Мами Октомврийки всички късметлийки!🙂2021

• 26 043
  • 750
  •   1
Отговори
# 390
sisi_vass би ли споделила защо не си доволна от МД?

# 391
sisi_vass би ли споделила защо не си доволна от МД?
Даа разбира се, там с първата ми и неуспешна бременност, когато ми започнаха проблемите ходих само там на прегледи, защото смятах че като най-голямата болница с най-добрата неонатология, това е мястото на което можех да се доверя, но уви! Ходих всеки ден, всички ми казваха различни неща и ми сменяха терапиите, отношението на лекарите и персонала беше повече от ужасно и след няколко дни мъки изхвърлих плода вкъщи една вечер и на следващия ден след като цял ден прекарах в чакане да се чудят какво да ме правят и бях навикана от няколко доктора и акушерки, късно на следващата вечер ми направиха кюртаж, който на по-късен етап се установи, че грам не е бил нужен, защото аз бях изхвърлила почти всичко и можеха просто да ми дадат хапчета..... Капакът беше след като на 2-рия ден вдигнах температура през ноща и акушерката почна да ми вика как съм можела да вдигна температура, какво да ме правела сега, нямало дежурен лекар, само специализанти..... Та така, може всички лекари да не се отнасят така, но просто персонала е много малко, тъй като качествените такива бягат по частните болници за повече пари, имат много работа, много са изнервени и са си старата школа отвсякъде погледнато....
Единствено бих препоръчала Николов, който е завеждаш  АГ отделението, а жена му завежда Неонатологията,  той доста си държи на неговия екип и ги стяга, но през останалото време те обгрижват стандартния персонал....
Имам няколко приятелки, които работиха там, всички се махната, започват за да се научат, защото вече са на принципа проба-грешка и после бягат.......

# 392
  • София/Севлиево
Сиси, много неприятно.На кой етаж лежа?

# 393
На 5тия, в отделението на Маринов........той пък колко ми беше неприятен, оххх забравих да спомена и храната, тя какво чудо беше, не е истина.........  Нищо общо с Токуда, верно плащаш си, обаче се чувстваш като човек, беше ми много приятно там, всеки ден ми показваха и държаха да съм там за сутрешния тоалет за бебето, аз можех всичко да си правя за бебето на изписването Simple Smile И дори Д-р Калайджиева и до днес ако й се обадя ми дава съвети какво да дам или как да реагирам в трудна ситуация!!!
Та затова избора ще е много труден, ако съм секцио за мен е изключително важен хирурга, предния път на изписването бях забравила, че съм имала операция вече...... ще го мислиммм има времеее

# 394
  • София/Севлиево
Явно на петия е зле като на десетия Sad Аз няколко пъти съм лежала там,включае половин месец преди да родя.Но точно тогава (юни 2008-ма) случих на добро отношение,обаче не и другите пъти...

# 395
Момичета, бях на преглед и лекарката ми каза да се върна в 9г.с. за следващ такъв без да назначи изследвания. Дали това е окей и кога започват да се правят всички кръвни картини, полови заболявания, пренатестове и всякакви други подобни?

# 396
Дали има.някоя от вас с болки ниско долу и в кръста 4г.с +3д?

Ако се редуват, прилича на контракции. Бях така в началото с първата бременност и ми предписаха 3*2 но-шпа. Консултирайте се с лекар. По принцип е нормална реакция на матката, все пак се настанява там малкото човече.

Момичета, бях на преглед и лекарката ми каза да се върна в 9г.с. за следващ такъв без да назначи изследвания. Дали това е окей и кога започват да се правят всички кръвни картини, полови заболявания, пренатестове и всякакви други подобни?

Ами нормално е, следенето по здравна каса с направление е към третия месец, тогава пускат разни кръвни и урина. Ако няма оплаквания и други заболявания се пие само фолиева киселина и се наблюдава развитието на бъдещото бебе Simple Smile Все пак скоро е следващия преглед. После са веднъж месечно.
Ако искате си пуснете ПКК+ДКК, кръвна захар и желязо например за спокойствие.
Други витамини не е нужно да се пият, без доказана липса.

Последна редакция: вт, 16 фев 2021, 21:00 от M_Oliviya

# 397
Момичета, здравейте!
Първо - честито на всички. От сърце пожелавам лека бременност и здрави и сладки бебчета накрая.
Имам следния въпрос към вас - някоя пила ли е Инофолик Комби преди забременяване? Аз пих една година. АГ-то ми казва, че няма проблем да продължа. Така и направих. Сега обаче реших да се поразровя и видях обратни мнения от други мами.
Още повече ме притесни това, че никъде в официалната листовка на добавката не се посочва изрично дали може да се приема по време на бременност или не.
Предварително благодаря за мненията!

# 398
Дали има.някоя от вас с болки ниско долу и в кръста 4г.с +3д?

Аз имах постоянни болки ниско долу в областта на матката до преди няколко дни. Сега тъкмо влизам в 7-ма седмица според данните на ехографа. Моят лекар ми каза, че ако болките са слаби и постоянни не е необходимо нищо да се прави. Ако е коликобразно със спазми да пия нош па или бусколизин. Към момента ме наболява от време на време, даже миналия ден по-силно и пих нош па, което ме успокои веднага. Забелязвам, че ако се натоваря повече или вдигна малкия ме боли, но определено започва да отшумява вече и не ме боли по цял ден.

# 399
Мами, не пийте бусколизин! Действа на меките тъкани и може да причини скъсяване и отваряне на шийката. Опасно е. Знам, че някои доктори го дават, но не трябва. Моят гинеколог ми го е забранил категорично. Само но-шпа.

# 400
Здравейте, момичета! Днес за първи път ми е гадно, повдига ми се, опитах се да повърна,  но не се получи. Имам ужасен вкус в устата и постоянно гледам да се тъпча с нещо, това пък води до позиви за повръщане и се получава така: ям, гади ми се, повръща ми се, пак ям, пак ми се гади🤦‍♀️...добре, че не съм на работа

# 401
#Elmazche, не се тъпчи, защото влошава нещата. Направи си чай от джоджен с лимон, той успокоява стомаха. Ако не обичаш чай, само вода с лимон. Мини на лека, течна храна - супичка например. Ще мине, но пък си струва 😊

# 402
Здравейте, минах на преглед, шушулката отговаря на 6с+5д, всичко изглежда наред, видяхме пулсации 😍 иначе и аз днес повръщах за пръв път, но най-вероятно е от пътя, понеже пътувахме до София за прегледа.

# 403
Здравейте, минах на преглед, шушулката отговаря на 6с+5д, всичко изглежда наред, видяхме пулсации 😍 иначе и аз днес повръщах за пръв път, но най-вероятно е от пътя, понеже пътувахме до София за прегледа.
Супер, че всичко е наред! А кога беше последната менструация? Да сверя по теб, че аз съм чак на 23-ти на преглед 😁

# 404
Ох аз не съм показател, на 07.12... но съм с цикъл около 50 дни+ и очевидно късна овулация. Някое момиче с редовен цикъл може да помогне повече. Иначе ме вика на 30.03 за ФМ и допълнителни изследвания, много чакане се очертава, дано да не се налага да я посещавам извънредно.

Общи условия

Активация на акаунт