Мами Октомврийки всички късметлийки!🙂2021

• 26 063
  • 750
  •   1
Отговори
# 315
Ох при мен предния път спря към 13седмица.. Ако пак е така имам още доста времв😐
И аз се надявам на розово. Ако трябва да съм чесна и предния път исках момиче, но от самото начало бях убедена, че ще е момче. Сега ще видим,нямам никакво усещане още😄 Пък и в крайна сметка каквото и да дойде е ясно, че ще го обичаме😁❤️

# 316
  • София
Относно гаденето и повръщането да споделя. След като ви се оплаках поетапно как ми се гади, а после и как живях в петък в тоалетната...
Разрових се в интернет да видя дали може да има и психологическа причина за повръщането, защото вярвам, че е възможно да си предизвикваме сами много от здравословните проблеми.
Вече не помня къде я намерих въпросната статия, но пишеше че гаденето и повръщането в ранна бременност могат да се дължат на страхове свързани със бременността. Например страх, че бебето ще ти отнеме свободата, страх, че животът ти ще се промени, страх дали ще се справиш, страх, да не би нещо да не е наред с бебето, страх как ще се отрази бременността на отношенията ти с колеги, роднини, приятели и т.н. в тоя дух страхове различни.
И като го прочетох бях като ударена с чук. Мен много ме беше страх как ще се отрази бременността на работоспособността ми. Дали ще мога да си свърша работата, дали трябва да кажа веднага, че съм бременна (искам да го запазя в тайна до трети месец поне), как да опазя тая тайна като ми се гади и като почнах и да повръщам. Колкото повече го мислех, толкова повече ми се повръщаше...

Направих си визуализация наум как седя пред бебето и му се извинявам, за всички глупости, които ми се въртят в главата. Казах му, че е дошло съвсем навреме, че е много искано и обичано, че няма значение какво и как ще се роди, пак ще го обичам, че работата ми да ходи на майната си, каквото искат да ми кажат за това как се справям, в момента бебока ми е по-важен от всичко друго. Представих си после шефовете и колегите и наум им разказах всичките си притеснения и че и да разберат за бременността, няма да ми дреме, защото вече съм взела решение, че бебето ще ми е приоритет и че ще си давам цялото време, което ми е нужно.

Ако искате вярвайте, повече след това не повърнах. Захраних се много внимателно в събота, в неделя ме нападна вълчи глад, без следа от гадене. Тая сутрин съм на работа и леко ми се гади. Усещам, че пак ми е притеснено за работата. Чудя се, всяка седмица ле ще трябва да си правя визуализации и да рева за всичките си работни притеснения на мъжа ми, докато приема вътре в душата си, че всичко ще бъде наред?

# 317
Миризмите ме преследва и мен! Всичко ми мирише лошо, не помня предишните бременности кога спря гаденето...дано да е скоро.
Сега ровя из интернет разглеждам разни "пол калкулатори " 😅😅😅 не че са верни, но нямам търпение да разбера ...тайно се надявам на розов финал!  Те калкулатори много и все различно ми показват иначе...😄😄😄

Ние съвсем явно си се надяваме на розов финал, даже и по име си му викаме като стане въпрос за бебето  Laughing  Надявам се легендите, че момиченцата предизвикват повече неразположения в разнна бременност, не почиват на никакви медицински факти, защото ще съм принудена да спра да си мечтая с моите тотално липсващи симптоми Sweat Smile

# 318
# 319
  • София
Vmonaco, Със сигурност този вид гадания не почиват на нищо научно, споко. 😃

Предната ми бременност - според всички гадания - момче. Според вътрешното ми усещане - момче. 🤔

А Девойката тъкмо се събужда в стаята си в момента. 😃

# 320
Здравейте бъдещи мами 💐😘😍 и аз да се запиша по изчисления от приложението 23.10 е термина още не съм ходила на доктор за да каже всичко наред ли е но пуснах ЧХГ и.беше 635.40 и в четвъртък ще отида няадявам се всичко да е наред . Да ви попитам имате ли болки ниско долу в корема ? 🤔💞

# 321
  • Казанлък(Бургас)
Eleyn, и аз вярвам в това, че разните болежки са външен израз на душевните. И лично за мен, и за хората около мен е абсолютно доказано.
А сегаааа за пола.... хахаха... имам и момче и момиче. И двете бременности леки, без гадене, повръщане... към 8-9 месец малко киселини. С него ядях много банани и нощем се будех да пия сок(сладки неща) С нея всеки ден по един пакет пуканки, посреднощ - киви(солено и кисело).

# 322
И аз много не вярвам на тези истории. С баткото ядях всичко 😄 казват и, че ако имаш киселини бебето ще се роди с  коса. Е, аз нямах въобще, а бебето се роди с много коса😄
Това, което забелязвам обаче е, че аз по принцип не ям много плодове, а и преди и сега изпитвам неистов глад за плодове😄 обяснявам си го, че просто самото ми тяло започва да изпитва нужда да си набавя естествени витамини

# 323
  • София/Севлиево
Аз не обичам сладко,обаче със синът ми изядох всичката захар на света Simple Smile Ама за киселините е вярно-много имах и с много коса се роди.
Бях бременна и с момиченце,което изгубих,но тогава налитах на кисело като невидяла...

# 324
Joy Значи продължавам да мечтая с пълна сила Joy И аз се доверявам само на научно-доказани факти, момичета, всичко останало са щуротии. С 1вата бременност единствено ми се гадеше като си мия зъбите..от пастата ли, от четката в гърлото ли и аз не знам. Не ми се ядеше сладко и домати и тъпчех само тесто 3 месеца. Тогава пък толкова се надявахме на момче - момче и излезе. Не че толкова има значение пола, но имаме строг ред на кръщаване Joy Joy Мъжкото ни име не ни харесваше в женски вариант, както сега женското не ми харесва в мъжки и за това толкова се надявам...така де, занимах ви с моите глупости.

Да ви питам, тези с по-малки дечица, вдигате ли ги? Моето магаре (18м) е 14кг и след като понося кратко сякаш започват болки ниско долу, не знам въобразявам ли си.

# 325
  • София
Това е основната причина да искам да ида толкова рано в петък на преглед. Бебенося сравнително активно, включително мислех да го правя и на почивката, на която заминаваме.
Днес пак така излизахме. Не ми пречи, не ми тежи (год и 7мес, 11кг), но не знам дали не е опасно.

# 326
  • Bарна, морето, сините вълни
И моята щерка е 14кг. Засега я вдигам, понякога и навън се налага да я нося. Ще гледам да се огранича малко, но засега не чувствам някакъв дискомфорт или болка. Не знам колко килограма е допустимо да се вдигат, но със сигурност 14 ми се виждат доста.
Попитах и момичетата от групата ни, които са с две деца. Едното каза, че през цялото време е вдигало голямото дете, а другото, че се е пазило най-много до 3-ия месец, иначе до края го е вдигало.
Но все пак всички сме различни, при рискова бременност със сигурност изобщо не бива да се рискува.

# 327
Мен,ми казаха до 5 кг,но имам приятелки,които си родиха второ и си носеха и първото така,че единствено я питай как да го вдигаш за да не получиш отлепване при самото вдигане

# 328
  • София
По повод вдигането на тежко, след като вчера зарадвахме майка ми с новината, че съм бременна, тя ме предупреди да не вдигам тежко, не защото може да навреди на плода (макар и това да е вярно), а защото може да предизвика изсипване на органите, което да почне да ти прави проблеми след 20-30 години чак. Тя самата ме е вдигала, докато е била бременна с брат ми, аз съм била на под година тогава и като цяло не съм тежала много. Сега изсипване има и от там има проблеми със задържането. Сега се ядосва, че не е слушала баба ми навремето, която я е предупредила точно за това.
Не знам дали е вярно, но смятам да го спазвам. Ако без да вдигам тежко по време на бременност имам изсипване на органите след 30 години, ще пиша тук да дам обратна връзка Grinning

# 329
Здравейте на всички момичета, и аз да се включа, чета ви от няколко дни, но все не остава време да напиша няколко реда Simple Smile Тихичко се записвам в темата с термин 6-7-ми октомври, още не съм ходила на доктор и ми е доста нереалистично, като изключим непрекъснато гадене и от време на време бодежите тук там Simple Smile
Това ще ми е 3-та бременост, първата приключи рано и неуспешно за съжаление през 2015, после през април 2017 година се роди нашето момченце, на което много се радваме и гледаме с толкова любов, то много вече иска да си има бебе, та се решихме най-накрая с мъжа ми Simple Smile Аз не бях оптимистично настроена, че толкова бързо ще се получи, но както и втората бременост трябваше да си подготвя организма и да мина една бърза офис хистероскопия и в момента, в който имахме от доки зелена светлина, хоп бебето станало от първия път Simple Smile
На 1-ви март съм на преглед и вече нямам търпение, че хванах малко доки в отпуска Simple Smile
Успешен ден момичета и нека всички го докараме до успешен финал и октомври да се радваме на малки сладки  пухкави бебенца Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Общи условия

Активация на акаунт