'Искам бебе' ни сплоти и с красиви пупи ни сдоби ! /тема 32/

• 38 519
  • 753
  •   1
Отговори
# 105
Кари, разказът ти ме потресе. Аз лично след такова нещо не бих стъпила отново при този човек. Пожелавам ти всичко с бебето да е наред и ще стискам палци утре да се похвалиш с добри новини.

Ели, аз бях при Димитър Марков с първата ми бременност, с тази не успях да запиша час за 5 седмици напред за него, ни имаше свободни за други специалисти там, аз просто държах да съм при него. Ако и ти си се ориентирала към него пробвай още утре да звъннеш и дано имаш късмет. Средата на януари имаше свободен час чак за март.

# 106
Човека се е самозабравил,не си  първата която пише притеснена след преглед при него,и аз много мислих дали да отида при него,но се отказах ,достатъчно притеснена бях цяла бременност че да изтърпя и егото на Великия др Сигридов. Факт че е спасил много бременности и има хиляди благодарни жени, обаче на мен ми идва в повече,изследвания за 1000 лева на почти всяка пациентка,преглед за 200,добавки за незнам си колко от здравис,абе нещо не е както трябва там а и колко жени се борят за един час не е нормално, явно за това е това его,а всъщност има и други добри специалисти поне според мен, успех утре на другата ФМ и да се похвалиш с добри новини.😊

# 107
Кари, това е направо възмутително! Естествено човек понякога е изнервен, недоспал, ядосан, с лични проблеми и тревоги и т.н., но нищо не оправдава подобно поведение! Нали това е част от "професионализма", да не позволяваме други неща да се отразяват върху работата ни, отношението към хората, все  пак работиш с бременни жени! И с тези черва вече става банален! Освен на Тикълс и на още куп жени е казал същите неща! Явно сега е такъв периода и е модерно да се изследва муковисцидоза! Лично аз нито веднъж не "уцелих" лошото му настроение с предните бременности. Но пък със сина ми бях преди вече 8 години, тогава още беше в Надежда и някак по-смирен и не толкова Божествен. Докато последния път вече в св. Петка, егото му беше до небесата и това се усещаше съвсем осезаемо в цялото му поведение, като започнем с яденето на маслини.по време на преглед. Отнесох се!
Стискам палци за добри новини утре!!!

Елислава, аз правих Пренатест, доволна съм. Мисля, че може от 9та седмица, но пък тогава има някаква вероятност, тъй като е прекалено рано, да не изолират достатъчно % ДНК на бебето и да трябва пак да ти взимат кръв. Аз правих вече в 14 седмица.

# 108
Момичета, благодаря за подкрепата и за отговорите. Малко се поопомних, въпреки, че, признавам, целият ми ден се скапа и дори не можах да работя, та сега тепърва ще пробвам да върша работа по нощите...
Азалия - относно АП:
Скрит текст:
още в началото, може би 5та седмица или 6та, ми дадоха АП, моето АГ, с оглед на нискорискови мутации и факта, че доста се бях панирала заради загуба. Каза, че най-вероятно нямам нужда, но няма да навреди имайки предвид ситуацията (преди това бях и на хематолог и казаха - каквото прецени АГ). Пих си го без проблеми, на прегледите следяхме нещата, всичко ок. На БХС при Сигридов той каза да го спирам, ако кръвните резултати не отчитат висок риск - от неговата (нз къде пуска) лаборатория нямаше висок риск. След това на БХС в Надежда, единият от рисковете беше среден (те са по седмици) и ми казаха да го пия, имайки предвид и кръвотоци, спазми и т.н. Консултирах се със сестрата на ММ, която е акушерка в Англия (знаете там по-скоро акушерките те гледат, по-рядко лекарите) и каза че няма никакъв риск да си продължа. И си го продължих, като на междинната ФМ в Надежда пак си се видя, че всичко изглежда добре, казаха да продължа.
Ако са ти казали да го пиеш, аз бих го взимала, аз също повярвах на лекаря си в самото начало. Той ще те следи и ще преценява

Елислава - аз правих теста на Cellgenetics, MaterniT21™ PLUS - разширения пакет. На страницата пише по-висока цена, винаги правят сериозни отстъпки като се свържеш с тях (при мен вместо 1850 беше 1400). Препоръчвам с 2 ръце, имат и основен пакет. Пращат пробите в Щатите и са много бързи (3 работни дни и имах резултат) и коректни. Най-рано мисля беше в 10та седмица, както е писала Чери, добре е да не е твърде рано, за да се изолира достатъчно ДНК на бебето. Ако имаш нужда от контакт, ще те свържа.
Найсна Шеф-мама благодаря, това планирам, утре ако кажат, че нещата са ок, приключвам с този "бог"-лекар.
Станислава - с Лило това си говорим надълго и нашироко..добавки само от едно място, изследвания само в една лаборатория (те си имат темплейт, форма - с логото на Бодимед и Сигридов - и там само отбелязва кое - и списъкът с изследвания винаги е един и същ, защо ли...) - тези неща щях да преглътна...дори цената от 190 лева за преглед (БХС - 210 лв)..обаче отношението, "намирането" на подобни неща при всяка дама..грубостта и откровено просташкото на моменти изказване когато плюе по други лекари..и това, че резултатът е ние да се сринем...това, какъвто и лекар да си...няма оправдание.
Чери - съгласна, нацупен лекар не ме бърка, ако си върши работата (той предният път си беше нацупен и неразгворлив) но това мина всякакви граници. Благодаря, че се включваш за "прословутите" черва - не можах да намеря много инфо дали на много други го говори това и доколко може да се направи обосновано предположение, че има някаква истина...само за Тикълс помня. Кръв в матката, погълната от бебето / муковисцидоза / ехогенни черва..това е което и аз съм дочувала, че говори често (и на мен).

Пак благодаря на всички за палците и утре ще пиша след ФМ в Надежда! Green Heart

# 109
Аз ще започна с това, че не искам поста ми да звучи като защитаване на Сигридов, ще споделя моята гледна точка. Всъщност още по-язвителни мнения и отношение съм чувала от други доктори, когато някой каже, че е ходил при него. И не само това, в моята злополучна история толкова съм се наслушала на "кой как ме е оплескал" и всякакви обиди за некадърност и пр. Не е правилно в нашите очи и искаме подобаващо отношение като пациенти, обаче това са трупани трупани случаи, които неминуемо водят до настройване. Мой много близък стоматолог ми е споделял как при него идват пациенти с препоръка от друг за вадене на абсолютно здрави зъби, само и само да им вземат парите за манипулациите, изграждане на мост и пр. За съжаление и медицината е бизнес и не всеки се отнася хуманно към пациентите си.
Относно нечие лечение всички са как да кажа .. язвителни .. като уж следваме техните препоръки, но всъщност сме предпочели нечия друга. На мен и това ми се случвало с други доктори. Факт е, че и на мен едното АГ ми каза да пия аспирин, а Сигридов ми каза да не го и аз послушах него. Някак смятам, че на него мога да се доверя много повече, след това, което лично съм видяла. И сме там всички по желание и има стотици на опашката, които искат да се докоснат до неговата уникалност (аз вярвам в нея). Нямам съмнение в това, което се видя на екрана при мен, защото и аз го видях, нито съжалявам, че направих генетичното изследване, нито другите скъпи добавки и изследвания, за първи път усещам, че обстойно преглеждаме всичко и се чувствам много по-спокойна. Пък нека е излишно. Факт е, че вижда много неща, които другите не виждат. Който чете темата му е видял, за момичето, което го оплю (меко казано) че я е наплашил със сериозна диагноза, а после 5 светила са и казали, че няма нищо и с бебчето всичко е наред и след месеци се върна с огромно съжаление, че не му се е доверила, защото след като се е родило бебчето се е оказал прав.
Съчувствам ти, Кари, на всеки преглед отиваме с трепет и очакване и искаме да получим и отношение и отговори на въпросите ни, разбирам как се чувстваш. Аз лично бих премълчала и пред него и пред друг доктор, ако не изпълнявам препоръките му. Надявам се, че ще останеш доволна и спокойна от прегледа в Надежда Hug

Ели, аз правих пренатест базовия пакет в 11+4, струваше 600 лв.

# 110
Благодаря, Тикълс, за мнението. Разбирам много добре какво казваш - и затова и аз казах, не е въпросът относно язвителните коментари - ако бяха просто язвителни. Очаквах ги, знам какво е егото му и как мисли, че няма по-велик от него. Ако просто говорим за "този другият лекар е зле" - окей, (въпреки че и това не е окей) - знаем, че той е такъв (не го оправдава, но да не излизам от темата).
Няма никакво, повтарям никакво оправдание и правдиво обяснение за който и да е лекар - било той Сигридов или друг, да се държи по този начин. Мен като пациент не ме интересува дали му се е насъбрало, а него явно още повече не го интересува как се чувстват пациентите му. Ние сме пациенти, те са лекари. Не очакваме да са най-добрите ни приятели, но очакваме да са професионалисти. Изказвания от типа на "явно не искаш да имаш здраво бебе" - как точно говорят за професионализъм? Нямам никакъв проблем да каже "не съм съгласен с доктор еди кой си", дори и по-грубо да го каже. Но в момента, в който това се допълва с "трови си бебето" и "сега бебто ти ще има проблеми щото не ме слушаш" - сериозно ли? Няма човек и думи, които да го оправдаят това.
Язвителността може да се преглътне и аз първия път я пуснах да мине покрай мен - това днес не беше язвителност. Беше откровена, неподправена, настървена злоба/озлобеност - и понеже аз бях там, се насочи към мен. Няма свят в който това да е правилно и оправдано.
Относно обстойното преглеждане, за съжаление не получих такова, както казах. Тази ФМ следва да е една от най-подробните..моята беше 10 минути. И не мисля, че беше случайност. Не съм сигурна за това какво видях, защото си признавам, че ми е трудно да виждам и разчитам неща на апарата...но знам, че изведнъж както бях напълно здрава и бебето също, изведнъж се появиха неща. Силно се надявам да няма проблем, ще видим утре какво ще кажат - може и да реша накрая да пусна изследванията за мое успокоение..но за връщане при него за момента не мога да говоря.
Относно премълчаването - дори махнах амбулаторните си листа и документите от Надежда освен едно, въпреки, че той не ги гледа. Но както писах - в началото му казах, че пия АП - беше съвсем, съвсем ок..докато не разбра, че не е предписан от него. Това обърна всичко. И накрая - не мисля, че е приемливо да трябва да крием какво пием и как от лекари (разчитах, че е по-добре да съм честна, та ако някой лекар не знае че пием/не пием нещо, може и потенциално опасно да бъде ако той после предпише нещо!)- аз съм много ок да ме критикуват заради нещо, да кажат, че трябва да променя терапии, дори и язвително... Но не по този начин. Не така.

# 111
Мисля, че в юнската тема доста момичета бяха споделили за проблем с червата на бебчето и Сигридов. От там са ми впечатленията.
Тикълс, аз също те разбирам. И преди съм казвала, че съвсем не отричам гениалността му, а всеки гений е малко или много луд. Не отричам и факта, че е помогнал на много,.много жени. И аз съм в групата му във ФБ. Но има и нещо, което ме притеснява, нещо, което наподобява на някаква секта или не знам, фанатизъм някакъв и всички жени откачат като се каже Сигридов. Все пак и той е човек като всички останали. И дори гениите грешат /понякога/. ММ правилно си го нарече при първата ни среща преди 8 години- доктор Хаус - егоцентричен, надменен, луд, но все пак гений. А тогава още беше съвсем прохождащо бебе - Бог. 😉 Целият проблем идва от това, което и Кари каза - отношението лекар - пациент.
А пък това, че ти му.имаш доверие и си спокойна с него е страхотно! Кой не иска това от лекаря си? Нали всички това търсим - спокойствие.

# 112
Момичета, както обещах, пиша с новини от днес. Накратко - всичко е наред!! Обсъдих притесненията с докторката и умишлено й казах преди да започне прегледа с ултразвук, за да гледа по-обстойно ако се наложи. Гледа ме не един, не два, а общо 3 пъти хаха, защото бебе се беше обърнало с гръб и все се връщах след разходки за да хванем сърце и профил. И всеки път обръщаше внимание отново и на червата за всеки случай. Гледахме, увеличавахме, въртяхме, каза че няма и намек за ехогенност и че не изглеждат по-различни от на всички други бебета, които гледа, дори и в по-напреднали седмици. Аз сигурно 10 пъти питах и за изследвания, каза, че ако прати мен, то трябва да прати абсолютно всяка бременна - т.е. моят шанс да има нещо такова не е по-голям от при всеки друг. Обсъдихме обаче и фамилни истории и анамнези, радвам се, че не игнорира с лека ръка притесненията ми.
Изключително съм очарована от професионализма обаче, трябва да кажа. Всеизвестно е че много лекари също си позволяват да коментират негативно доктора-"бог" (което аз точно толкова също не подкрепям) но тя, макар и да се забелязваше, че не й се хареса как съм наплашена и изобщо цялата ситуация, остана безапелационно спокойна, не каза една лоша дума и изобщо коментира чисто и единствено от позицията на лекар и абсолютно обективно.
Ами, олекна ми, да си ви кажа и то много. Май май вече дори и аз ще се престраша да позагледам разни бебешорски неща, че съм най-големият профан за всичко, което е свързано с покупки и необходими неща.
Благодаря ви за палците отново!!

# 113
Момичета, чета ви и започвам много да се притеснявам за последната ми ФМ при Сигридов, която е другата седмицс. Не съм се виждала с него от втората фетална, той още на първата ни среща отрече тотално терапията ми, назначена от Русев - клексан и натаспин, като заяви, че при мен има дори и силно разреждане на кръвта, и в 8-ми месец може да се наложи сгъстяването й 😳
Към онзи момент и следящото ме АГ (д-р Нашар) беше на същото мнение за терапията и не ми беше трудно да взема решение- спрях всичко разреждащо. Междувременно обаче, докато чакам да дойде следващата ми среща със Сигридов, аз ходя на прегледи при Нашар и в един момент преди 3 седмици тя не хареса лявата артерия и препоръча да започна отново клексан, аз й припомних, че според Сигридов съм дори разредена, но е факт, че от прегледа при него е минал месец и нещо и е напълно възможно артериите да са се променили и наистина да има проблем към момента. Затова и реших да й се доверя, само че сега буквално ме е страх да кажа на Сигридов, че съм на инжекции, не искам последната ми ФМ да мине по този начин, по който чета вече на няколко места.. А и ако реши да ме стряска винаги има как- ще ми каже, че съм за сгъстяване, както беше споменал, а аз бия инжекции в момента и ще прекарам последните 2 месеца от бременността си в чудене дали няма да ми изтече кръвта на раждането.. Затова май съм решила да не му казвам за инжекциите..чудя се какво да правя, знам, че не е редно и така този преглед от части се обезсмисля, но той поставя ли се малко на нашето място- ние не се следим и не раждаме при него, ако имахме тази възможност щеше да е чудесно, но ние си имаме следящи АГ-та, при които ще легнем да раждаме- как очаква да не ги слушаме? Мислите ли, че е крайно безотговорно от моя страна да му спестя тази информация?

# 114
Рокси, ще му носиш ли изследвания, скоро направени? Т.е. ще има ли той начин да разбере в какви стойности е кръвта и дали е много "разредена" или не? Ако не и само ще те гледа на ехограф...може да помислиш да не му казваш. Аз, повтарям, съм ЗА да се каже, особено в случай, че нещо ни се изпише за прием, че иначе лошо. Но ако няма да гледате изследвания и това е последното ти виждане с него...и ако държиш да си идеш там - то тогава би могла да си мълчиш просто и това е, предполагам.

# 115
Roxy, според мен му кажи, наблегни на това, че си го послушала и само заради видяното от следящия лекар си започнала терапия. Питай го, дали и той вижда същото и какво да правиш занапред. Струва ми се важно нещо за премълчаване. Ако първо те прегледа и успееш по към края да зачекнеш темата, още по-добре.

# 116
Ще нося изследвания, да, не знам дали според последните ми изследвания изглежда разредена, дори д-димер ми е над горна граница. Обмислям и варианта да му кажа в края на прегледа, защото наистина осъзнавам, че е по-редно да се обсъди.

# 117
Кари, радвам се за чудесните новини! При кой беше в Надежда?
Рокси, моят съвет е да му кажеш. Може пък да не е чак в такова криво настроение. Просто си имай едно на ум и не позволявай отношението му /ако има такова/ да те разстройва. Както казах, до сега с мен лично се е държал добре. Виж, Тикълс също си е ок с него. В крайна сметка си плащаш за този преглед и трябва да извлечеш ползата от него, а не да криеш разни важни неща...
Да споделиш после само добри новини!

# 118
С мен досега също се е държал добре винаги.  Благодаря ви момичета, ще помисля в следващите дни как да процедирам и ще споделя какво се е случило Simple Smile

# 119
  • София
Кари, все по-често срещам мнения на момичета, които са ужасени от последната си среща със Сигридов. Включително моя близка приятелка наскоро избяга от него, отказа си и следващите часове, беше я уплашил безпричинно, ходи на няколко прегледа след това, и няма проблем. Човекът явно съвсем се е самозабравил.

Моят личен съвет към всички е - мислете с главите си и не се доверявайте на сляпо на никое светило. Има много добри и опитни АГ, включително наблюдаващи проблемни бременности, слушайте внимателно и разпитвайте, когато ви преглеждат. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт