Работа, CV-та, HR-и, съвети - 73

• 33 534
  • 749
  •   1
Отговори
# 465
Да не дава Господ на никой да работи на такова място.
Напротив, това са високотехнологични производства и са супер интересно и добро място за работа. Просто изискват дисциплина. Там винаги има кой да те смени, за да излезеш. Просто трябва да сигнализираш, че искаш да излезеш. Което вие сведохте до "да искаш разрешение да ходиш до тоалетна". Не искаш разрешение, но съобщаваш, че имаш нужда да излезеш, за да дойде някой да застане на машината вместо теб. Особено ако работата е в чиста стая. Защото влизането и излизането в такова работно помещение си има специфичен ред.

Така е.

# 466
  • Бургас
Някои хора като чуят машина, си представят нещо не много голямо. В производстата машините с поточни линии са огромни колкото целия цех. Ако едно нещо спре, спира всичко. Ето защо в някои производствени фирми лятото спират цялото производство и всички излизат в отпуска, не може да се изреждат по трима-четирима.

# 467
  • София
Здравейте момичета, в страшна дилема съм. Работя в момента по проект, като срока на договора ми е до декември тази година. Имам предложение за работа, която обаче е по заместване за майчинство от 2 год. Дилемата ми е, дали да приема новото предложение, или да изчакам до към края на лятото за да търся активно работа. Реално тук, те ми писаха чрез LinkedIn, другата дилема за която се чудя, освен че ме притеснява срока на договора, сега се работи хоум офис, но когато се върнем обратно в офиса попитах дали е възможно парко място, може и платено от мен, няма значение, просто място където да съм сигурна, че мога да паркирам колата си, тъй като се движа с патерици (съответно имам и ТЕЛК) и колата ми е основното средство за движение на дълги разстояния. Казаха на интервюто, че ще говорят с други отдели и т.н. тъй като реално няма паркинг за служители, но ще видят какво ще измислят. Но аз днес до края на деня трябва да дам отговор, като все още и нямам отговор от тях дали има възможност да ми осигурят парко място. На сегашната ми работа имам, пак сме хоум офис, но е факт че няма опция за удължаване на договора след декември месец...Наистина съм в чуденка...

# 468
Здравейте момичета, в страшна дилема съм. Работя в момента по проект, като срока на договора ми е до декември тази година. Имам предложение за работа, която обаче е по заместване за майчинство от 2 год. Дилемата ми е, дали да приема новото предложение, или да изчакам до към края на лятото за да търся активно работа. Реално тук, те ми писаха чрез LinkedIn, другата дилема за която се чудя, освен че ме притеснява срока на договора, сега се работи хоум офис, но когато се върнем обратно в офиса попитах дали е възможно парко място, може и платено от мен, няма значение, просто място където да съм сигурна, че мога да паркирам колата си, тъй като се движа с патерици (съответно имам и ТЕЛК) и колата ми е основното средство за движение на дълги разстояния. Казаха на интервюто, че ще говорят с други отдели и т.н. тъй като реално няма паркинг за служители, но ще видят какво ще измислят. Но аз днес до края на деня трябва да дам отговор, като все още и нямам отговор от тях дали има възможност да ми осигурят парко място. На сегашната ми работа имам, пак сме хоум офис, но е факт че няма опция за удължаване на договора след декември месец...Наистина съм в чуденка...

Аз бих приел офертата, но САМО ако са сигурни в това, че могат да осигурят парко място. Това, че е по заместване на майчинство не означава след 2 години да те изплюят, а ако се справяш да те оставят. На твое място бих казал - приемам офертата ако включва и парко място, ако не включва - съжалявам отказвам вашата оферта, защото .....

# 469
Аз на последната си работа,така отидох да замествам по майчинство и останах девет години.След това се разболях,изкарах си болничните,напуснах и отидох на борсата и след това пак се върнах.Така ще си осигуриш работа за две години напред,а тук си до декември.А може и след това да останеш.

# 470
  • София
shokomen и bubolina73 , благодаря за мненията! Позицията наистина доста ми допада, а и другият плюс е че е поне с 450лв нетно отгоре на сегашната ми заплата. За съжаление на този етап, не могат да ми дадат конкретен отговор за парко мястото...Аз трябва да отговоря до днес края на работния ден, а те могат да ми отговорят конкретно след седмица-две, може би и повече. Понеже чисто структурно зависело от доста хора, работата е до голям мол, евентуално там мога да паркирам за най-близо, иначе това да паркирам в околните улици и да ходя до офиса в зима и сняг е абсурдно в моето положение. За съжаление май минусите са повече на този етап отколкото плюсовете ...

# 471
marsala, а това с паркирането в мола е вариант, не те ли устройва? Дори и да плащаш, щом ще си и на по-висока заплата...само ти можеш да прецениш.
Някой наскоро да е бил на интервю във банковият сектор? Интересува ме как се случват сега на живо или с онлайн връзка

# 472
  • Бургас
Все съм се чудила, въздържала съм се досега да попитам, но след сравнението с хлебарки не мога да не задам въпроса - защо е тази злоба и подценяване на труда на хората, които работят в офис? Снизходителните определения като "офисен планктон", "разхождащи токчета" и прочее красноречиви за изказващия ги реплики по-скоро ме забавляват, но "хлебарките" вече ми дойдоха в повече. Защо е тази неудовлетворителна неприязън? Да не би всички работещи извън офис да са ядрени физици, пък ние да не сме разбрали?
Докога с това ганьовско профанско пренебрежение към чуждия труд? Да ви идва на акъла, че за някой над вас вие сте хлебарките? 
Все пък си мисля, че има и по-възпитан начин да се изкаже мнение.

# 473
За паркирането може да попитате собственика или управителя на паркинга в мола,за инвалидите все ще има някои отстъпки или може да направят компромис.Със синята карта нямате ли право да ползвате инвалидно място? И 450 лева повече,за две години сигурни никак не са малко.А след двете години можете да отидете на борсата.Колкото по-голяма е заплата,толкова по-голямо ще е обезщетението.

# 474
  • София
За паркирането може да попитате собственика или управителя на паркинга в мола,за инвалидите все ще има някои отстъпки или може да направят компромис.Със синята карта нямате ли право да ползвате инвалидно място?
Синята карта само позволява паркирането на инвалидно място и когато е зелена или синя зона, безплатно паркиране до 4часа. Може би единственият вариант е да паркирам в мола, като първите 2 ч. са безплатни, останалото време да си плащам...

# 475
Да, за съжаление и ние сме до мол и проблема с паркинга е огромен. Няма места за всички желаещи служители. Просто си плащаш в мола или паркираш около него.

# 476
  • София
В мол забрави, на няколко часа ще трябва да изкарваш колата и е ужас. Плюсовете са ти повече, говори за постоянен хоум офис отколкото за паркомясто? Първото по-лесно би се уредило, ако за второто хората нямат яснота.

# 477
Изказването за хлебарките е провокирано от въпроса как може да питаш за тоалетна и мнения като "Ако не дават 2000 лв, не работете там!"
Не всичко е офис.

# 478
  • I want it all and I want it now.
Приеми мястото, а за паркинга ще се разберете, може и да не се наложи предвид, че повечето са хоум офис.

# 479
Във фирмата в която работя,работниците вземат повече от хлебарките.И нямат проблем с ходене до тоалетна,хапване на нещо дребно в работно време,говорене по телефон за кратко и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт