Любители на кучета - 113

• 30 611
  • 750
  •   1
Отговори
# 435
Хибискус, за да не влизам в излишни и затормозяващо дълги за всички обяснения, първо въпрос- Кая често и безпричинно застава ли в позата от снимката? Т.е. това е поза, обичайна за протягане след продължителна почивка или сън, както и при подканяне за игра, прави ли го в други случаи, освен тези?

По- честото хранене с по- малки порции е изключително полезно за кучета с чувствителен стомах. Даването на пробиотик и то за продължителен период е чудесна идея, някои, като Форти Флора дори увеличават апетита и теглото. Налага ми се да редувам пробиотици и съм категорична за този, защото наблюденията ми над него са от 2018-та година насам. Също така има добавки- кучешки протеин, добавки с бирена мая и много други за качване на килограми... но те се препоръчват единствено и само, когато човек е уверен, че кучето няма проблем, който биха задълбочили.

Сигурна съм, че всички съвети са изключително добронамерени, тук всички са, като едно семейство, само искам да отбележа, че този, който не се е сблъсквал с храносмилателни проблеми, то той не знае, за какъв порочен кръг става въпрос, от сърце пожелавам и да не разбира 🍀 В тази връзка уточнявам, че за кучета с чувствителен стомах не е подходящо да се дават мазни храни и такива с много висок процент протеини!
Често срещан проблем при кучета с чувствителен стомах е и рефлукса. Да, кучетата не са това, което бяха и го казвам с огромно съжаление. Дори аз, която претендирам, че може би съм видяла голяма част от проблемите на една храносмилателна система и предприемам адекватни мерки се сблъсквам с тях. Ето и пример- малката чихуа започна да се облизва и леко да сумти (както правят след сън), дъхът се промени, започна дори да се закашля на моменти (така, както правят след продължително близане на лапи и вече се давят със слюнката си), нещо леко и подобно на “издухване на носа” (както, когато влезе прахче или друг дразнител, но не е кихане), оригване... Естествено веднага прегледи и всичко необходимо, после ехограф и резултатът- лигавицата на стомахчето е раздразнена, съответно стигаме до рефлукса. Тя е на диетична храна за кучета с панкреатит, готви й се допълнително пуешко месо, за чийто произход и партиди пристигат повече документи от тези, придружаващи моята храна. Храни се по 5 пъти на ден, постоянно има добавки- пробиотик, сироп за ставите и всичко е без мазнини, без излишни добавки.... На цялото това следене, прегледи, проби, изследвания и адекватни реакции- рефлукс. Днес взех всичко необходимо и от утре започваме терапията, като съм поръчала и медикаменти от Германия и Турция, тъй като в България ги няма, а не знам кое ще подейства, кое ще подразни 😔 Затова- внимавайте!

Ако някой смята, че е добре запознат с нуждите на кучето си- има основна, допълваща храна и добавки, под формата на флейксове на Herrmann’s Bio, чиито храни и консерви са със съставки, годни за човешка консумация Simple Smile

Радвам се много за Шошко, нека момчето е добре и скоро да забрави всички лоши преживявания 🍀🍀🍀

# 436
Ето една планинарка готова за разходка 😄 Само за снимката е с качулка, не я търпи естествено

# 437
Chihuahus mom, милото, знам че вие сте с много проблемно храносмилане и постовете ти са винаги много полезни ❤
Тази поза заема когато проси храна докато готвя и ме чака много дълго, а и се спи. Хем не ще да легне на плочките, хем не рискува да изпусне нещо за ядене, почива си така.
ММ казва, че е старо куче с номерата си, много и се смяхме първият път като го направи.
Вчера вечерта дадох суров патешки бут (нямаше фенери) и не ме е изкарвала нощта, а по принцип само да разхлаби малко и веднага ме буди нощем за тоалетна, което ми дава надежда. Ще търся фенери някъде, само в кауфланд намерих патешки комплект за супа, но не и само фенери..
За мен мазното не е проблем, стига да не я разхлаби, защото имам съмнение, че просто изразходва много енергия и за това сме на това дередже.
Аз давам ентерол(пробиотик) от близо две седмици с храната, заедно с бирената мая и рибеното масло, Форти флора от човешка аптека ли е? Не пречи да го сменя, въпреки че този винаги ми е вършел работа(с мъжа и Тара главно Simple Smile ) Тя апетит има, това ме успокоява само.

# 438
Здравейте...!
Няколко дни миткаме не съм ви изчета всичко. Радвам се че Саско е добре.
Вчера срещнахме уникално кученце мелесче като нашето само, че изтърва ли булонка и пумеран, много яко кученце Чери за пръв път не подви опашка.
[/img]
Голямо каране за тоя пояс

Та два дни миткане
Чери с нас единия ден излязохме на обяд прибрахме се посряд нощ, на Чери давах е храна вода, за целия период се изпика веднъж, прибрахме се минира навсякъде🤣🤣🤣😠
Втори ден пак от обяд цял ден вън вода храна и пак само пиша веднъж и стиска до вкъщи🤣втория ден отказа вода навън даже и от шепа. Беше и хубаво не е скимтяла гледа разглежда доволна изглеждаше. А как ще я свивам вън незнам извежда е я по три четири пъти ефект не🤣🤣🤣.
Чета ви и за храненето и аз бая се замислям да и готвя месо от време навреме.
Сега е на 4 м имали значение възрастта за да дам готвено, мога ли да дам лакомства?  Каква храна е подходяща за по дребна порода.
Аз си мислех че БАРФ е някаква храна която може да купиш🤣🤣🤣 но явно не.
Предстой и ветеринар чак март месец, та последно декември е обезпаразитяване външно и се чудя кога как с какво 🤣🤣🤣?

# 439
Малко данъци:
Готови да се изядат:

Хари е отгоре както обикновено:

Почти равностойни:

Поява на друг приятел:

# 440

Днес забелязах това зачервяване точно под мишничките.
И преди съм виждала че го има но беше като лека драскотина.
И сега обръщам внимание, че се чеше там.

# 441
Хибискус, FortiFlora се взима от ветеринарен кабинет или зоомагазин. 1 прахче на ден, независимо от килограмите. Може да пробваш 5 дни за начало, в зависимост от поносимостта и резултатите да вземеш още. Може, дори е желателно да се приема продължително. Съветвам да се държи в хладилник (препоръка от представителите в София, въпреки, че малко клиники я спазват и никъде не е изрично упоменато). Обърни внимание на тази поза и го обсъди с ветеринарите, защото има макар и малка вероятност да е индикация за проблем. Пускам малко информация, за да си наясно защо обръщам внимание на нея:

“ Symptoms

Pancreatitis is inflammation of the pancreas (an organ that sits next to the stomach). Pancreatitis causes vomiting, nausea and pain. The symptoms of pancreatitis vary depending how severely your dog is affected.

Symptoms of pancreatitis often start suddenly and commonly include:

Vomiting
Eating less (or not eating at all)
Painful tummy - you may notice your dog stretching into a prayer position because their abdomen is painful (see picture)
Diarrhoea
Weight loss.

Pancreatitis can range from being mild to severe. Not all dogs will have every symptom listed, some will only have one or two.”

https://www.pdsa.org.uk/taking-care-of-your-pet/pet-health-hub/c … creatitis-in-dogs

Това е проблем, за който не се говори много, не всички ветеринари познават спецификата и симптомите, а честите дразнения на стомаха спомагат за достигане до него. Най- лесната диагностика е чрез тест (прилича на 4d) и ехограф, като е задължително те да са по време на проявление на симптомите (по време на криза) и да не е прилагана никаква терапия.

Предполагам, че това е досадно и не пожелавам на никого да се сблъсква с такова състояние, но винаги при чувствителни стомахчета трябва да се изключва, защото ако се задълбочи... става много болезнено и за животното, и за неговото семейство. Дано не съм права, не пускам информацията, за да досаждам, а за да информирам, като се надявам никой да не върви по моите стъпки 🍀🍀🍀

# 442
  • Sofia
Данъчни Blush
Как се гледа "Дивото зове" с Форд

И на вилата-кеф ти сняг,кеф ти трева,важното е да има игра

Бела,нали яде по един път на ден (сама си го наложи,купата й седи пълна,ама тя манекенка), та в колата се изповръща. Вече я познавам по позата и веднага подлагам плик за ако Blush
Вече 3 пъти го прави тоя номер-качва се и до 20мин повръща веднъж и после мирна работата през целия път. Но пък върнатото е с храна,та се чудя от глад ли е от това,че става по голяма? До 7мия си месец нито веднъж не върна в колата,а се возеше в странни пози.
В понеделник на вет ще я водя за очите,нещо много гурел събира сутрин,а днес ми се видя и зеленикъв

# 443
Ето я и от днес, с най-ревностните й ухажори. Тримата я следваха час и половина без умора, а с четвъртия започна игра. Този беличкия дори нападаше 4 пъти по-големи от него мъжки, посмели да се приближат до нея.

# 444
  • Sofia
Либоф,либоф Blush
И при нас се върна Кирчо (едно куче,дето децата си го кръстиха),че и синковеца го пусна в двора. Ми препика де какво види,нашата го помля от скачане по главата му и тичане. Като се стъмни си го изпратихме по живо,по здраво
Ей ги

# 445
  • Пловдив
Ех, Слънцето се показа, закипя животът. Heart
Моето днес го пуснах на двора, веднага намери хвърлени кокали, доде го хвана- изяде нещо. Направо ми идеше да вия с глас.
Дори и в двора няма спасение от боклуци, кой ги хвърля, как ги намира веднага...
Ей го мизерникът вързан на пейката

# 446
  • под тепетата
А, наперил е ушаците, лакомникът!
 Ние днес бяхме на разходка , която се оказа офроуд.

Ози се натърча и сега е в зоната на релакс

В момента дават филм за доброволците в Горни Богров.
ТуиГ, за тази дама ли писа преди време , една немкиня? Тя говори по-добре български от мнозина тук.

Последна редакция: нд, 07 фев 2021, 11:23 от bilqna_69

# 447
  • sofia
Привет от нас!

# 448
Chihuahuas Mom ти си цяла енциклопедия и винаги с полезни съвети се включваш. Дано повече не ти се налага с твоите малки муцунки да обогатяваш знанията си 🤗 Я ги покажи да им се порадваме, че отдавна не си ги показвала тук. 😋

denityty някъде назад в темите съм писала, но сега ще гледам пак да обясня за приучаването вън как се действа.
Всяко кутре си има моменти, в които задължително ще пишка или ака. Примерно веднага след сън със сигурност ще свърши поне една от двете нужди. След ядене също. През останалото време е въпрос на наблюдение, примерно при Макс беше и след игра. Идеята да наблюдаваме кучето и следим навиците му е точно за да са ни от полза, когато дойде момента за излизанията.
Първо, най-важно правило е, че се излиза само за вършене на нужда. Първите излизания не трябва да бъдат продължителни и да има игра. Идеята в началото е кучето да се научи, че навън се излиза само за нуждите. Вече като свикне къде се вършат работите, разходките могат да станат продължителни. Започваш с извеждане веднага след като кучето се събуди. Обикаляте съвсем малък район, докато не пишка или не ака. Щом свърши някоя от нуждите веднага шумно го хвалиш, казваш браво и даваш лакомство. След това го прибираш. Когато му дадеш да хапне пак го извеждаш и се въртите в същия малък район докато пак не свърши някоя нужда. Щом е готов, отново браво и лакомство и веднага вкъщи. След игра или когато си забелязала, че върши някоя от нуждите пак по същата процедура - вън, браво, лакомство и вкъщи. Ако искаш да го разхождаш и да си играете вън, то това нека бъде отделно излизане извън тези за нуждите. И това нещо, в вдин и същи час всеки ден. Кучето трябва да придобие навика, че по едно и също време се случват нещата и по този начин лека по лека започва да се научава и да стиска. Когато се научи, че нуждите се вършат само на вън и спре с изпусканията у дома, можеш леко да изместваш часовете ако не са ти удобни. Примерно с по 15 минути напред/назад. Малкото кученце не може да стиска по цял ден като възрастните, но и този ден ще дойде. Грешно е това, че в момента го мъкнеш по цял ден, защото то си мисли, че е вън за приключения и игри, а не за вършене на нуждите. Това зачервеното дори си мисля, че е от многото ходене, а ако е с нагръдник е възможно той да е притрил кожата там. Знам, че ви е мерак да го взимате с вас като сте на вън по цял ден, но първо кучето трябва да се научи защо се излиза и след това вече става по-лесно.

# 449
Здравейте,момичетаа! Страхотни муцунки сте показалии! Радвам ви се всеки ден,ама нямам снимки,стопли се при нас и диването не се спира да го снимам,вечно става размазано петно.
Ето една от вчера,докато чака дребната да си почине малко

Общи условия

Активация на акаунт