Работа, CV-та, HR-и, съвети - 73

• 32 988
  • 749
  •   1
Отговори
# 525
Искат ми интервю наживо в столицата. И то първо интервю, не мисля, че е удачно. Става въпрос за работа в офис.

# 526
  • София
На мен ми харесват интервюта наживо. Така виждам и къде е работното място.

# 527
Аз не виждам проблем да е дистанционно, пак ще се видим в реално време, а и няма да има някакви задачи, които да се решават там... Нали уж повечето интервюта бяха онлайн предвид обстановката, причини бол.

# 528
Може да откажеш, зависи колко искаш работата. Аз не бих отказала интервю.

# 529
Естествено, че мога да откажа, не е там въпросът. На мен са ми немалко разходи, а и е пандемия. Отделно, че не е второ или трето интервю, такива гимнастики са ми напълно излишни.

# 530
Ами, значи отказваш.

# 531
Естествено, че мога да откажа, не е там въпросът. На мен са ми немалко разходи, а и е пандемия. Отделно, че не е второ или трето интервю, такива гимнастики са ми напълно излишни.

Много разглезени станахме с тия онлайн интервюта нещо. Защо го приемате вече за даденост? Преценили са, че на онлайн интервюта може да се послъгва за знанията с бърза проверка в интернет на отговора след зададен въпрос.

# 532
Що за глупост? Как се послъгва като се гледаме лице в лице и ще видят, ако някой рови нещо в интернет, ръцете ми се виждат къде са по време на интервю. Имаме технологии, все пак сме в 21-ви век и то в пандемия. Да ми платят пътя до София и отивам. Писах, тъй като няколко човека тук споменаха, че интервютата се провеждат онлайн в момента, явно само читавите фирми, другите хич не им пука, че е пандемия и не е желателно да си правим сбирки наживо. Заболеваемостта от ковид за страната не е никак малка, защото няма никакви мерки, а и да има не се спазват.

Последна редакция: чт, 11 мар 2021, 13:42 от Soft_Rain

# 533
Що за глупост? Как се послъгва като се гледаме лице в лице и ще видят, ако някой рови нещо в интернет, ръцете ми се вижда къде са по време на интервю. Имаме технологии, все пак сме в 21-ви век и то в пандемия. Да ми платят пътя до София и отивам. Писах, тъй като няколко човека тук споменаха, че интервютата се провеждат онлайн в момента, явно само читавите фирми, другите хич не им пука, че е пандемия и не е желателно да си правим сбирки наживо. Заболеваемостта от ковид за страната не е никак малка, защото няма никакви мерки, а и да има не се спазват.

Що за глупост ли? Сама го казахте - технологии. Нали осъзнавате, че на интервютата никой не гледа право в камера все едно си правим клипчета и трябва да направим връзка с хората, които гледат, а се гледа в самия монитор/надявам се, че осъзнаваш това/. Другото, което е - вече 90% от населението имат компютри и знаят как се пише на клавиатура имай предвид, че дори малките деца пишат супер бързо на клавиатура/прави си изводите/. Другото което е аз съм го правил това на интервю и ми се получи - бях одобрен в крайна сметка, но не приех. Ако си на лаптоп няма как да ти виждат ръцете + ако ти е безшумна клавиатурата без проблем може да се пише с едната ръка/както аз тогава направих/. Личи си, че нямаш много опит с онлайн интервютата.

# 534
Ти може да си го правил, но аз не си позволявам подобни глупости. Да търся отговори онлайн, все едно кой знае какво ще ме питат. И както казах ръцете ми се виждат на камерата, на лаптоп съм, но не съм си залепила главата за екрана, че да не се вижда нищо надолу.

# 535
Ти може да си го правил, но аз не си позволявам подобни глупости. Да търся отговори онлайн, все едно кой знае какво ще ме питат. И както казах ръцете ми се виждат на камерата, на лаптоп съм, но не съм си залепила главата за екрана, че да не се вижда нищо надолу.

Това е ясно, че не го правиш. Просто ти изтъквам причина защо някои работодатели не искат дистанционно интервю въпреки пандемията. Всеки може да се изхитри с много неща я листчета по екрана, я файл на word с помощни средства и т.н. Никой няма да забележи на къде ти се въртят очите. Съмнявам се камерата да ти е 4К Wink

# 536
Да ми платят пътя до София и отивам. Писах, тъй като няколко човека тук споменаха, че интервютата се провеждат онлайн в момента, явно само читавите фирми, другите хич не им пука, че е пандемия и не е желателно да си правим сбирки наживо. Заболеваемостта от ковид за страната не е никак малка, защото няма никакви мерки, а и да има не се спазват.

Чакай сега, ти кандидатстваш във фирма в София без да живееш там. Проблемът с придвижването си е твой, не на фирмата. Никой не е длъжен да провежда онлайн интервюта, понеже на друг така му е удобно. Като искаш, отиваш, като не, отказваш....това е!
Ако почнеш работа, така ли ще си поставяш изисквания за хоум офис понеже има заболеваемост? Много фирми не разрешават хоум, още повече за нови служители, които не са наясно с всичките си задължения...

# 537
Да ми платят пътя до София и отивам. Писах, тъй като няколко човека тук споменаха, че интервютата се провеждат онлайн в момента, явно само читавите фирми, другите хич не им пука, че е пандемия и не е желателно да си правим сбирки наживо. Заболеваемостта от ковид за страната не е никак малка, защото няма никакви мерки, а и да има не се спазват.

Чакай сега, ти кандидатстваш във фирма в София без да живееш там. Проблемът с придвижването си е твой, не на фирмата. Никой не е длъжен да провежда онлайн интервюта, понеже на друг така му е удобно. Като искаш, отиваш, като не, отказваш....това е!
Ако почнеш работа, така ли ще си поставяш изисквания за хоум офис понеже има заболеваемост? Много фирми не разрешават хоум, още повече за нови служители, които не са наясно с всичките си задължения...

Абсолютно. Аз сега се зачетох в нейния коментар. Що за наглост да ти платят пътя? Grinning Изключително странно поведение имаш Soft_Rain. Надявам се с това поведение да си намериш работа.

# 538
А не е ли нагло да ме карат да отида и после да нямам дори обратна връзка? Работодателите в днешно време са мнооого по-нагли и си позволяват какво ли не.
Не мисля, че е нагло или пък странно, че искам да се проведе интервюто онлайн, целият свят е в пандемия и се е пригодил в тези условия, пък българите трябва да сме наживо, 'щото сме по-умни от другите.

# 539
Брей, брей, брей!!!!

Продължавай в същия дух и отвсякъде ще те искат!

Общи условия

Активация на акаунт