Майчинството счетоводно - 88

• 39 879
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
  • Бургас
Променили са изискванията, трябва да нямате право на майчинство, а преди можешв и двете да се вземат.

# 91
В медицинският протокол към болничния има номер на лична карта. На мен така ми обясниха, че вписват в болничния фамилията, която ми е по актуалната лична карта и я промениха като беше готова новата. Не съм имала проблем с изплащането на болничния.

# 92
  • София
Променили са изискванията, трябва да нямате право на майчинство, а преди можешв и двете да се вземат.
.
Да, това не е ново, от 5,6 години е така.

# 93
  • Свети Влас
Може, преди 5 години го имаше. Благодаря ви за отговорите !

# 94
  • София
Аз ползвах помощта 2016 г и категорично вече беше прието новото изискване. Имах право на тези пари, защото тогава не получавах майчинство.

# 95
  • София-Младост
Тоест не е проблем със задна дата да бъде издаден Simple Smile
Не е проблем. Даже никакъв.

# 96
Не съм сигурна дали в такъв случай при проблем с болничен може да бъде представена допълнителна бележка от ГРАО за идентичност на имената. Споменавам като някакъв жокер. Не знам дали би било приложимо.

# 97
  • Асеновград
По време на изпитателен срок от 6 месеца, имат ли право да ме изгонят ако кажа че съм бременна, и да не мога да взимам майчинство? Или щом съм на трудов договор, нямат право да ми откажат или да ме изгонят?

# 98
  • София
Могат да Ви освободят - да.

# 99
  • Бургас
Когато работим на 2 места - едното е на пълен работен ден, другото на 1/2 и си пусна неплатена отпуска, която се полага заради детето , задължен ли съм и на двете места да я пусна? Уведомяването на работодател 10 дни ли беше?

# 100
Здравейте! Имам следния въпрос..в момента не съм на работа и с приятелят ми мислим да работим за дете, въпроса ми е какво майчинство бих получила за двете години? Нещата стоят така- имам близо 19 месеца стаж. Трябва ли да се водя някъде на работа, и изобщо как стоят нещата?

# 101
Трябва да си на трудов договор,за да имаш право на майчинство.
В противен случай ще получаваш социално майчинство (около 150лв),ако отговаряш на определени условия.

# 102
В противен случай ще получаваш социално майчинство (около 150лв),ако отговаряш на определени условия.
Добре а в такъв случай през цялата бременност ли трябва да се водя на трудов договор?

# 103
Добре а в такъв случай през цялата бременност ли трябва да се водя на трудов договор?
Не.Може и само 1-2 месеца.
Може и през цялата,за да получаваш болнични.

# 104
  • София-Младост
Когато работим на 2 места - едното е на пълен работен ден, другото на 1/2 и си пусна неплатена отпуска, която се полага заради детето , задължен ли съм и на двете места да я пусна? Уведомяването на работодател 10 дни ли беше?
Ами представи си, че си пуснеш само на едното работно място отпуск...какво следва от това...че на другото следва да ходиш наработа, нали така?
10 работни дни по-рано се заявява тази отпуска...нямам време да търся, дали заради извънредното положение не промениха  и този срок.
Тук пише доста за отпуска:
http://valcheva-law.com/blog/2020/09/27/%D0%BD%D0%B5%D0%BF%D0%BB … 0%B5%D1%82%D0%B5/

Здравейте! Имам следния въпрос..в момента не съм на работа и с приятелят ми мислим да работим за дете, въпроса ми е какво майчинство бих получила за двете години? Нещата стоят така- имам близо 19 месеца стаж. Трябва ли да се водя някъде на работа, и изобщо как стоят нещата?
Като начало прочетете първия пост, някой друг отговор в темата и ако има въпроси питайте.
Няма как да знаем дали ще забременете днес, след двамесеца или догодина. Нормативната база се променя;)

Общи условия

Активация на акаунт