Мами Октомврийки всички късметлийки!🙂2021

• 26 055
  • 750
  •   1
Отговори
# 360
Аз предния път не съм правила БХС, нито ранна фетална морфология, отидох направо на втората някъде към 19г.с. Не помня какво се случи, че пропуснах🤨 сега ми се иска да направя и ранната морфология, а въпросното изследване кога се прави, преди или след нея?

# 361
БХС се прави между 11с. и 13с. На мен ми се пада другия месец по това време

# 362
Др Слави Кълев. Работи в болницата в Асеновград,  там съм раждала 2 пъти, но тогава си живеех там. Сега мисля пак при него, независимо, че вече не живея в Асеновград.

# 363
  • София/Севлиево
Аз също не правих БХС,но първата ФМ да.Сега също няма да правя БХС,но ще направя Пренатест,някъде около 25.03 трябва да е... За ФМ само не знам къде да ида,но най-вероятно ще е в Марковс.

# 364
Предният път правих едно изследване около 12г.с само с кръв за синдромите, но не си спомням как му беше абревиатурата, май пак ФМ се води. После около 22г.с ФМ на 4Д и това беше. На трета за третия триместър доктора ми каза, че няма смисъл да ходя, освен ако не държа, защото всичко е ок. И реших да не ходя. Аз лично имам фобия от болници, кабинети, лекари, прегледи и т.н

# 365
  • София
Следящото ме АГ ме прати за БХС при д-р Галева в Шейново. Страхотна мацка! (По други причинисе виждахме всеки месец докато родя.)

Там те гледат на ехограф детайлно, после взимат кръв (която пращат в МД) и след няколко дена имаш резултат.
Но това си е сравнително статистическо изследване, а не "реално".

# 366
Относно  МД за Дяволов съм чувала най-добрите отзиви за секцио и изобщо за проследяване на проблемна бременност.
Аз раждах в Токуда със спинална упойка, като ми поставиха катетъра след нея и не съм усетила нищо слава богу.
Предната бременност се мазах в началото с какаово и кокосово масло (не супер редовно), но много ми миришеше и мазнееше и минах на палмърс - нямам никакви стрии, но не мисля, че е от мазането с нещо конкретно. За сега още си ползвам Body Shop крема, може и да не го сменя изобщо, той е натурален, а и доста мазничък. Въпрос на кожа е като цяло, но мазането при всички случаи е добра практика.
За преглед и аз съм запазила чак за 7+, уж да видим всичко, мисля, че е достатъчно късно. Човърка ме само дали да не ида някъде по-рано да проверим дали поне всичко си е на мястото.....че с това зацапване отначало малко се ошашках.

За ФМ ходя при проф.Марков, за което май скоро трябва да звънна за час, че там си е зор да се вмести човек. Също сигурно ще пуснем и генетичен тест както предния път, просто за всеки случай, ние сме си малко хипохондрици Grinning

# 367
Момичета, всички тук пишете,ще в 6 г.с се чува сърце,мен ме гледа отвътре,не ме е слагала на доплер в 6+0 и аз не я видях точката тя каза,че е там,таа може ли да не се чуе в 6+0,тя ме извика дрта сряда,8+2 предвид че съм с много нередовен дълъг Ц и много късна О...

# 368
Предния път раждах в Тина Киркова, бях със спинална упойка, сложиха ми катетър след това и нищо не усетих. Показаха ми веднага бебенцето Simple Smile  Но после 20 дена ме болеше като пишках.

БХС и ранна фетална ми беше при д-р Богданова и струваше около 130 лв. за двете. Но тя вече май е в друг център и е малко по-скъпо.

# 369

Там те гледат на ехограф детайлно, после взимат кръв (която пращат в МД) и след няколко дена имаш резултат.
Точно за това не знам дали да го правя този път. Сега се сещам, че май предния път въобще не бях на ясно с тези изследвания и докато разбера за тях вече бях в по-късна седмица.
Момичета, има ли някоя от Бургас, повечето ли сте от София😄

# 370
Добро утро мами да питам има ли майки с 2 пъти секцио и през колко време са били ? Защото аз родих сина си с секцио на 23.01.20 а сега съм бременна доктора каза че всичко е наред и мога да износя и родя отново но четох че на повечето места казват 2г. Мнение ?🙂

# 371
Добро утро мами да питам има ли майки с 2 пъти секцио и през колко време са били ? Защото аз родих сина си с секцио на 23.01.20 а сега съм бременна доктора каза че всичко е наред и мога да износя и родя отново но четох че на повечето места казват 2г. Мнение ?🙂
Момичета, всички тук пишете,ще в 6 г.с се чува сърце,мен ме гледа отвътре,не ме е слагала на доплер в 6+0 и аз не я видях точката тя каза,че е там,таа може ли да не се чуе в 6+0,тя ме извика дрта сряда,8+2 предвид че съм с много нередовен дълъг Ц и много късна О...
По-добре се успокой. Аз преди 2те ми момчета имах спонтанен аборт ,когато забременях за баткото постоянно си мислех ами ако пак стане така,  ами ако прокървя ,ами ако не се развива. Накрая се побърках ,казах си престани да мислиш лоши неща. Не предизвиквай съдбата. И сега не го мисля толкова. Моя АГ не е от разговорливите,  казва всичко е ок, щом е ок, значи е ок. Прекаленото вманиачаване не води до нищо добро,  от собствен опит го знам🤷‍♀️
Първо секцио 05.02.2008
Второ секцио 02.06.2010

Последна редакция: вт, 16 фев 2021, 10:23 от Elmazche

# 372
  • София/Севлиево
Сестра ми роди два пъти секцио за по-малко от две години.Едно раждане по спешност в Плевен на 25.10.2013 ,и второ планирано секцио на 25.06.2015 в Лондон.Не е имала проблеми.

# 373
Аз съм раждала 2пъти секцио първия е на 10 г. втория на 6 г. Сега... няма страшно преживява се. От доки знам, че всяко следващо секцио боли повече от предишното... ами боли няма как да не боли и нормално да родиш пак има болка , важното е че е за добро! Дано всички се справим и да си гушкаме бебоците на есен с песен !

# 374
  • София

Точно за това не знам дали да го правя този път. Сега се сещам, че май предния път въобще не бях на ясно с тези изследвания и докато разбера за тях вече бях в по-късна седмица.
Момичета, има ли някоя от Бургас, повечето ли сте от София😄
Принципно е така, но пък все пак може да е някаква отправна точка при проблем, предполагам. Че втората фетална пък е късно и ако тепърва трябва да се правят я генетични тестове, я амнио.. Е малко тегаво.

Общи условия

Активация на акаунт