живота ми ще се стабилизира и нормализира,от година съм в  доста тежка депресия ,нищо не ми върви,само лоши работи,и на мен и на семейството ми, и търся малко светлина в тунела

# 373
  • Варна
Здравейте, може ли помощ за тълкуване?
Императрицата, 3 мечове, Крал мечове. Въпросът е дали ще вземат лицето Х на работа. Императрицата е хубава карта, но не знам как да тълкувам Краля на последна позиция. А иначе конкретен отговор се очаква вторник от работното място и е хубаво, че ще мога да върна адекватна обратна връзка тук.
Мисля,че не . Императрицата е хубава карта,но не и до тези .
3 меча не е никак добра карта за сделки,работа ,договори,а Крал меч на трета не мисля,че води нещата до положителен край. Освен това смятам,че тази работа не е съвсем по вкуса на питащия ,малко като компромисен вариант ,сякаш чака от доста време ,избирал е от различни варианти , все недотам хубави,но с този мисля,че няма да стане.

Ще чакам да дадеш отговор.
Днес са се обадили на жената от следващия понеделник, че може да започне работа там и да прецени "ако ѝ харесва".Реално не се знае още какво ще се случи в крайна сметка, но обаждане с положителен отговор има поне, колкото и работата да не е това което е искала да прави.
Че не й се нрави се вижда по 3 меча. Има склонност да изчаква по Императрицата и 3 меча. Кажи след седмица дали са се получили нещата, но според мен няма.
Малко дълъг стана цитатът, но го слагам така, за да се проследи. Към днешна дата, въпреки обаждането, жената е решила да изчака защото е имала предложение и от друго място. В крайна сметка, решила е да отхвърли тази работа заради конкретни условия, които са били поставени. Наистина, както каза menarini, нямаше положителна развръзка. Благодаря! Картите пак показаха.

# 374
И аз ти благодаря, че връщаш инфо, макар картите да са наистина категорични Wink

Общи условия

Активация на акаунт