Майчинството счетоводно - 88

• 40 563
  • 738
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте някой знае ли колко пари са здравните осигуровки.С шефката се разбрахме аз да си плащам осигуровките. Преди година минималната работна заплата беше 540лв за тях счетоводителката ми искаше 30лв. След това се увеличи на 610лв. искаше ми 35лв. в момента е 650лв. и ми иска за осигуровки 45лв. мисля че не е толко моля ако някой е наясно да сподели ще съм благодарна. И още нещо на 05.03.2021г. детенцето ми навърши една годинка . Първия превод на майчинството от първата година  беше на 05.2020г и последния на 02.2021г. което не е цяла година счетоводителката каза че се е объркала и е пуснала молбата за втората година майчинство няколко дни по-рано от рождения й ден не трябва ли да се превеждат до 05.2021г. та да е цяла година.

# 316
Това което плащате е само здравната осигуровка и да тя е толкова.

# 317
Първата година майчинство приключва на датата на термина.Включват се и болничните към тази 1година.
Втората година ще приключи на РД на детето.

# 318
  • София-Младост
Ами повечко пари ви взима:

За дните на лицата във временна неработоспособност поради болест, бременност и раждане и отглеждане на малко дете се дължи здравна осигуровка от работодателя 4,8 % върху 650 лв.
Плащате си и на счетоводителката вероятно за писане на платежни, или подаване на документи...Но с фиктивните ТД винаги има риск.
А ако договорът е реален, то тази осигуровка и изцяло за сметка на шефката ви.

# 319
Здравейте, това ли е нужно да подам до работодателя, след последния болничен, който е от педиатъра на бебето?
Има ли нещо, което още е нужно след това до 2рата година

Приложение № 2 - Заявление-декларация за изплащане на парично обезщетение при бременност и раждане на основание чл. 50, ал. 1 и ал. 5 КСО до 410 дни - в сила от 01.07.2019 г.

# 320
Ами по скоро заявление-декларация #7
Приложение № 7 - Заявление-декларация за изплащане на парично обезщетение за отглеждане на малко дете до 2-годишна възраст на основание чл. 53 от КСО
Ако не се лъжа или Ала Бала и другите момичета да поправят, ако е така.

# 321
  • София-Младост
До края на "първата" друго не се подава. Вече за втората това, което  Moni4ka2020 е написала.

# 322
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Не бързайте с подаването на документите за втората година, не се знае дали няма да сменят бланката.

# 323
Здравейте има ли как да ми бъде прекратен договора през втората година майчинство без мое съгласие

# 324
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
На така поставен въпрос - да....От много неща зависи

# 325
От какво например

# 326
Най- малкото вида на сключения договор - дали е за неопределено време или срочен. Също така поради закриване на предприятието, съгласно Кодекса на труда работничка или служителка, която ползва отпуска поради бременност и раждане може да бъде уволнена само на основание чл.328,ал.1,т.1 от КТ - закриване на предприятие.

# 327
Привет! Пак с въпрос, болничния ми е от 28.02-19.03, но от счетоводството на фирмата още не е предаден към НОИ. Какъв е срока за предаване и има ли смисъл да говоря с тях?

# 328
Привет! Пак с въпрос, болничния ми е от 28.02-19.03, но от счетоводството на фирмата още не е предаден към НОИ. Какъв е срока за предаване и има ли смисъл да говоря с тях?
До 10-то число на месеца , следващ предаването му. Предполагам си го дала март, а те имат срок до 10-ти април.

# 329
Благодаря, Ирен. 😊

Общи условия

Активация на акаунт