Мами Октомврийки всички късметлийки!🙂2021

• 26 049
  • 750
  •   1
Отговори
# 375
Момичета, всички тук пишете,ще в 6 г.с се чува сърце,мен ме гледа отвътре,не ме е слагала на доплер в 6+0 и аз не я видях точката тя каза,че е там,таа може ли да не се чуе в 6+0,тя ме извика дрта сряда,8+2 предвид че съм с много нередовен дълъг Ц и много късна О...
Hariom, спокойно, предния път отидох на преглед за 1ви път в 5+5 и дори и точка не видях, само празен сак,  а знам точно кога ми беше овулацията и кога бяхме направили бебето, така че си бяха реални 5+5. Гледаха ме с вагинален и то на много добра апаратура....и пак само сакче...Така че сега направо в 7+4, за да не се напрягам излишно

# 376
Да, този път ще направя първата фетална със сигурност , вече за скрининга ще видя дали ще го пусна

# 377
И аз първото родих при него. Не го заменям за нишо на света, но от болницата не съм доволна. За това се чудя дали живот и здраве с 2то да не раждам в Пловдив, но с него. Знам, че има и такава опция. На теб кога ти е термина и ходи ли вече на преглед?

Др Слави Кълев. Работи в болницата в Асеновград,  там съм раждала 2 пъти, но тогава си живеех там. Сега мисля пак при него, независимо, че вече не живея в Асеновград.

# 378
Момичета, има ли някоя от вас със седловидна матка, какво означава и дали е проблем за износване на плода? Ще попитам докторката, но исках да видя вие какво мислите.

# 379
Момичета, какво ви е мнението за така наречените Nipt Screening test, тестове за ранна морфология. Виждам, че цените са между 500 и 1500 лв. Аз съм на 36г. с трета бременност и се чудя дали да правя. Естествено, че първо ще се консултирам с доки, на 23.02 имам час. Но понеже при предишните две още не го бяха измислили това чудо правих само скрининг обикновен 😜
Азалия, аз имам обърната матка, не знам дали е същото, но и двата пъти нямах проблем.

# 380
  • София/Севлиево
Този Нипт тест доста ми прилича на Пренатест,аз съм За,още повече че ще спести амиоцентеза...
Моята матка е леко седловидна,не е проблем според док.

# 381

Точно за това не знам дали да го правя този път. Сега се сещам, че май предния път въобще не бях на ясно с тези изследвания и докато разбера за тях вече бях в по-късна седмица.
Момичета, има ли някоя от Бургас, повечето ли сте от София😄
Моника, аз съм от Бургас (област), не от града но ММ е от там, много се радвам че има някой от тук да обменяме информация Simple Smile

# 382
  • Bарна, морето, сините вълни
Аз с първата бременност ходих на БХС и на цели 4 ФМ. Нищо не ми беше ясно и слушах, каквото ми казват. И те ме виждат будала, защо да не ми вземат парите. Ходих при Давидков, Варна.
През цялото време всичко си беше наред, извика ме на 4 ФМ и дори искаше да записва час за пета! Но не отидох. На всичкото отгоре ми каза да не слушам кой какво ще ми говори, трябвало да родя 2 седмици преди термин, дори не обясни защо. А не съм имала предпоставки за секцио, бебето си беше обърнато с главата надолу. Родих си 5 дни след термин, естествено раждане. За съжаление за някои доктори, всичко е бизнес...

А за стриите, мама ме е родила на 38г, трето дете и няма една стрия, а аз се нацепих ужасно, колкото и да се мажех с какво ли не. Но и качих 30кг, за щастие успях да ги сваля. Вече се избледнели стриите, но имам на корема, гърдите, краката, дупето. Наистина си е ген.

Последна редакция: вт, 16 фев 2021, 10:56 от DespicableMe

# 383

Точно за това не знам дали да го правя този път. Сега се сещам, че май предния път въобще не бях на ясно с тези изследвания и докато разбера за тях вече бях в по-късна седмица.
Момичета, има ли някоя от Бургас, повечето ли сте от София😄
Моника, аз съм от Бургас (област), не от града но ММ е от там, много се радвам че има някой от тук да обменяме информация Simple Smile
Супер, и ние сме по същия начин😄 живеем си в Бургас обаче😊

# 384
Здравейте и от мен и честито на всички 😊 След дълго чакане и ние си имаме заветните 2 чертички на третото ни дете! И повече няма да раждам 😂😂😂 Предвид, че е трето ми е много притеснен да не кача много и да не се нацепя. Търся диетолог, който да ми изготви режим, така че бебето да получава всичко, а излишно за дупето на мама да не остава 😜 И да ви питам, освен мас какво мажете, защото въпреки че я варя с какво ли не, през деня ми мирише. Благодаря и успех на всички ❤️
Здравейте, първо да кажа, че ви чета от няколко дни, с термин 15.10 съм, трета бременност, buba, не знам защо, но нима ти ми е страшно познат, нищо чудно да сме се срещали тук преди, аз всеки път си правя нов профил, защото го забравям 😂, колко са големи другите ти деца, при мен сина ми е роден Юни 2011, а дъщеря ми Юни 2017.

# 385
Здравейте и от мен и честито на всички 😊 След дълго чакане и ние си имаме заветните 2 чертички на третото ни дете! И повече няма да раждам 😂😂😂 Предвид, че е трето ми е много притеснен да не кача много и да не се нацепя. Търся диетолог, който да ми изготви режим, така че бебето да получава всичко, а излишно за дупето на мама да не остава 😜 И да ви питам, освен мас какво мажете, защото въпреки че я варя с какво ли не, през деня ми мирише. Благодаря и успех на всички ❤️
Здравейте, първо да кажа, че ви чета от няколко дни, с термин 15.10 съм, трета бременност, buba, не знам защо, но нима ти ми е страшно познат, нищо чудно да сме се срещали тук преди, аз всеки път си правя нов профил, защото го забравям 😂, колко са големи другите ти деца, при мен сина ми е роден Юни 2011, а дъщеря ми Юни 2017.
#etynana, може и да сме се засича ли. Леко бременеене пожелавам. Моито са 2009 батко и 2014 бъдеща кака 🙂 На 23.02 съм при доки на първи преглед и ще знам кога ми е термина тогава.

# 386
Дали има.някоя от вас с болки ниско долу и в кръста 4г.с +3д?

# 387
Дали има.някоя от вас с болки ниско долу и в кръста 4г.с +3д?

Аз имам все още болки все едно ще ми идва, което включва и кръста с бонус тежест в гърдите, но не се оплаквам защото съм си супер и не ми се гади. Но ако много те боли се консултирай с докито 🙂
Бях сега до аптека, докато си набавя мас да си купя нещо за мазане и ми препоръчаха Лиерак Phytolastil. Дали някой е ползвал, за да имаме мнение, че е доста скъп 🙄

# 388
Успях да си запиша час за другата седмица, ще бъда в 6+1д. Болки имам понякога, не са постоянни. Кръста също понякога ме наболява, но аз от много време имам проблеми с него. Спрях да пия кафе, а преди пиех по 2 на ден. Имах 2-3 дни много силно гадене, по цял ден, но вече нямам такова. Много ме болят зърната, направо е ужас. И съм гладна през 2-3 часа. Хапва уж по малко, надявам се да не кача много.
За мазане още при предната бременност питах АГ. Каза да се мажа с нещо, колкото да се хидратира кожата. Иначе за появата на стрии е въпрос на ген. И най- скъпото мазило да е или мас, ако го има гена няма как да се преборим с него, за жалост. Аз се нацепих по корема, гърдите, бедрата и на паласките. Мазах се от началото на бременността, сравнително редовно, не съм качвала рязко килограми.

# 389
Момичена аз с предната бременност се мазах първо с кокосово масло, но после нещо не ми понасяше и минах на маслото за бременни на Хип, доста бях доволна, много е мазно, но бързо попива и мирише на бебенце Simple Smile
Що се отнася за следене на бременността мисля отново да се следя при д-р Пантева по здравна каса, много съм доволна, всеки месец задължително гледа бебето на ехограф, дава за всичко необходимо изследвания по каса! Така или иначе съм пациента на Д-р Сигридов и неговото мнение ми е най-важното......
Нооо що се казае за раждане, вече там ми е огромна въпроснителна, крака ми повече няма да стъпи в МД, моя доктор вече не е Токуда и незнам там на кой да се доверя.....ще е едно мислене, но дотам да стигнем...

Общи условия

Активация на акаунт