Парфюмни размисли и страсти - 256

• 54 104
  • 743
  •   1
Отговори
# 255
Jollie, как ми напомни за Jasmin noir, сега ще отида да го извадя.
Цял ден  пробвах разни мостри, но нищо не ми се носеше. Имам останали 20 мл. от жасмина, сега ще се напръскам.
Portrayal e съвсем различен жасмин, за мен е труден и засега не бих го носила, но не пречи да го пробваш, ще е интересно да споделиш какво мислиш за него.
Бях си наумила да взема Memoir, но се разколебах. При последната проба в края извади някакви нотки, подобни на Interlude и се двоумя.
Epic и аз харесвам много.

Последна редакция: вт, 02 фев 2021, 09:36 от silver pearl

# 256
  • Germany
Предизвикахте голямо любопитство у мен с този Portrayal 😀 Аз мразя жасмин, генерално. Единственият, който не просто понасям, а обожавам, е Jasmin Noir Bvlgari. Това е и един от малкото парфюми, за които искрено тъжа, че е спрян. Не съм намерила дори бегло подобен заместител.

Ако любопитството е да затвърдиш ненавистта към жасмина, давай, Portrayal за мен е идеален пример за индолов, нечистоплътен, сладко-солен жасмин. Jasmin Noir Bvlgari ЕДП е съвсем друго нещо, много любим и един от малкото жасмини, които много обичам и мога да нося, и не ми докарва главоболие. Еротичен, загадъчен, секси, на мен ми е подарък от приятел гей, който твърдеше, че това бил моя парфюм, нищо друго не трябвало да нося. И аз отивам да си пръсна от него. Азалея на Атар Колекшън има много от този жасмин с гардения. Мисля, че би ти стоял хубаво, красив парфюм, за красива жена.

# 257
kovatcheva, благодаря много за мнението! Оценявам го Simple Smile

Опитвала съм да нося жасмин, но категорично не-го-понасям! Дори Le Parfum Elie Saab не мога да търпя. Да не говорим за Alien TМ или Burberry London... това са ми едни от най-омразните парфюми, без да обиждам никого, който ги харесва.

Май ще се откажа набързо от този Portrayal.. 😃

# 258
Jollie Epic е един от Амуажите с най - приемлива цена.
Като сме на тая вълна да споделя неочаквани ми импулс

Упорита съм , реших че ще се поливам ако трябва  , но ще го имам..

Ей това вече е много повече като за мен и ще се оглеждам за него по-натам, откъде е...? 😍
Епик обожавам!
Portrayal уж портрет, ама все едно се гледам в много криво огледало с него - не съм си баш аз😀.

Последна редакция: вт, 02 фев 2021, 10:23 от tuali

# 259
Моля за мнение за Dior Homme Intense (2007), става ли за млад мъж или повече подхожда за зрял?

Имам го запазен в кошницата, а ми предстои РД на близък. В чуденка съм.

# 260
  • Чукарландия
Днес пробвах Rose d’Isparta и ми напомни много на Сантал Роял,мой голям любимец,което е успокояващо за джоба ми:)...но обезпокояващо за него ми хареса новото Либре,LVEB intensement и новия Жадор...

Не познавам Сантал Роял, но си го представях коренно различен от Спартанската Роза.
С какво Рояла ти напомня на Розата? 🤗

# 261
И на мен би ми било интересно да прочета сравнение между розата на Бушерон и Сантал Роял. Познавам вторият и го обожавам, дори вероятно ми е станал парфюмен подпис без да се усетя.

# 262
  • Бургас
Ох, дано тази Роза не прилича на Сантал роял направо се моля дори.

# 263
За мен нямат абсолютно нищо общо.

# 264

Опитвала съм да нося жасмин, но категорично не-го-понасям! Дори Le Parfum Elie Saab не мога да търпя. Да не говорим за Alien TМ или Burberry London... това са ми едни от най-омразните парфюми, без да обиждам никого, който ги харесва.

Май ще се откажа набързо от този Portrayal.. 😃

Точно изброените не харесвам и аз изобщо, но не съм си давала сметка, че може да се дължи на жасмина. Единственият жасмин, който ме кефи (от тези, които мога ясно да различа като силно жасминови) е Жасмин ноар на Булгари и то с уговорки.

След доста обстоен тест на цялата Гучи Гилти серия, мога а себе си да кажа, че фаворитът ми Гилти интенз си остава фаворит. Не намирам нещо грабващо в Pour femme Guilty, от Pour Femme повече ми харесва Love. Но Гилти интенз си остава топ за мен и днес се кисна в сока му.

# 265
Не харесвате ли Жасмин Руж Том Форд? За мен това е най-добрият жасмин.
В Inle Memo също е разкош, снощи го носих, но там  има и други цветя.

# 266
  • BG-DE
Дали някой може да ми разкаже за червения Gucci bloom Ambrosia di fiori 🙏 Имам, и много обичам, първия Блуум но това червено шишенце много ме привлича 😊 Иска ми се нещо по-пролетно да си взема и се чудя между него и Narciso Rodriguez fleur musk Florale но не познавам и двата, а няма и къде да ги помириша 😞

# 267
Не харесвате ли Жасмин Руж Том Форд? За мен това е най-добрият жасмин.

Не харесвам Жасмин руж, както и повечето на Том Форд. Много са ми агресивни. Имах щастието лятото да пробвам доста парфюми на Том Форд, както и нашумелите Тobacco Vanille (става ми лошо от него...), Vanille Fatale (и от него, макар, че го понасям повече). Харесвах и имах преди няколко години черната орхидея, но от както почнах да я намирисвам и по мъже, загуби атрактивността си за мен.

От (пробваните досега) Том Форд харесвам най-много Neroli Portofino и Мандарино ди Амалфи.

Последна редакция: вт, 02 фев 2021, 13:50 от snowwhite12

# 268
Jasmin Rouge /TF/ много харесвам...
Относно питанката за 'червеното'' Гучи, наподобява на първообраза, но е една идея по-хард....Първообраза /в момента му ползвам млякото за тяло/ е много по момичешки невинен аромат, докато червеното е по-женствен аромат, по-дълготраен.....красив аромат е .Розата го прави не така накъртващо белоцветен , като не се усеща натрапчиво/много добре блиндирана е/ и хората , не харесващи розови аромати изобщо не биха се възпряли , помирисвайки го.

# 269
  • BG-DE
Много благодаря, Макадамия, особено с това, че е по-траен от първообраза направо ми реши дилемата 🤗

Общи условия

Активация на акаунт