Любители на кучета - 113

• 30 636
  • 750
  •   1
Отговори
# 300
Изпуснала съм ви. Като прочетох за Сигането и ми се сви сърцето. Дано бързо се възстанови. При нас капачка още няма. Вече и не чакам.

# 301
  • тук-там
Иланг, нашият вет консултант по храненето прави БАРФ храна и е от Пловдив. Доколкото разбрах, е и по-евтина от вносната. Ако решиш, мога да ти дам контакта да пробваш. До сега не съм чула никое куче, хранено с барф, да има някакви проблеми. Единствено би било при вас казус сигането да я хареса.
https://m.facebook.com/profile.php?id=738464586

# 302
mariat а сигурни ли сте, че капачката е изядена. Понякога чуждо тяло може да стои седмица време в стомаха и накрая като не излиза от зад, кучето повръща каквото има. А и ако няма промяна в държанието на кучето, значи няма проблем.
Иланг миличкия Саско. И аз го мисля и дано бързо да се оправя. Дано му подейства коктейла от инжекции. Давай му само чисто месце, гранулите има време да ги яде като се възстанови. По-важното е вода да пие.

Да се включа за външните обезпаразитяващи препарати. Някой спомена, че ефективен препарат да не лазят кърлежи няма, а аз да споделя, че от моя опит съм видяла, че има. Макс няколко години съм го капала с Адвантикс Спот он. Водила съм го много пъти в гората и едва към края на периода съю виждала някой кърлеж да го лази. Разликата с другите кучета, с които сме били из горите е, че като се върнем по тях лазят сигурно по 50 кърлежа и поне по 20-30 забити имат. Макс никога не е имал забит с Адвантикса, а до около 25 дни от накапването няма и лазещи по него. Последните 5 дни някой и друг може да си се разхожда по него, но не се впива.
Пробвах веднъж Фронтлайн комбо, на следващия ден беше с опадала козина, зачервена кожа и разранена на мястото на накапване. Купих му и каишка Форесто, според инструкцията на която също с репелентно действие и не би трябвало да го лазят кърлежи. Ами лазеха си, ама доста по-малко. В гората до селото, където сме ходили е някакъв ужас от кърлвжи и явно на тоя наплив от гадинки не успяваше да опази тЕлото му. Факт, че с каишката само един кърлеж се беше забил веднъж и докато търсех пинсета да го извадя, кърлежа после го нямаше. Не помня дали имаше месец, когато започна да му опада козината около каишката и отново да се зачервява кожата. Подарих я. От миналата година ползвам и за двамата Нексгард Спектра и то просто, защото е комбиниран препарат и ми се струва по безвредно да е само едно хапче, от колкото пипети, вътрешни, за комари и т.н. Да, лазят ги кърлежи, когато сме на място, където има, ама поне рядко стигат да се забият, а като се забият веднага умират.
За Фронтлайн комбо на приятелка бигълката също направи алергична реакция и то много по сериозна от тази на Макс. А преди това тя поне година време само с него обезпаразитяваше и не е имало проблем.
С това дълго обяснение исках да кажа, че няма универсален препарат за всяко куче и дори и някакво време да сме слагали един и същ продукт, винаги в някакъв момент организма на кучето може да реагира и да развие алергия към продукта.
И за ветеринарите ще се включа, ама в следващия пост, че този ще стане нечетяем чаршаф 😁

# 303
  • о`майна лунна нощ е
Поглед "Още ли си мислиш, че ще се разхождаш? Снесох вече, хайде към вкъщи."

# 304
  • София
Ох, прилича ми на някой прилежен аристократ на тази снимка Швепса Simple Smile

Иланг, как е принцът днес? Да го похвалиш, ако сам потърси водичка. И ако кажат системи, да не се плашиш - на Буба с няколко дни вливания всичко й мина.

# 305
  • София
На Швепс и нагръдника е в тон с козинката му,а този поглед дълбокомислен Purple Heart
Чакаме новини от Саске Animal Dog2

# 306
  • о`майна лунна нощ е
Иланк, а казаха ли възможна причина. Толкова време раздразнен стомах ...

Ние вече трета година купуваме Форесто. Не предпазва на 100% и се качват кърлежи. Миналата година пролетта имахме и забити. Но топлите зими си казват думата. На 02.01 ни налази първият тази година в София. Миналия ден  хванахме два върху козината и тук в Пловдив. Януари месец да ни налазват тия гадове не е нормално, но е факт и ще взема двойни мерки от рано този път. Не съм спирала капките против външни паразити. Към тях ще добавя и поръчаното Форесто. Пролетта в Пловдив е ад.

Последна редакция: вт, 02 фев 2021, 10:15 от `ТуиГ

# 307
  • София
Стискаме палчета и лапки за Саско Two Hearts да се възстановява и отново да е щур и лакомичък Simple Smile
Шашнах се аз от тая работа с обезпаразитяването - Капоне е ял хапчето си преди почти два месеца - Cestal е и така рече доктора да е на два месеца ... ама като ви чета, ще трябва да се консултирам конкретно, че идат кърлежните месеци ...
Другото, което искам да питам е как махате забитите кърлежи - гледам разни приспособления - имате ли такива и вършат ли работа. Друго - като извадите кърлежа, трябва ли да се изследва или не?
Добре дошли и на новичките пухчовци в темата Two Hearts

# 308
mariat а сигурни ли сте, че капачката е изядена.
100%.

# 309
  • София
Споко, на късата и светла бандитска козина, ще се виждат моментално, само оглеждайте добре лапичките, че между пръстите се забиват понякога Simple Smile ММ веднъж сам извади на Буба кърлеж, с обикновена пинсета поради липса на специална. Но Буба е редовно обезпаразитена и решихме, че няма нужда от изследвания - само се убедихме, че цялата гадина е извадил. Пък и бяхме в Бургас и беше посред нощ Simple Smile Друг път кърлежи не сме виждали по нея, но и тя не ходи из горите - досега беше все около блока; от тази година има двор и малко по-офроуд пътеки, ще видим как е.
Идеята на обезпаразитяването, доколкото знам, е дори да се забие някоя гад, да не зарази с болест кучето и да си падне сама след като опита гадното ядене (кръвта е наситена с антипаразитната съставка), та да отърве света от себе си. Но едва ли някой ще чака кърлежът сам да падне. Ако имам вет наблизо бих отишла там да го извадят, ако не - пак ММ ще е героят.

# 310
  • sofia
Добро утро!

Тренираме усърдно с Леон. Снощи плува в коритото на детето. Доста е плитко, та определено ще търсим по-дълбок съд.
Добре, че съм в къщи и мога да отделя време за това...Трябва постоянно да използва крачето, за да изгради фалшивата става.
Чакам новини от Принц Шошко!

Последна редакция: вт, 02 фев 2021, 12:14 от Кришка

# 311
  • о`майна лунна нощ е
Вкъщи ги вади мъжът ми. Като селско чадо с опит по къра и нивите знае как да ги хване, развърти и измъкне. В почти 100% от случаите успява. Имаме пинсети, а от Зооплюс взехме и едни малки пластмасови тип кози крак.
https://www.zooplus.bg/shop/kucheta/podstrigvane_poddrujka/zasht … za_kurleji/350963
Хвърлила съм по едно в раницата на кучето и в колата, но реално още не сме ги ползвали. Препоръча ги познат и взех като бяха в някакъв промоционален комплект 3 бройки.
Ето и описание как се ползват

Скрит текст:
Съдържание на опаковката: 2 куки за кърлежи - 1 за малки кърлежи и 1 за големи кърлежи.
С куката за кърлежи Вие отстранявате безболезнено, бързо и цялостно кърлежа от кожата на Вашето животно. Освен това куката е по-лесна за приложение от клещите за кърлежи!
При изваждането на кърлежа не се упражнява натиск върху тялото му, което предотвратява впръскването на бактерии в кожата.
Яркият оранжев цвят на куките помага за бързото им намиране, в случай че случайно ги изгубите в тревата или храстите.
Упътване за използване на куките за кърлежи O'Tom:

Моля, използвайте подходящата да вашия случай кука: голямата – за насмукан кърлеж, малката – за кърлеж, който се е забил скоро!

Опитайте се да проникнете точно под кърлежа!

Не дърпайте, само въртете - докато кърлежът излезе!

Преглед на предимствата на куката за кърлежи O'Tom:

В кожата на животното не остават части от кърлежа
Изключително лесно и безопасно отстраняване на кърлежа
Отстраняване на кърлежа в рамките на няколко секунди, при това безболезнено
Без олио или други "остарели" методи
Без натиск върху тялото на кърлежа, така се предотвратяват инфекции

С Некстгард спектра съм намирала забит и изсъхнал вече. Не му е понесъл коктейлът, с който се е почерпил.

Последна редакция: вт, 02 фев 2021, 11:41 от `ТуиГ

# 312
pilito аз имам от онези приспособления, казвам им "кози крак" 😁 Вършат чудесна работа. Аз кърлежи не изследвам, чак толкова не се филмирам. Има хора, които всеки кърлеж носят за изледвания.
При нас кърлежи още няма и се ослушвам все още с външното. Може да капна някой Фиприст зарад бълхите, които почват да щъкат и после по един тест за диро и от април някъде мисля да започна с Нексгард Спекра. Имам хапове за вътрешно обезпаразитяване и на двамата, ама тия гладници ще ме изядат ако ги оставя без закуска зарад хаповете. 🤣🤣

Сега да се включа и за ветеринарите. Дори и най-прехваления специалист може да се изложи.
Вивата я водих при д-р Николай Борисов, клиника "д-р Борисов и колеги". Специализирал в областта на офталмологията, само добри отзиви из фейсбук и никъде не срещнах лош коментар по отношение на работата му. Тръгнахме с Вивата при него. Прегледите бяха обстойни, всичко обясняваше подробно. Дойде момента за операцията по премахването на окото, тъй като капките не доведоха до желания резултат. Оставих Вивата като си мислех че е при най-добрия. Не бях чела и не бях разпитвала какво се прави и какво се очаква при такава операция. Взех си момичето, махнаха и системата, окото го нямаше и беше зашито. Според д-р Борисов всичко е минало добре и единственото, което трябва да направим е след 12-14 дена да махнем конците. Изписа антибиотик за 5 дни и по живо по здраво си тръгнахме. Питах да очаквам ли някакви усложнения, на което ми се отговори не. Прибрах си се аз в провинцията и на следващия ден заведох една мома от работата да и махнат шевовете (махнаха и тумор от гърба) при нашия си ветеринар. Попита ме за Вивата дали е вече оперирана и аз казах да, вчера. Ще дойдем след 14 дни да махнеш шевовете. Вет ми каза, че ще трябва да дойда по рано да махнем дренажа, на което казах че няма и той се учуди. Щом така е преценил д-р Борисов, значи така трябва да бъде. Да, ама не. Дойде 31 деквмври, окото се подуваше и започна да изтичат кръв и секрети. Четири почивни дни положението ставаше все по плашещо. След консултация по телефона с друг местен вет със сестра ми отрязахме първия конец за са се отвори пролука и да може да се изтича каквото има вътре. На първия работен ден веднага при нашия си вет. На обяд я оперира и беше изненадан от това, което е видял. Нямаше думи човека и се стараеше да не говори лошо за прословутия си колега. Не запомних всичко, но имаше няколко неща които ме втрещиха.
1) Не е сложен дренаж, а при такава операция си е задължителен.
2) Не бяха премахнати всички съдове и имаше активни такива, които искат време за да спрат да функционират и съответно да спрат да секретират. Т.е. все пак си трябва дренаж.
3) Не беше отрязан клепача с миглите и те бяха зашити навътре. Което значи, че кожата няма как да се съедини и да започне да зараства. За 6 дни от първата операция нямаше никакви наченки на зарастване и само шевовете са държали кожата.
И други нередности е имало, ама нито помня, нито съм лекар че да ми говорят нещо.
Та ето един добър специалист и хвален от всички как оперира моето куче и си ме отпрати в провинцията да се оправям с последствията. Не искам да си мисля, че е бил с ясното съзнание че това куче можеше да умре от инфекция, защото реално това щеше да се случи при липсата на дренаж. Не искам и да си мисля, че тъй като кучето ми не е породисто и просто не се е постарал. Хайде бе там някакъв си "помияр", за какво да полага усилия. Все пак нито съм се пазарила за цена, нито съм казвала, че кучето ми като не е породисто не заслужава най-доброто. Колкото е поискал, толкова съм платила.
Още ме е яд за това, че сляпо се доверих и минахме с Вивата през много притеснения и болки. Дори нямам желание да се обадя и да попитам защо така е извършил операцията, той лично ли я е направил или е дал на чистачката да се учи как се оперира и маха око.
Че то моя си ветеринар в града се справи 200 % по-добре от големия специалист, който е хвален и препоръчван от всички. Имам снимка след първата операция и след втората, ами разликата във вида на окото е огромна. Радвам се, че дори в моя малък град има изключително добър специалист, на който мога да се доверя. Жалко, че не бях говорила с него дали прави такава операция, но вече знам че първо с него ще обсъждаме всичко и после ако той препоръча ще ходим другаде за неща, които не са по неговите сили.

# 313
И аз ползвам Некстгард спектра, сега зимата Каниверм. От другия месец ще минем пак с Некстгарда. Не е имала проблеми и кърлежи не съм виждала 🤔.. Явно не я харесват 😁.. Ще видим тази година, ама ние тука нямаме такива пусти гори, където да ходим, а в кучешките заграждения пръскат редовно. Даже миналата година на комшийката лабрадора разви някаква алергия, явно от пръскалата които ползват.

А аз ей сега говорих с вет-а, че нали почнах да и готвя и спряхме гранулите. Ама тя понеже беше на уринарна, въпроса ми беше дали трябва да и давам някаква добавка. Каза ми да и слагам сушена червена боровинка (както варя на себе си примерно) и след 1 месец на това хранене, ще идем да направим едни изследвания да видим как и влияе. Обясних и, че спря да лочи по 2 литра вода(много рядко пие), ака доста по-малко,казах и какво готвя.. Абе всичко 😁. Отговора беше-Звучи ми страхотно! Щом не пие много вода, и ака малко, значи усвоява храната много добре, да се надяваме, че ще и повиши и имунитета!
Извода е, че съм взела правилно решение да ставам готвач 😄

# 314
  • София
Благодаря ви хора, супер сте Green Heart
Ехее, Леончо ще е пушка с такава грижовна макЯ Simple Smile
Sivi И аз съм на мнение, че ...
Цитат
първо с него ще обсъждаме всичко и после ако той препоръча ще ходим другаде за неща, които не са по неговите сили.
.Нашият квартален ветеринар също е добър - разбира се, винаги ще има мнения за и против, но в крайна сметка си е както при хората - добре е при възможност да се иска и второ мнение ...
Аз също така съм решила, понеже моя куч има проблем със зъбния камък - да взема да клъцна свещените топки и да оправим и същевременно камъка - ако разбира се, стане на един път процедурата ...Ще видим какво ще каже доктора ...

Общи условия

Активация на акаунт