Мами Октомврийки всички късметлийки!🙂2021

• 26 017
  • 750
  •   1
Отговори
# 525
Аз също съм с две ръце за кърменето. Кърмех 1 година, отбиването се случи плавно и спокойно от двете страни, накрая просто детето не търсеше и реших, че е време да спрем, но до 6-ия месец беше изключително кърмено и се радвам, че ни се получиха нещата.
Аз също не пия кафе, цигари не пуша. Малката винаги е била спокойна, мама казваше, че не знам какво е да имаш бебе, будила се е само до 3-ия месец, от там насетне изобщо, спи по 11-12 часа вечер, на обяд също ляга. Падна ни се голям късмет, нито зъби усетихме, нито със захранването имаше проблем (ЗВБ). През цялата бременност бях много положително настроена. Вярвах, че ще бъде всичко така, както го искаме. И напук на всички, дето злорадстваха и ме плашеха как няма да спя повече, как това, как онова...аз си спя, а те кривеят. Joy Никога не съм си позволила да наплаша бъдещи родители, това е най-прекрасния период, да гушкаш малко бебе. Heart
Eй това и аз го обичам най-много като ме плашеха, как нямало да спя дни и нощи, какво съм щяла да правя, как не било лесна работа, ами по цял ден на работа да не е лесноо???? Честно казано по време на майчинството така си починах и презаредих с положителни емоции, че не бих го заменила за нищоооо... Факт е че имах и супер спокойно и поспаливо бебе, но да видим това какво ще да е GrinningVery Happy:D

# 526
  • София/Севлиево
Отчет-инжекциите имат ефект,само след 2 и вече съм в норма,та явно този път нацелихме терапията.И чхг вече ми се удвоява за по-малко от 48 часа и е над 2200-значи в понеделник ще видим точката.Мога да си отдъхна за миг.
Кърменето ми е болна тема-със Слави се опитах,но той седя дълго време в кувиоз и ми го дадоха солидно захранен с АМ.Изписаха ни на ден 13 от раждането,той изобщо не искаше да суче,аз се мъчех с една помпа и за час-два изцеждах има-няма 10 мл и след около седмица се отказах (ММ само ми се смееше за помпата).Е ,хубавото на цялата работа бе,че имах бебе ,което спеше непробудно вечер от 9 до сутрин до 6.Сега ще се пробвам пак,пък каквото стане.

# 527
Браво на всички за хубавите новини ♥️♥️♥️🌹
Ели,страхотна си лека и безпроблемна бременност 🤩😍

# 528
За кръста пробвай да загрееш и масаж някакъв лек. За съжаление не е добре да се пият болкоуспокояващи. Дано мине бързо 🙂
За кърменето, всички сме за. Първо няма по-лесно хранене, вмесно да мъкнеш шишета, води и какво ли не. Аз с батко то се борих 5 месеца, но с малката се амбицирах и успях да я кърмя почти година, сега съм убедена, че ако няма проблем отново ще кърмя.
Дано и моите новини да са така положителни във вторник. Вече нямам търпение 🙃

# 529
Момичета, вкъщи съм си вече, всичко изглежда наред за сега, но не ми е спокойно, поне докато не вляза в 13та седмица. Няма да работя вече Simple Smile в сряда гледахме бебето с коремен ехограф, засечен пулс, а днес лекарката гледа и нищо не вижда, ама абсолютно нищо.... Та веднага иска да погледне с вагинален- всичко си е там, слава богу...

# 530
Medelin13, чудесна новина. Да сте здрави с бебо и това да са ти единствените перипетии до края на бременността 🍀🍀🍀

# 531
За мен кърменето беше едно огромно улеснение. Няма шишета, топлене на вода, пък после стерилизиране. Няма и ставане нощем, защото след първите няколко месеца взех детето на нашето легло и вечер само му подавах да суче. А да не говорим какъв разход си е адаптираното мляко.
Аз кърмих до година и три-четири месеца и го отбих, защото вече трябваше да си почна лекарствата, но това беше универсалното решение за всяко неразположение. На мен обаче много бързо ми дойде цикъла, още на 40-я ден след раждането и в дните около идването кърмата ми оставаше на капки направо, детето ревеше от глад, а не искаше да близне АМ. Затова се цедях и замразявах кърма за тези дни от месеца. Отделно цедях по схема за увеличаване на кърмата. Доста стрес беше, докато започна захранването и тогава може би се успокоих, че детето ще има какво да яде или пък на него му трябваше все пак по-малко количество, но отшумяха нещата и си кърмих безпроблемно още месеци наред.

Сега се сещам, че в този период търсих помощ от консултанти, писах по групи за кърмене и не намерих нито помощ, нито обяснение защо става така. Единствено отговор - няма как да няма кърма. Информация намерих в чужди сайтове, така че не се доверявайте сляпо и на консултанти, защото не винаги са наясно с всички особености.

# 532
Здравейте, днес си купих зелен чай с мента, но се зачудих сега дали е добре да го пия? Кафето и без това го спрях, не ми е същото без цигара просто...
Сестра ми е акушерка ш от нея знам много неща . Чай от мента и зелен чай НЕ си пият .

# 533
За чайовете знам, че и коприва та е опасна. Даже в стари времена са давали отвара от корен на коприва за помятане, така че внимателно с билките.
Момичета,аз да ви се оплача. Петък вечер мъжа ми си сипа една ракия и на мен така ми се пийва малко червено вино, че чак си мисля че ще е момче още от сега 😂😂😂 Сипах си две глътки, защото намерих тема тук, че е полезно 😂😂😂 Сериозно някъде четох, че помага за разреждане на кръвта. Наздраве да са ни здрави бебетата!

# 534
Bubamara и аз съм голям привърженик на виното, вечерно време с ММ си сипвахме по чаша бяло или червено след вечеря. Сега с бременноста съм го спряла напълно, но онзи ден ми подариха бутилка безалкохолно вино. Пробвах го, сипах си 2-3 глътки,както казваш ти (въпреки че е без алкохол, не съм сигурна дали е ок да се пие и такова), но не е въобще лошо и може така да си позволяваме по чашка от време на време за даден повод.

# 535
Ох н амен предния път така ми се пиеше бира, дето по принцип рядко пия бира😄
За чая от мента се очудих сега, наскоро четох, че помагал за гаденето и понеже от седмица си правя чай вместо кафе. Първо си правех черен, за да избегна главоболието, което получавам, ако не пия кафе. Започна да ми става обаче силен и гаден и той.  Днес си направих от мента. Той пък ми хареса много. Някоя по-запозната има ли кои чайове е добре да се пият?

# 536
Въпрос към майките които чакат 2ро..
Аз много се радвам че съм бременна и живи и здрави дано да си имаме още едно детенце , но понякога ми става едно мъчно за голямото ми детенце , даже да си призная като видях теста се разпраках и първото ,което ми мина през ума беше 'Ами баткото' Много си го обичам  много и не мога да си представя все още че тая обич трябва да я удвоя ...
Аз ли нещо не съм в ред , хормоните ли ме тресат не знам и аз . Има ли други като мен??

# 537
  • омъжена
Добро утро, момичета и добре дошли на новите мами😘 Мен ме мъчат едни киселини пак🤦‍♀️Май сме доста мами престрашили са се за 3-то😁🙈
Добре дошли на новите мами. Да сериозно доста ставаме ...и аз с трето мога да споделя,че се чувствам много различно или аз съм позабравила някой симптомчета от бременността. Да сме живи и здрави и бебоците ни също! 🙂👼🤱🤰 Пълна къща 🏡 си е веселие и приключение и аз се радвам ,че се впуснах. Радвам се ,че сме повечко утешавам се. Лека и спокойна на всички  мами

# 538
Добро утро, момичета и добре дошли на новите мами😘 Мен ме мъчат едни киселини пак🤦‍♀️Май сме доста мами престрашили са се за 3-то😁🙈
Добре дошли на новите мами. Да сериозно доста ставаме ...и аз с трето мога да споделя,че се чувствам много различно или аз съм позабравила някой симптомчета от бременността. Да сме живи и здрави и бебоците ни също! 🙂👼🤱🤰 Пълна къща 🏡 си е веселие и приключение и аз се радвам ,че се впуснах. Радвам се ,че сме повечко утешавам се. Лека и спокойна на всички  мами
Моите 2 момчета са от предишен брак, не съм си мислела,  че след 11 год наново ще искам да имам дете (бъдещия татко също има детенце от предишен брак). Малко съм притеснена,  че съм на 38, 3-то секцио,  но гледам да не го мисля толкова. Имате ли предчувствие какво ще е бебо, момиче или момче? Аз искам момиче,  а таткото момче, но не знам защо си мисля, че ще е момче, просто съм родена за мъжка майка😁

# 539
Кърменето ми е болна тема и на мен, опитах се всячески да кърмя малката, но просто не се полувачаше, почти нищо не течеше,  а пък уж се бях подготвяла по темата - лекции, статии и тн., но уви. Посетих и консултант по кърмене, която обаче вместо да ми помогне смятам, че повече ми навреди, тъй като ми наговори куп ужасни неща за това как тровя детето с АМ, как тези майки, които не кърмят са егоистки и тн. /При положение, че бях при нея именно, защото исках да кърмя../, та след нейните думи като че ли още по-зле стана положението, защото е всеобщото известно, че когато една майка е под стрес естествено и кърма да няма. Интересно е как тези, които кърмят дълго срещат нападетлни коментари относно това, а пък тези, които не са успели, както аз, срещаме пък коментари за това какви майки сме щом не кърмим /тъй като след това и от други хора го чувах/. След това дълго се обвинявах за неуспеха си, подтиквана и от тези коментари, както и от все още разбърканите хормони, което ми пречеше изцяло да се зарадвам на новата си роля на майка. В крайна сметка всяка майка е най-добра за своето дете и най-важното, с което трябва да ги дарим е любов, а че кърмата е най-добрата храна няма две мнения, но съм решила, че този път пак ще опитам, но ако не се получи здраве да е, няма да го изживявам отново така или поне се надявам.
Като цяло и не смятам, че изобщо хората трябва да се мешат по тези въпроси и да дават акъл, кой кърми, кой не и тн., това са си лични неща и решения и не виждам такива коментари и в двете ситуации с какво полезно биха допринесли, ама..явно е неизбежно Grinning

Последна редакция: пт, 19 фев 2021, 21:45 от _Angie_

Общи условия

Активация на акаунт