Мами Октомврийки всички късметлийки!🙂2021

• 25 959
  • 750
  •   1
Отговори
# 600
Ето ме и мен,бях на преглед 7+5 а трябваше да съм 8+0 но тя каза няма проблем,чухме и сърчицето,като и казах за гърдите умря да ми се смее...
Чудесно! Надявам се вече да си по-спокойна Simple Smile
При мен също нищо ново, освен че апетитът се засилва. Огладнявам рязко и ако не хапна в рамките на до 30мин. ми се свива стомаха от глад и ставам нервна. Качила съм 1,5кг и ММ вече ми вика Дунда 😄

# 601
Момичета, имате ли някакви секрети/течения?

# 602
Фокси,аз имам бледо жълто днес попитах агто и ми каза,че ако мб ти е чиста няма проблем

# 603
  • Казанлък(Бургас)
Азалия, и аз съм фен на вторите употреби. Безброй са находките ми, от всякакво естествено. Grinning

Hariom,  радвам се, че си чула сърчице, и вече си по-спокойна.
Аз с нетърпение чакам 1-ви март. Трябваше утре да съм на преглед, но реших да си сменя АГ-то. И аз като теб все си търся симптомите къде са и се шашкам. Не знам какво ми стана този път. Blush
 Елислава, браво за покачването на погестерона! Лека и усмихната бременност ти желая! Това, че мъжът ти ти се е присмивал за помпата за кърма е доста демотивиращо.

Angle, много се възмутих, когато прочетох какво ти е говорил "консултанта" по кърмене! Някои от тях са наистина много нежни, внимателни и обяснителни, но има и една част, които са фанатизирани патки (не за една чета и чувам вече). Аз смятам при кърмене, захранване, грижа за детето и т. н. т.  нещата е нужно да се случват леко, инсинктивно, с любов между мама и бебе (дете). Няма правилно и грешно, няма на всяка цена, няма писан закон. Колкото бебета - колкова подхода.
Ето и моят опит с кърменето:
Родих сина си на 26 без да съм прочела и ред, затова полезно ли е кърменето. Тръгнах към родилното с пълната увереност и спокойствие, че то раждането и кърменето са си най-естествени неща. С времето разбрах, че е точно така стига една огромна група народ (лекари, приятелки, майки и свекърви) да не ти пречат.
И така: дадоха ми бебето на втория ден след раждането (беше на системи, кръвопреливане, антибиотик) захранен с АМ. Дойде акушерка, която да ми покаже как да поставя бебето на гърда. След като се помъчи 2-3 минути и изруга, че съм с хлътнали зърна ме остави с думите: "Има си шише с мляко. Не го дръж гладно!" Но аз бях толкова щастлива, че държах дедето си, че не я отразих. Просто се отпуснах, любовта и вярата ми в нас бе непоколебима, а спокойствието и търпението безкрайни - аз научих него, а той мен. Два дена по-късно започнах да вдигам температури, спешен кюртаж, три антибиотика несъвместими с кърменето - "Искаш ли да ти спрем кърмата?" Отказах твърдо - вече бях усетила блаженството от този контакт със сина си. Седем дни помпата за кърма бе част от мен. Цедях и хвърлях в мивката, а той пиеше АМ. Плачеше ми се. Ами ако той не пожелае повече моето мляко?! Една мила сестра ми каза:" Веднъж опитали млякото на мама, те не се отказват така лесно от него. Твоето мляко е създадено точно за твоето бебе, и за него няма друго по-вкусно." Оказа се права. Той засмука жадно гърдата ми, и така докато не стана на 3г.
Дъщеря ми я отбих, малко след като разбрах, че съм бременна. Сметнах, че вече е достатъчно голяма - 2 г. и 7мес.
Ясно ви е, че за тези години съм се наслушала на всевъзможни теории, подмятания и въпроси. Първо ми скъсаха нервите. Второ не мога да проумея какво ги бърка хората кой с какво и колко дълго храни детето си. В цялото това приключение (от зачеването натам) има само две същества мама и бебе (в общия случай), които най-добре знаят кое как трябва да се случи - в каква поза ще ражда, дали ще пие кърма или АМ, дали ще заспи само, или мама ще го носи със слинг по цял ден, дали ще го завие с три одеала или ще го държи босо... Те (мама и бебе) знаят най-добре! Вярвайте първо на себе си и слушайте детето си! Работата на всички останали е да ви обгрижват, да ви помагат, да ви подкрепят. Научете ги!

Яренце, права си! Кърменето е най-великото оръжие срещу сърдито бебе.

Мама Софи, кое е приложението, което ползваш? (звучи ми много добре)

Относно животните у дома по време на бременност, и след това :
- първата бременност имахме котарак - най-ревностната и нежна детегледачка.
- втория път - своенравен кокер - проявява изключително търпение към ласките и игрите на дъщеря ми, която е на 2 и 7мес. (само към нея, другите са често скастряни, обича си спокойствието).

Foxxyy, и на мен ми се появява течение, когато съм бременна. Wink
Не го пренебрегвай, но не се тревожи - сподели с гинеколога си.

# 604
  • София/Севлиево
Мина прегледа.Точката е там,отговаря си на г.с.Даже пулсации видяхме,но за по-хубав запис ще отида на 4.03.Питах за храната и чайчета ,каза ми всичко по-малко.

# 605
Хайде,честито Ели ♥️
Извинявам се за невежеството,ама аз и сега не видях пулсации, просто пусна да чуеме сърцето,а да ви кажа да се посмеете... Пуска тя пулс и бумбум много бързо и аз не знам,че трябва да е така и супер паника,викам  какво става нещо не е наред и тя като попна да ми се смее вика 164 пулс е супер за бебето ....

# 606
По- рано от предвиденото ходих на преглед. В 5+6д се видя, каквото трябва. Оголемена матка, плодно сакче и миниатюрна точица. Апарата на АГ е старичък и пулс по- късно се улавя. Викаме след 2 седмица, а до тогава търпение.

# 607
Аз влизам, за да се оплача, защото няма на кой друг.

Страшна болка в кръста, цял ден не мога да си намеря място, всички ми се чудят какво става . 🥺

Час си записах за 02.03, тогава ще съм в 6 г.с.

# 608
  • София
Yas пиши на Яренце да те добави в групата във фб. Simple Smile

# 609
Здравейте, мили бъдещи мами! Заповядайте във Фейсбук групата ,,Октомврийчета 2021г. Heart Мами с термин Октомври 2021г."

Да споделяме заедно радости и тревоги!

# 610
  • София
Здравейте, мили бъдещи мами! Заповядайте във Фейсбук групата ,,Октомврийчета 2021г. Heart Мами с термин Октомври 2021г."

Да споделяме заедно радости и тревоги!

Случайно да е публичната група от която всички бягаме, защото не искаме още да оповестяваме на света, че сме бременни? Grinning

# 611
Аз също бих се присъединила към фб група ,  много по лесно е но не и ако е публична Grinning

# 612
  • София/Севлиево
Струва ми се,че е точно тя...Аз ще се присъединя към тайната,но на по-късен етап(нека мине и прегледа ми на 4.03),а в публичната няма да се включа,не и докато не мине първия триместър и не почне да ми личи...

# 613
Момичетааа, кажета как борите гаденето, направо вече не издържам на моменти ми става многоо лошоооо и немога да повърна, просто ми е лошооо....... Мисля да питам доки в понеделник има ли някакви хапчета на билкова основа или нещо подобно, направо на моменти и нетърпимо положението....

# 614
Вода,лимон и лукчета много ..

Общи условия

Активация на акаунт