Работа, CV-та, HR-и, съвети - 73

• 32 977
  • 749
  •   1
Отговори
# 555
Онлайн интервютата хич не са задължителни. Хоум офисът също. Не знам защо така си решила. Като толкова те притеснява - отказваш и готово. Не виждам какво толкова е станало. По отговорите ти съдя, че не си готова ти да правиш компромиси, очакваш такива само от работодателя, но той процесът е двустранен.

# 556
Тук има нещо, което трябва да обмислиш много добре. Щом правят и интервютата присъствено, това значи, че работят само от офиса. Ако те изберат, ще трябва всеки ден да си в този същия офис, в който не желаеш да отидеш за час интервю. Явно не е удачен за теб вариант.

# 557
Аз виждам, че проблем за теб са пътните разходи, а ситуацията в страната с вируса  е оправдание. При нормална ситуация, пак ли щеше да настояваш за онлайн интервю? Мисля, че когато търсиш работа на отдалечено място за теб, трябва да си наясно, че първо трябва да дадеш, за да получиш. Всеки иска да стои на дивана и работодателите да му почукват на вратата, ама няма как да се случи.

# 558
Тук има нещо, което трябва да обмислиш много добре. Щом правят и интервютата присъствено, това значи, че работят само от офиса. Ако те изберат, ще трябва всеки ден да си в този същия офис, в който не желаеш да отидеш за час интервю. Явно не е удачен за теб вариант.
Това не е непременно така. Мен са ме викали на интервю в празен офис. И не се очкваше да съм в офиса по време на пндемията.

# 559
  • София
Soft_Rain а ти попита ли: Извинявайте в момента ми е притеснено за срещи на живо а и трябва да пътувам до столицата, бихте ли се съгласили поне първото интервю да е дистанционно?  или дойде тук директно да се оплачеш?

# 560
Разбира се, че попитах. Не пожелаха. Не очаквах, че тук ще стане такава драма за това, че кандидат е поискал първо онлайн интервю. Каква ли не вече ме нарекоха, което е абсурд. Интервюто е двустранен процес, така че аз също преценявам дали работодателят ме устройва или не. Пандемията не е оправдание, а една голяма причина именно тези интервюта да са онлайн, след като интервюиращите не носят и маски наживо, за мен не е окей. Имала съм много интервюта проведени онлайн, също когато си намерих работа в чужбина всичко се случи онлайн и не е имало никакви драми.

# 561
  • София
И ако се одобрите взаимно едва ли толкова лесно ще намериш удобна квартира. А и как ще я търсиш без реален оглед?

# 562
Спокойно де, не е твоето място. Приеми подобен отказ като тест и доказателство за несъвместимост. Нямаше да може да стане работата, кой знае колко още неща щяха да излязат за нехаресване и от двете страни.

# 563
  • Mars Hotel
Интервюто е двустранен процес, така че аз също преценявам дали работодателят ме устройва или не.
Ами именно, де - казваш не и толкова. Няма нужда от драма, мрънкане и тропане с крак тип "длъжни са."

# 564
Спокойно де, не е твоето място. Приеми подобен отказ като тест и доказателство за несъвместимост. Нямаше да може да стане работата, кой знае колко още неща щяха да излязат за нехаресване и от двете страни.
Потвърждавам. Това ми се случи докато си търсех работа това лято в чужбина. Отидох на интервюто лично, но на самото интервю им излязоха толкова камъни, че съжалих.

# 565
  • София
Аз и не бих се срещала с HR агенция, особено в друг град. От опита ми с тези фирми това е загуба на време.
Бих кандидатствала директно в конкретни фирми.
На повечето места сега е онлайн.
Миналия месец бях на интервю онлайн, в банка.
В темата четох, че можел hr да стои отсреща и да ти подсказва, което е супер смешно, не виждам, как ще стане. Ако на интервюто има технически въпроси, както беше при мен, няма как за ровиш в нета и да гледаш, докато си с камера.
Успех, Софт Рейн, и дано намериш работа бързо!

# 566
Здравейте момичета, не съм се включвала до момента в тази тема, но много ще се радвам за вашия съвет предвид дилемата, в която съм в момента.
Без да изпадам в подробности,  в процес съм на търсене на нова работа и се чудя как да постъпя. Имам възможност да започна на място, където колективът, средата, работно време   и самата работа, вкл. като възможности за развитие изглеждат много добре, но парите са  малко.  Това е и единственият минус .Може да има бонуси, но може и да няма, а заплатата е направо като за неквалифициран труд. Ходих на две интервюта и трябва да дам отговор съвсем скоро.
В същото време ми се обадиха съвсем случайно шефовете от предишна работа, където напуснах преди повече от 3 г., Със зелена светлина да се върна отново при тях  и ми предстои разговор другата седмица. Там вероятно ще ми предложат доста по-висока заплата ( или поне аз ще поискам Simple Smile, но средата е доста отровна и съвсем си затварям пътят за професионално развитие. Остана ли още няколко години, направо трябва да се пенсионирам там. От друга страна, нещата са ми познати като цяло и стресът ще е по-малко, но като си спомня  колко много исках да се махна..и сега да се връщам назад...
Не съм притисната до стената да започна работа веднага ( да е жив и здрав мъжът ми Simple Smile) и  мога да продължа да ходя по интервюта, но сега като цяло възможностите са по-ограничени в този сектор и е рисковано. Буквално ме е страх, че може с години да не си намеря работа.
Наистина е трудно да взема решение, защото гледам сериозно на нещата и не ми се лута насам -натам. Не съм от хората, които сменят лесно работа или други неща Simple Smile
Та с две думи: ако имате колебания за бъдещата работа, кой е водещият фактор при вас? Заплата, среда , развитие ?

# 567
  • София
За мен водещо е работната среда / климат.

# 568
Предполагам, щом можеш да си позволиш да стоиш без работа, не би било проблем и да работиш за ниска заплата. Ако на първото място имаш възможност за развитие или след като натрупаш опит, би могла да си намериш по-добре плащащо място, какво губиш?

# 569
Та с две думи: ако имате колебания за бъдещата работа, кой е водещият фактор при вас? Заплата, среда , развитие ?
При равни други условия (напр. работно време, местоположение, отпуски) ако съм финансово "притисната" ще избирам според 1.заплата, 2. развитие, 3. среда.
Ако имам намерение да израствам и надграждам в кариерата: 1.развитие, 2. среда, 3. заплата.
Ако ще работя само за трудов стаж: 1. среда, 2. заплата, 3. развитие.
Успех!

Общи условия

Активация на акаунт