Парфюмни размисли и страсти - 256

• 54 102
  • 743
  •   1
Отговори
# 390
#Фенси, радвам се , че се престраши, при първа празна бутилка веднага ще си го заредя-красив е на моята кожа, “ секси”  😊

# 391
Рекох си " Ако не го харесам, ще го разменям напролет с macadamia" .  Hug Вие с mimozata ми дадохте кураж! Relaxed

Снощи си поръчах 4 пробички на Mizensir. Ще ми е първо запознаване.

# 392
  • До сърцето...
...А този Maison Margiela Jazz Club дали има това,което търся?
Ковачева,знаеш ли го ?Аз си мислех за By the Fireplice...пък то друго зайче изскочи от храстите...
Не съм Ковачева, но ако търсиш
Носи ми се точно тютюн,кожа,силно,главозамайващо,да отвява...
Джаза (Jazz Club) не е твоята бира.
На мен не ми стои евтино и одеколонесто, но то кожи разни. Аз много го харесвам, макар и да не беше любов от първо помирисване, сега ми уютен, мек и топъл като пухено одеялце. Доста дълго се задЪржа (което не ми се случва често), а базата му е нежна и комфортна - обожавам я! не знам как са го определили за мъжки, на мен ми женственее (има ли такава дума?!)

Никой друг от Maison Margiela не ме грабна, но това е моето откритие за миналата година.

# 393
Аз нямам навика да нося парфюми в чантата си, но и последната година си работя от вкъщи и съответно излизанията ми не са за по много часове.
Получих си Angel Fruity fair. Шестата звезда в колекцията ми ☺️ Не е никак излъчващ, но има добра трайност върху мен, 6+ часа. Вчера го носих и го удещах при почти всяко движение. Мисля другият месец да го разнося повече.

Това за мен е проект на знамето на парфюмо-зависимите (накъде без звезди и комети).
Поставих началото на моята зависимост с парфюмите на Т.Мюглер преди 10-12 години.

Последна редакция: чт, 04 фев 2021, 23:24 от magi_pet8899

# 394
Аз нямам навика да нося парфюми в чантата си, но и последната година си работя от вкъщи и съответно излизанията ми не са за по много часове.
Получих си Angel Fruity fair. Шестата звезда в колекцията ми ☺️ Не е никак излъчващ, но има добра трайност върху мен, 6+ часа. Вчера го носих и го удещах при почти всяко движение. Мисля другият месец да го разнося повече.

Прекрасни са! Ужасно съжалявам, че с нито един от тези аромати не се спогодих, но ти си ги пръскай с кеф и със здраве!

# 395
Уникални звездички...не ги познавам, но чак ми се прииска да ги подуша...Това за знамето на парфюмнозависимите е много добро Simple Smile
Нямам навика да нося парфюм в чантата си. Имам разни виалчета тук- там...рядко подновявам. В офиса имам няколко отливки или дублирани остатъци. В обедната обикновено тествах някакви неща в мола (когато работеха парфюмериите).
Днес например пръснах коментирания GUERLAIN LA PETITE ROBE NOIRE BLACK PERFECTO. Хич не е за мен. Има нотка, която доста ме дразни, не знам защо си мисля за лакриц, но не съм сигурна. Добре, че не я отстрелях на сляпо.
Пръсках Нарцисо Пудре. Загуби се много бързо и не усетих кой знае какво от него. По принцип харесвам почти всичко на Нарцисо, този не ме впечатли.
И черешката за днес- Герлен Инсоленс ЕДП- прелест...къде се е "крил" толкова време не знам...Имах мъничка отливка с променен цвят на сока, а и аромат, както става ясно, след като получих бутилчето. Много странно, защото бях го отписала, от отливката ми тежеше някак, беше душлив и ретро. Но някак успях да усетя нещо, което така ме привлече и го думнах от сайта, в който го намерих. И сега съм влюбена в него- светъл парфюм, кристален, нежен и елегантен. Толкова красив с тези виолетки...много хубаво ми става като го усещам...ммм...любимец...Това е първия парфюм, за който си мисля, че трябва да се запася- нали го няма вече.

# 396
Явно старата му версия на Инсоленс е била по-хубава щом толкова хора го харесват.Аз за новата нищо хубаво немога да кажа,освен че трае с дни и то тестер.Пак бих посъветвала да не се купува на сляпо,както аз направих,че и от лакомия хем парфюм,хем вода.А ме посъветваха тук,че е ретро и задушава.Подарих на майка ми парфюма,но май и на нея и е дошъл в повече 😒
А в деня,в който пристигна ЕдТ бях в мола в магазин на Zara и се напръсках с Violet blossom,който струваше май 13 лв и толкова повече ми хареса аромата и го купих.Та в моя случай се получи голямо разочарование от по-скъп и Нетестван парфюм,поне този за 13 лева малко ми върна настроението 🤦

Последна редакция: пт, 05 фев 2021, 10:04 от Jaienvie

# 397
  • Франция
Понеже в съседната тема обсъждат Les Exclusifs de Chanel, по-конкретно новия Le Lion de Chanel, a.k.a. Shalimar Pour Homme Satisfied а пък съм си обещала, всеки път, като се заговори за тая марка, ако имам време и ми се занимава, да си казвам какво мисля за нейната продукция Simple Smile

Шанел продават все по-евтини продукти за все по-високи цени. Les Exclusifs de Chanel претърпяха "лифтинг", при който от основата им бяха премахнати със безжалостна липосукция по-скъпите съставки и бяха "подпълнени" със синтетичен муск. Станаха по-трайни, да. Защото основата им е вече аромамолекули, дето Procter & Gamble ги разработват за прането на Леля Мария.

Някой попита за Coromandel Eau de Parfum и дали предстои реформулиране, за да се запасява. Значи, за ново реформулиране не съм чувала, но повишение на цените със сигурност предстои. Обсъжданият Le Lion de Chanel е вече на новата цена.

И когато човек дава толкова много пари за толкова евтини формули, разчита поне опаковката да е качествена, нали. Само че имам два парфюма техни, купувани наскоро, на които пръскалата им заяждат, цръцкат и протичат. В началото на епидемията в Китай, когато само в Азия имаше ограничения, разни влогъри си умираха от смях как Шанел внезапно има проблеми с доставките. Защото иначе всичко е Made in France Smiley

И за да не е само рант този пост, да кажа две думи за най-новия парфюм на Мемо - Argentina. Тъй като все още липсва във Фрагрантика, давам линк към официалния им сайт. Изключително красива комбинация на роза и уд. Розата е тъмно червена, узряла, сладка и упойваща. Удът е мек като кадифе. Има си и добра доза амброксан, което прави композицията "пухкава", а не лепкава, леко спайси.
Много красив парфюм, за бутилката да не говорим. Ярък, горещ и страстен, точно като танго. Обаче и нищо ново няма в него. Просто поредната роза с уд.

# 398
  • by the sea
Miyako   Argentina звучи много добре, а дали случайно си тествала  Memo Odeon ?
Умирам по него "на теория"  Simple Smile и не виждам все още мостричка за него, ще се радвам ако мога да получа отзив.

# 399
Miyako, благодаря за експресното включване Flowers Hibiscus сега още пО ще ми се свидят парите за ексклузив

# 400
  • Франция
Miyako  Argentina звучи много добре, а дали случайно си тествала  Memo Odeon ?
Умирам по него "на теория"  Simple Smile и не виждам все още мостричка за него, ще се радвам ако мога да получа отзив.
Не съм се запознала с Odéon все още, но сега ще си го отбележа за проба. Simple Smile
Асортиментът от пробички на официалния сайт на марката е поразяващо ограничен, а конкретно този не го виждам и в бутиците, от които поръчвам проби обикновено.

Фръц!, купи си го, ако питаш мен. Coromandel EdP все още е хубав парфюм. Купи си го сега, ако го обичаш, защото има тенденция цената му да стане абсолютно неоправдана, даже за хубав парфюм.

# 401
  • by the sea
Miyako   Така е, мостри за най-интересните  на мен - нямат, подозирам , че ще има по-нататък, когато ми мине крастата, както обикновено Grinning

# 402
  • Стара Загора
Аз пък при една поръчка тези дни, получих мостра от Sintra Memo Paris и това ми е първа среща с бранда- заради цените не съм го заглеждала, но ми хареса много. Много омайващ, гъст и в същото време, зелен, мек и игрив. Започва с взрив от зелен цитрус, нероли и тръпчиви зелени листа и се включват белите цветя, но омекотени и аромата се заслажда с една гъста и омайна плодова сладост- такава омайна сладост усещам в Papavero Soave L'Erbolario, но изобщо не е типично гурме за мен. През цялото време се усеща тръпчивостта от зелените листа, усещат се смоли и муск. Ако трябва с една дума да го определя- омаен. Доста траен.
Някой питаше за This Is Not A Blue Bottle 1.2 Histoires de Parfums, дали е ретро тубероза. Не е ретро, а и тубероза няма, но пък много люляци аз не усещам. За моя нос е жълти цветя, ириси и дървесина- не зная кое ми дава това усещане, но ми прилича на Narciso Rouge Narciso Rodriguez, без да е същия разбира се. Доста е траен, на сутринта го усещах на китката си.

# 403
Харесвате ли парфюмите на Марк Джейкъбс Дейзи? Кой ви е любим от серията и защо? : )
Сега има 3 нови Дейзи love Spring, пробвали ли сте ги? По принцип обичам класическия Дейзи love, Daisy eau so fresh също.

# 404
Привет, може ли коментари за La petite robe noir legere? Дали би бил подходящ за пролетта?

Общи условия

Активация на акаунт