Мами Октомврийки всички късметлийки!🙂2021

• 25 961
  • 750
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте и от мен Simple Smile присъединявам се към темата. На 27 години съм с последна менструация 6.01. Според приложението което ползвам (pregnancy+) съм в 6+4 г.с, с термин 13.10. Ходих на преглед при АГ в началото на тази седмица и се видя пулсиращо сърчице, но за съжаление не успяхме да чуем пулса. Следващия ми час е за 9.03. и нямам търпение да видя дали всичко е както трябва.
Миналата година по това време с мъжът ми отново правихме опити за бебе. Имаше бременност, но за кратко Sad

Относно симптомите ми, до преди два дена имах много добър апетит, а сега от почти всичко ми се гади и много трудно си изяждам порцията. Сънливо ми е почти постоянно и кръвното ми пада от време на време. Днес докато се къпах ми стана много лошо. Причернея ми, зави ми се свят, ушите ми заглъхнаха... абе ужас! Освежих се след като отворих вратата на банята и мъжът ми ми донесе студена вода и захар. Много се изплаших.

Пожелавам на всички лека и щастлива бременност! Flowers Hibiscus

# 586
Здравейтеее,
аз съм с едно леко неприятно дърпане от снощи, което четох, че е нормално.
Много ми е сънливо, опитах се да пооправя вкъщи с хиляди мъки и въздишки.
Предполагам има и доза втълпяване, защото до вчера нищо ми нямаше, а от днес съм... 😃

# 587
Foxy, аз съм при д-р Светлана Петрова в Селена. Препоръчвам я с две ръце. Пак там мога да препоръчам и д-р Снежана Топалова. Първото си дете родих при нея. Изобщо там не съм имала проблем с лекарите, всички са добри.

# 588
Foxy, аз съм при д-р Светлана Петрова в Селена. Препоръчвам я с две ръце. Пак там мога да препоръчам и д-р Снежана Топалова. Първото си дете родих при нея. Изобщо там не съм имала проблем с лекарите, всички са добри.
А със здравна каса работят ли?

# 589
Да, работят. Можеш да звъннеш в Селена и да ги питаш каквото те интересува. Само за раждането се плаща, но имайки предвид как моя приятелка роди в Хирургиите и плати 600лв за избор на екип и още 500 дадоха на ръка на доктора, а като добавим и всичко, което искат да занесе, излиза същото. Аз с големия платих преди 12 г-800лв (нормално раждане) , с малката  преди 6 г-1400(секцио по спешност) ,сега не съм питала, но пак съм там на 100%. Супер доволна съм от отношение, апаратура, имат неонатологиия и тн. Дават всичко, нощници, превръзки, дрешки за бебето, памперси, шише, биберон, всичко. Влизаш само с едни дрехи за изписването, бельо и козметика. Сигурно ще има и отрицателни мнения, но аз това съм видяла, това казвам🙃

# 590
Дали има мами от Пловдив? Може ли да ми препоръчате добър гинеколог, по вэзможност  жена ? Първият ми преглед ще бъде при д-р Матеева в New Life.

Здравей за жена не знам но аз родих при д-р Д. Ставрев и сега също ще се следя при нега и ще раждам работи и с здравна каса . Има уникално отношение , разбира си много от работата и просто е невероятен .

# 591
Дали има мами от Пловдив? Може ли да ми препоръчате добър гинеколог, по вэзможност  жена ? Първият ми преглед ще бъде при д-р Матеева в New Life.

Препоръчвам с две ръце д-р Димитър Кичеков. Работи в клиника Торакс, а отскоро има и частна практика. Ако държите на жена - д-р Видева. Работят заедно. Имам впечатления и от двамата. При Кичеков се следих миналата бременност, но ми е АГ от години, а заедно с Видева водиха секциото.

# 592
Аз съм с теб Simple Smile 7.01 първи ден от последният цикъл, аз ходих миналата седмица, но беше твърде рано и само сакчето се видя. И аз нямам търпение за първата седмица на март и дано видя сърчице и да ми улекне. И дано да е само 1 сърчицето, че това живот и здраве ще  ни е третото отроче
Здравейте и от мен Simple Smile присъединявам се към темата. На 27 години съм с последна менструация 6.01. Според приложението което ползвам (pregnancy+) съм в 6+4 г.с, с термин 13.10. Ходих на преглед при АГ в началото на тази седмица и се видя пулсиращо сърчице, но за съжаление не успяхме да чуем пулса. Следващия ми час е за 9.03. и нямам търпение да видя дали всичко е както трябва.
Миналата година по това време с мъжът ми отново правихме опити за бебе. Имаше бременност, но за кратко Sad

Относно симптомите ми, до преди два дена имах много добър апетит, а сега от почти всичко ми се гади и много трудно си изяждам порцията. Сънливо ми е почти постоянно и кръвното ми пада от време на време. Днес докато се къпах ми стана много лошо. Причернея ми, зави ми се свят, ушите ми заглъхнаха... абе ужас! Освежих се след като отворих вратата на банята и мъжът ми ми донесе студена вода и захар. Много се изплаших.

Пожелавам на всички лека и щастлива бременност! Flowers Hibiscus

# 593
  • САЩ
При мен всеки ден е тотално различен като симптоми, никога не знам утрото какво ще ми донесе, нито как да си планирам какво да ям точно поради тая причина. Успокоявам се, че трябва да издържа още месец така и после организма ми ще се намести.
И аз съм така, всеки ден ново двайсе Simple Smile Опитвам се да приемам всичко позитивно и като знак че бебенцето се развива добре. Само нездравословни храни ми се ядат, а от мисълта за останалите ми става лошо. Все съм си мислела че като забременея ще се храня супер здравословно, но уви. За една седмица два пъти ядох от ресторанти за бързо хранене, а не бях вкусвала от година. Но пък не може нищо да не ям. Купих си и много плодове, добре ми отразяват, особено кисела зелена ябълка Simple Smile Надявам се след няколко седмици нещата да се нормализират. Повече ме е страх бебето да не се роди с ниско тегло от колкото да напълнея. Четох че на ден трябвало да ядем с 300 калории повече, но не мисля че успявам. Междудругото, сестрата на ММ не е имала никакво гадене докато е била бременна с близнаците (момче и момиче).
Имаме две котки, едната почти винаги спи на рамото ми, но не мисля че ще е проблем. Четох че не трябвало да им чистим котешката тоалетна докато сме бременни, ММ по принцип се занимава с това Simple Smile
И аз благодаря за информацията за билките. В начaлото пих чай от мащерка и от хибискус няколко пъти, но вече и тях не ги понасям.

Последна редакция: пн, 22 фев 2021, 04:55 от Flying_HiGh

# 594
Здравейте, не съм влизала 2 дни, а колко много сте изписали от 1 час с кафето ви чета. 😁 За храните съм съгласна с написаното за суровите, но все пак, ако ти се хапва по добре опитай само, колкото да се задоволиш малко. Нищо няма да ни стане от 1-2 хапки. Моя АГ го съсипах от въпроси през 1вата ми бременност. За кафето също може по 1 на ден. По вредни са тези разтворимите 3в1 и т.н. Даже бях чела една статия, че можело кафе, колкото 2 американски. За чай няма да вземе отношение, защото пия само от лайка и не съм запозната с другите, просто не е моето. За акулата от вас научувам, риба единствено ям такава и с дъщерями ядох по веднъж в седмицата. 😁 Вино знам, че може също от време на време по 2 глътки. Общо взето трябва да се наслаждаваме на този период и всичко, което трябва да избягваме да не ни потиска. АГ ми каза по добре да опитам от колкото да си забранявам, че е по вредно така.
За кърменето ми е болна тема. Опитах около 10 дена, но тогава ми откриха едно образования зад матката, което ме държеше в висока температура от ден 5 след раждането. Опитаха се да не ме оперират и 20 дена бях на системи през 6ч с 2 антибиотика и още куп неща и просто с тези лекарства нямаше как да стане това кърмене. Вече познавах всички в болницата и знаех кой коя смяна е. Бях като парцал новоредно, раждане, температура и всичко на куп ново и това ме довърши. Изпаднах в следродилна депресия. Трябваше да осъзная, че няма нищо, което да е на всяка цена, че аз не съм лоша майка.
Много ме е страх да не се случи нещо такова отново.
За кучетата мога да кажа, че няма смисъл да се притеснявайте. Имаме лабрадор на 4г, което беше залепен за мен когато бях бременна с дъщеря ми. Облиза е още като се прибрахме от болницата. Тя изгради страхотен имунитет благодарение на него. Сега са голяма комбина. Никога няма да махна кучето. За котките вече знам, че не трябва да им се пипа тоалетната и е хубаво по някое време да се направи изследване за токсоплазмоза.
Покрай мен няма нищо ново чакам си прегледа началото на март. Само гърдите ме болят от време на време чак ми е нереално, че съм бременна. Опитвам се да ям здравословно. Все още не ми се е отворил апетита, което е супер. С предната бременност си знаех, че е момиче и много исках да е. С тази като че ли нямам претенции, но имам предчувствие, че ще е момче. ММ много иска още едно момиче. Даже пак настоява да е кръстим на мен, защото с първото му отказах. 😁

# 595
Ето ме и мен,бях на преглед 7+5 а трябваше да съм 8+0 но тя каза няма проблем,чухме и сърчицето,като и казах за гърдите умря да ми се смее...

# 596
Момичета, някой беше споделил, но не го намирам. Кое приложение ползвате за следене на бременността по седмици? И ако може да е безплатно 🙃 Аз утре съм на лекар и нямам търпение 🍀

# 597
Здравейте, по сметки терминът ми е на 25.10.2021 и сега в петък ще ходя на първи преглед.
Притеснява ме, че нямам никакви симптоми.. нито в гърдите, нито ми се гади...
ако не бяха чхг тестовете и пикливите тестове.. нямаше да повярвам.

# 598
Yas, няма от какво да се притесняваш. Аз също съм така. Чувствам се добре и не ми се гади. Само ходя до тоалетната доста често, но го отдавам на това, че се старая да пия повече вода. Моят термин при предишната бременност беше 26.10 с последна менструация 20.01. Ако това може да те ориентира 😊

# 599
Yas, няма от какво да се притесняваш. Аз също съм така. Чувствам се добре и не ми се гади. Само ходя до тоалетната доста често, но го отдавам на това, че се старая да пия повече вода. Моят термин при предишната бременност беше 26.10 с последна менструация 20.01. Ако това може да те ориентира 😊

Благодаря.
А да попитам - във ФБ има ли група за октомврийки 2021, както е имало за 2020?

Общи условия

Активация на акаунт