Мами Октомврийки всички късметлийки!🙂2021

• 25 947
  • 750
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Момичета, в 6+1 съм и имам такова гадене, че не мога да задържа никаква храна или вода. Гади ми се без прекъсване по цял ден, повръщам над 10 пъти на ден. Понеже виждам, че се предполага, че това е моментът с най-леко гадене и теоърва трябва да се засилва, имате ли идея може ли да се направи нещо? Лекарства, болница, нещо друго? С лимон помага само за няколко секунди, което не е хич достатъчно...

При толкова постоянно повръщане се консултирай с лекар. Аз бих се притеснила ако въобще никаква храна не мога да поемам. След като повръщах пет пъти за един ден (още първия път) и карах само на сухари, които поне не връщах, АГто каза, че ако продължава така може да се налага да ми правят вливки.
Слава богу втори такъв случай не е имало и като цяло не повръщам с малки изключения. Но ми се гади много често.
Но наистина, говори с лекар. Успех!

# 631
С първата бременност бях така , и като гледам пяк се ачертявя да съм така . От 6та като почнах да повръкам та до 16-17 не спрях  повръщах от всичко от въздуха дори . И накрая ми дадоха хапчета които пиех на всеки 3 чака и ми мина така с тях... беше ужасно , не искам пак така Sad

# 632
И аз в клуба 😁 Вчера тъкмо се похвалих, че само гърдите от време на време ме болят и от обяд като започна едно гадене.. Не мога да повърна, само ми се гади. С предната бременност бях няколко дни така и повърнах 2 пъти. Да видим сега... Ох, нямам търпение вече за другата седмица, за да отида на преглед. 😊

# 633
Момичета,аз съм в една драма както винаги и сега на своя глава ще си пусна изследвания пакет бъбреци,някоя от вас има ли силни болки снощи ме болеше и чак ме втресе и знам,че не е ок,та утре сутрин май ще си занеса в лабораторията и в тоя пакет има и ПКК та ще си я пусна,че на мен още нв са ми взимали кръв и урина на прегледи на вас взимаха ли ви?

# 634
И на мен никакви изследвания не са ми правили, казаха на следващия преглед в 12та седм. Добре че аз си пуснах тези, дето си знам че са ми проблемни при мен и си ги следя.
Аз се чувствам като парцал, въобще не мога да се съсредоточа в офиса, на гладно ми се гади, като ям пак ме боли стомаха горе високо... искам да спя само 😞
Пп. На тези от вас, при които е установен пулс и всичко си е наред с точицата кога ви викат на следващ преглед, мен чак след 1 месец за ФМ.

# 635
Не е ок втрисането ли? Няколко дни преди прегледа ми и до снощи включително , стане ли 6-7 ч вечерта и почва да ме втриса. Моя приятел стои с тениска, аз съм с потник, блуза и завита с одеало , инъче нямам температура😁 питах док като бях на преглед дали е нормално и отговора беше само: не е нормално и смени темата 🤷🏻♀
Момичета,аз съм в една драма както винаги и сега на своя глава ще си пусна изследвания пакет бъбреци,някоя от вас има ли силни болки снощи ме болеше и чак ме втресе и знам,че не е ок,та утре сутрин май ще си занеса в лабораторията и в тоя пакет има и ПКК та ще си я пусна,че на мен още нв са ми взимали кръв и урина на прегледи на вас взимаха ли ви?

# 636
Хариом, на мен ми дадоха направления за изследвания на прегледа, бях 7+1, утре ще ходя да ме бодат, а изобщо не обичам.
Азалия и мен ме викат след месец. Но не за фетална, а за точни измервания на бебето и да уточним дата за ФМ защото аз вървя седмица назад.

# 637
Хариом, миналата седмица ме болеше идиният бъбрек и се правих урина и кръв , първо ми казаха че имам инфекция и ми дадоха пеницилин , после след 2 дни пак поисках преглед и се установи че нямам никаква инфекция , добре че не пих пеницилина .
Бременните жени често имат уринарни инфекции. Не се притеснявай , пусни една стерилна уриха за успокоение .
А за повръщащите мами с гадене , установих че сутрин на нощното шкавче си слагам 3-4 солети и задължително ги изяждам в леглото преди да стана и да се събудия , защото стана ли без да съм ги изяла е нещо ужасно . Гаденето минава на мига .

# 638
И на мен никакви изследвания не са ми правили, казаха на следващия преглед в 12та седм. Добре че аз си пуснах тези, дето си знам че са ми проблемни при мен и си ги следя.
Аз се чувствам като парцал, въобще не мога да се съсредоточа в офиса, на гладно ми се гади, като ям пак ме боли стомаха горе високо... искам да спя само 😞
Пп. На тези от вас, при които е установен пулс и всичко си е наред с точицата кога ви викат на следващ преглед, мен чак след 1 месец за ФМ.
Вчера чухме пулс, в 7г.с. Вика ме отново най-рано в 9г.с. Вече да ме запише за женска консултация и да ми пусне нужните изследвания

# 639
Момичета и на мен ми става студено вечер. Допреди да забременея ходех по тениска вкъщи, а мъжът ми с блузи и твърдеше, че не съм в ред. Забременях и като почна едно навличане, чак с грейка и одеало. Мъжът ми е в потрес Grinning

Последна редакция: вт, 23 фев 2021, 10:36 от M_Oliviya

# 640
Здравейте и ЧЕСТИТО на всички! Присъединявам се към Октомврийките. Краят на 7-ма седмица съм - първа бременност. На 31.12. ми дойде последно, станало е към 13.01. Много бледа черта на 24.01. - 7 дни преди датата на цикъла Grinning На 14.02. видяхме сърчице. Най - хубавият ден на любовта! Heart
Очакван термин 7 Октомври 2021 Simple Smile
Чудя се много при кого да се следя. Имате ли препоръки?
Моят последен цикъл беше на 1.01, така че почти сме на една датааа Simple SmileSimple SmileSimple Smile
Ако питаш за здравна каса, мога да ти препоръчам д-р Пантева, аз си следих 1вата бременност при нея и сега 2-рата също и съм много доволна, много е внимателна, обяснява всичко, дава направления/болнични ако има нужда и документите ми бяха много изрядни, ако ти е удобна като локация, няма да сгрешиш, работи си в собствен кабинет, не е в болница и се спазват часовете, на етажа е тя и сестрата и макс още 1-2 бременни да се засекат и това е, в този период това е много важно....

# 641
  • София/Севлиево
Вторият ми преглед е на 4.03,после не знам.Но сигурно ще са по-често за мое спокойствие.Вчера му заръчах на док добре да помисли при кого ще ме прати за ЖК.Не че не искам до края да съм при него,просто повечето репро доктори следят бременните си до влизане във втори триместър.А и на мен ще ми трябва лекар,при който после да родя...За изследвания-аз сама си назначавам по мое усмотрение каквото ме вълнува в момента(последно гликиран хемоглобин си правих,за да съм сигурна че не съм застрашена от диабет,но това е изследване,за което все забравях,а ми бе важно,т.к 2018-та бях с лека прединдулинова резистентност).Някъде около 22 г.с.ще трябва да правя обременяване с глюкоза (това е нсй-гадното изследване,което някога съм правила,по кофти дори от цветната снимка за проходимост на тръбите,която се прави без упойка)...Ама засега мисля поне до 10-15.03 да си почина,че за 10 дни 4 пъти давах кръв и да не си прецака единствената свясна вена...

# 642
Здравейте. И аз се включвам към вас. С последен цикъл на 13.01 съм. Вчера мина и първия преглед и видяхме точицата, но беше рано за пулс. Малко ме притеснява, че ме викат чак след месец, а съм чувала, че в началото прегледите са по-честичко. За изследвания - и при мен нищо не спомена на този етап.

# 643
Момичета, болницата в която се следя Вита има списък всекк месец какви ще са безплатните  прегледи,ако желаете вижте Simple Smile

# 644
Добре дошла при нас и леко бременеене.
За кой град питаш Simple Smile

София Simple Smile

Д-р Йован Даскалов

Общи условия

Активация на акаунт