Любители на кучета - 113

• 30 608
  • 750
  •   1
Отговори
# 450
Хелоуууу красавици и красавци 🥰
И аз чета, ама нямах много време тези дни да се включа по-активно.. Вчера направихме дълга разходка, ама снимки нямах време да направя. Днес е дъждовно и мъгливо и ей го на.. Ще лежим 😁

# 451
Chihuahuas Mom ти си цяла енциклопедия и винаги с полезни съвети се включваш. Дано повече не ти се налага с твоите малки муцунки да обогатяваш знанията си 🤗 Я ги покажи да им се порадваме, че отдавна не си ги показвала тук. 😋

denityty някъде назад в темите съм писала, но сега ще гледам пак да обясня за приучаването вън как се действа.
Всяко кутре си има моменти, в които задължително ще пишка или ака. Примерно веднага след сън със сигурност ще свърши поне една от двете нужди. След ядене също. През останалото време е въпрос на наблюдение, примерно при Макс беше и след игра. Идеята да наблюдаваме кучето и следим навиците му е точно за да са ни от полза, когато дойде момента за излизанията.
Първо, най-важно правило е, че се излиза само за вършене на нужда. Първите излизания не трябва да бъдат продължителни и да има игра. Идеята в началото е кучето да се научи, че навън се излиза само за нуждите. Вече като свикне къде се вършат работите, разходките могат да станат продължителни. Започваш с извеждане веднага след като кучето се събуди. Обикаляте съвсем малък район, докато не пишка или не ака. Щом свърши някоя от нуждите веднага шумно го хвалиш, казваш браво и даваш лакомство. След това го прибираш. Когато му дадеш да хапне пак го извеждаш и се въртите в същия малък район докато пак не свърши някоя нужда. Щом е готов, отново браво и лакомство и веднага вкъщи. След игра или когато си забелязала, че върши някоя от нуждите пак по същата процедура - вън, браво, лакомство и вкъщи. Ако искаш да го разхождаш и да си играете вън, то това нека бъде отделно излизане извън тези за нуждите. И това нещо, в вдин и същи час всеки ден. Кучето трябва да придобие навика, че по едно и също време се случват нещата и по този начин лека по лека започва да се научава и да стиска. Когато се научи, че нуждите се вършат само на вън и спре с изпусканията у дома, можеш леко да изместваш часовете ако не са ти удобни. Примерно с по 15 минути напред/назад. Малкото кученце не може да стиска по цял ден като възрастните, но и този ден ще дойде. Грешно е това, че в момента го мъкнеш по цял ден, защото то си мисли, че е вън за приключения и игри, а не за вършене на нуждите. Това зачервеното дори си мисля, че е от многото ходене, а ако е с нагръдник е възможно той да е притрил кожата там. Знам, че ви е мерак да го взимате с вас като сте на вън по цял ден, но първо кучето трябва да се научи защо се излиза и след това вече става по-лесно.
Попринцип ние я извеждаме сутри обед и вечер край блока, тя стиска, дебнем  и я свалям доло, буквално акото и се е показало вземаме свалям пред блока и стиска.
Усеща че я дебним и снощи не се изходи даже стискала е докато заспим.
Взрхмр я с нас на дълга разходка, да пробваме дали нмаа да се получи тъка, а и не искахме да я оставим. Нагръдник и е голям даже, и аз за него мислих но това и преди се е получавало и без да я извеждаме, но и тя се чеше само там.
Та ще настояване с дебне ето лошото е ча като усети че я дебнем и си изменя всичко крие се и стиска😱. С часове сме я държали пред блока, но не😭

# 452
Ех, докато ви изчета.. нещо от работа не ми остава време, но наваксах. Всички кучовци са прекрасни ❤
Иланг, много се радвам, че Шошо е добре вече!
Хибискус, правилно ли съм разбрала че даваш Taste of the wild на слабото момиченце? Аз се мъчих няколко месеца с нея с предния ми булдог - ами може и да е висок клас, ама на нея не й понасяше добре, а и самата гранула някак много суха и твърда ми се струваше... Пробвайте някоя по-мазна. На Маги например в началото като я взех, за да качи килограми ветеринарите й дадоха на Про план с агнешко за чувствителен стомах точно (ветеринарна серия на марката, не обикновените). И наистина хайванчето за 3 седмици качи 2,5кг.
Ето един данък и от нас, на разходката тази сутрин беше спокойно и я пуснах малко на свобода, ама с такъв кеф се отъркаля в тревата, душицата ми 😄

# 453
Sivi, аз с всичко съм така, не само с кучетата... За себе си установих, че ако искам нещо да е направено, както очаквам, то трябва да съм информирана, компетентена и подробна, когато обяснявам- в противен случай не се получава това, което търся, като резултат. Точно този перфекционизъм не е и много здравословен, но това е моят начин и всички около мен вече свикнаха, че съм енциклопедия 😂

С “бабата” се гледаме предимно на камера, не съм я виждала от Септември, защото разредих полетите заради Covid, малката маймуна рядко я показвам, да- от чисто суеверие 😔 Знам, че тук има само хора, които са положителни и се радват на животинките, затова този път ще направя изключение Simple Smile

Малката маймуна, сърдита след ехограф... изкара си го на мечето 😂😂😂

# 454
Здравейте на всички. Четох доста из Интернет, но съм много притеснена и бих се радвала на съвет. На Бари очичките продължават на сълзят, ветеринарят каза, че е реакция към препарати за чистене. Почиствям очите с тампон за грим и хладка вода, или с капки за очи по съвет на ветеринарят. Четох, че има специални тампони за очи за кучовци някой има ли наблюдения върху тях? Прилагам и снимка на Бари.. от няколко дни сън не ме хваща да го мисля Sad

# 455
Morana_, с Бари трябва да сте изключително внимателни с всичко, основно с медикаментите и обезпаразитяващите (все пак е коли- MDR1, сигурна съм, че си наясно Simple Smile )! Възможно е да е прави алергия, ако е от препарати- перете всичко със sensitive перилни препарати, омекотители, дезинфектанти. За препаратите за почистване на дома важи същото! Най- безобидното почистване на очи е с мека стерилна марля и Naso Libero (монодозичките по 5 мл.) Simple Smile

Бари има ли всички ваксини и излиза ли навън вече? Също така освен видимото сълзене има ли и секрет, други симптоми? Кога се появи сълзенето- да има общо с капки или каишка за външно обезпаразитяване? Какви капки е препоръчал докторът- Тобракулин Д?

# 456
Само това  има. Докторът беше казала с Тобрекс да му казвам в очите. Прегледа го и каза алергия. Той излиза навън, но няма още каишка само външно обезпаразитяван е и вътрешно. Стана така откакто взех да чистя с Доместос. Сега слагам по малко бебешки прах за пране във водата за миене и все гледам да го изкарвам докато изчистя. Старая се постоянно да е чисто вкъщи. До сега има поставени ваксини като втората е с реимунизация, няма само последната. Той днес стана на 3 месеца и края на февруари ще му сложат и последната.

# 457
  • sofia
Morana_, Има специални препарати приятелски към животинките. Има един на Мр.Пропър.
Леон често прави възпаления на очите. Капя това:

# 458
Morana_, това че няма секрет е добре!

Това, че го извеждате без поставени всички ваксини- не е! Ако разбирам правилно, слагали сте два пъти втората, защо? Не е имал първа?

Детските перилни препарати не са подходящи за чистене на под, защото е предвидено обилно изплакване, т.е. трябва да минеш поне няколко пъти с чиста вода след него, за да не остава филм, което е доста трудоемко. Както и Кришка отбеляза- има доста pet friendly препарати, които можеш да използваш, за да пожалиш все пак и твоите сили Simple Smile Докато избереш и ако настилката позволява- 70 градусов спирт върши работа за дезинфекция Simple Smile Ако мопът е от пръскащите (с резервоар) е улеснение Simple Smile

Тобрекс от човешка аптека е с активна съставка тобрамицин, а Тобракулин Д, за който писах и Кришка показа е тобрамицин с дексаметазон (има и кортикостероид). И двете са с близко предназначение, но лично аз при индикация за алергични реакции (сълзене, кихане, тръскане на уши) използвам вторите. Тобракулин Д се капят в очи, уши и нос.

# 459
Chihuahuas mom аз това и правя с каквото и да чистя.. минавам и с вода. Ще взема от Пропъра, благодаря. Иначе и спирт 70 процента слагам във водата. А за ваксините- има и 1ва и 2ра. Разходки е силно казано. 2 седмици след поставянето на 2рата вет каза, че може по 10-15 минути да си подава носа пред блока. Само като имахме сняг големият син си игра с него малко повече. Иначе след разходка крака, дупе, корем се мият. Сега не излиза. Смятам скоро да не се показва. А защо мъжът му реши да го реимунизира не знам. Вкъщи сме много баби и просто... реших да пиша тук, защото всички сте ми позитивни, за разлика от фб групите, където за всеки въпрос се изливат кофи змии и гущери.

# 460
Поздрави от Лори!

# 461
  • под тепетата
Roo, какво стана с проблемния съсед?

# 462
Morana_, не се притеснявай Simple Smile Тук само при няколко много чувствителни теми става по- разпалено Wink

Надявам се, че ще ме разбереш правилно и ще приемеш нещата, като информация, която ми е известна и предоставям, а не като критика, както и че няма да се притесняваш излишно:

1) Има изградена схема за ваксинация- първа, втора, трета ваксина, която се прави едновременно с тази за бяс (или с цел да не се натоварва кучето се прави трета и бяс отделно, след време- комбинации много, схеми също). Понякога, когато животинките са по- деликатни (и не само, някои развъдници пестят, което е меко казано осъдително) се започва от втора. Поставянето/ повтарянето на една и съща ваксина не е препоръчително и имам два примера: шпиц и самоед- единият не може да се ваксинира, защото прави гърчове, а другият е с автоимунно заболяване и кръвта му не се съсирва. Подчертавам, че и двете са с повторени трети ваксини (не е голяма разликата, но все пак третата включва повече болести, по- силна и натоварваща е).
За да не изпада никой от вас в такива ситуации е много просто- тест за антитела! Повечето клиники го извършват на място и не се налага да се изпраща кръв, както и да се чака! По- добре да се плати повече за тест, отколкото да се товари организма и то на толкова деликатна порода.
Чувала съм, че ветеринари се подсигуряват с такава схема, но да не забравяме, че са малко тези, които биха понесли отговорността от евентуални последствия!

2) Извеждането на кучето е проблем, защото не е изградило имунитет, правиш го на собствена отговорност. За да се зарази, например с парвовироза не е задължително да е било контактно със заразеното куче (в повечето случаи уличните). Парвовирозата е изключително устойчива и не случайно в някои клиники, в които нямат база отказват прием със стационар на носителите! Стандартни препарати, пране на висока температура, пара- не помагат, съответно това, че миеш лапичките в конкретния случай не е ефективно, ако наоколо е минало заразено животинче... Също така в момент, когато изгражда имунитет не е желателно да се среща и с други болести, през които в други обстоятелства може да премине по- леко: кучешка кашлица, гиардия... С всичко това искам да кажа, че понякога и една минута, едно подушване, едно облизване може да създаде главоболия. Знам, че е като дете, че иска да излезе, че иска да играе, да опознава, но търпението и дисциплината винаги са по- добри съюзници Simple Smile

В случая на Бари- следете стикерите на ваксините (сайтовете на доставчиците/ представителите са пълни с информация), интересувайте се за всичко, задавайте въпроси, проучвайте и не позволявайте комбинацията на ваксина и обезпаразитяване в един ден, както и ваксина за кучешка кашлица (пръска се в носа) в един ден с друго от изброените! Не сте първите, няма и да сте последните с подсигуряваща схема на ваксинация, спокойно, но все пак е хубаво да има инициатива за повече разяснения! Бъдете здрави вкъщи и дано скоро се справите със сълзето, за да се посветите на забавните моменти 🍀

# 463
Тайра като беше малка, имаше сълзене.. Освен капките вет ме посъветва да и ги промивам с отвара от лайка. Тя действа антисептично и противовъзпалително.
Така на тампонче слагах, или директно със спринцовка внимателно в очето. За 1 седмица се оправи.
Дано бързо да се оправи🤞🍀
Лори е голяма манекенка 😍
Шошко как е в последно време?

# 464
Roo, какво стана с проблемния съсед?
Ооо...имаше поредица от дни, в които излизахме с оглеждане, на зиг / заг да не ни прихване Кучо.И един ден, пред неговата къща -стопанинът!Реших пак да помоля...поне да се разберем в определено време да го пуска , да не се засичаме.Не!Не бил агресивен, никой не нападал...И като на кино...в този момент Кучо се метна със зверско ръмжене на Лори...Мъжът едва го откопчи...С една лопата го блъскаше.Ужас.Върза го...
Но ми е жал.Животинчето не е виновно...

Общи условия

Активация на акаунт